?ÇORLU´DAKİ TREN KAZASI TBMM´DE ARAŞTIRILMALI?
SİYASET 18.07.2018 15:55:52 372 0

?ÇORLU´DAKİ TREN KAZASI TBMM´DE ARAŞTIRILMALI?

Kemal Kılıçdaroğlu 8 Temmuz´da Çorlu´da meydana gelen tren kazası ile ilgili Tekirdağ´da açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu´daki 24 kişinin öldüğü, 341 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin olarak hazırladıkları raporu açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Raporumuzu hazırladık. Bu konu TBMM´de araştırılmalıdır. Araştırma komisyonu kurulması ve olanların masaya yatırılması gerekmektedir. Bütün siyasi partilerle birlikte bu konu araştırmalıdır. Takipçisi olacağız" dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Temmuz´da Tekirdağ´ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu.  CHP liderinin açıklamaları şöyle:

"24 vatandaşımız hayatını kaybetti, 341 vatandaşımız yaralandı. Üzerinde durulması, araştırılması gereken bir olay. Yetkililer kazanın nedeni ile ilgili yapılan ilk açıklamada aşırı yağışa bağlı bir kaza olarak olduğunu bildirdiler. Bakım yapılması planlanan menfezler belirleniyor. Kazanın olduğu menfezde bakım yapılmamış. Mahal listesinde kontrol edilecek menfezler belirli ama kontrol yapılmıyor. Meteoroloji bu konuda uyardı. Uyarılar dikkate alınmadığı gibi önlem de alınmadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden alınan verilere göre önümüzdeki dönem ve yaz döneminde bölgemiz mıntıkasında aşırı yağışlar olabilir. Hasar ve zarara sebep olabilir. Hava durumunu takip edin, kontrol altında tutun. Kritik hava durumlarında nöbetçi bırakın. Doğal afet olursa kazaya sebep olmadan önleyin. Gerekli yerlerde yaya kontrolünü yapın. Afet geleceği ve nasıl önlemlerin alınması gerekildiği burada belirtmiş.

Ölenler ve yaralanlar bizim vatandaşlarımız. Vatandaşlarımızın vicdan azabı çektiğini biliyorum.  Kazada yaralananları ve kazada yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret ettik. Kim görevini yaptı, kim görevini yapmadı. Uyarılara rağmen neden önlem alınmadı? Hiç kimse sorumluluk üstlenmiyor. Bu kadar vahim bir tablo karşısında ne yapılacak gerçekten merak ediyorum. 

Sarılar mahallesinin ve çevre mahallelerin vatandaşları kazayı öğrendikten sonra seferber oldular. Hepsine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bir kazanın olduğunu kamu görevlileri değil vatandaşlar bildiyor. Açıklamayı vatandaşlar yapıyor. İktidar yetkilileri kazanın nerede olduğunu bilmiyorlar. Ulusal yasal dahi ilan edilmedi. Suudi kralı öldüğünde ilan edilen yas, 24 vatandaşımız öldüğünde ilan edilmiyor. Neden? Çünkü bir kişi istemiyor. 

Raporumuzu hazırladık. Bu konu TBMM´de araştırılmalıdır. Araştırma komisyonu kurulması ve olanların masaya yatırılması gerekmektedir. Bütün siyasi partilerle birlikte bu konu araştırmalıdır. Takipçisi olacağız. Çağrım bütün siyasi partileredir.  Mağdur edilen ailelerin tümünün haklarının savunucusu olacağız. Onların haklarını arayacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun bugün Tekirdağ´ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi´nde açıkladığı "CHP ÇORLU TREN KAZASI İNCELEME RAPORU" için tıklayınız...


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false