?CHP´NİN  TÜRKİYE´NİN DÜŞMANLARI İLE AYNI SAFTA OLMASI BİZİ ÇOK ÜZÜYOR?
SİYASET 7.10.2018 16:01:47 365 0

?CHP´NİN TÜRKİYE´NİN DÜŞMANLARI İLE AYNI SAFTA OLMASI BİZİ ÇOK ÜZÜYOR?

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam´da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı´ndaKİ kapanış konuşmasında CHP ağır sözlerle yüklendi.

?Bizi en çok üzen siyasi alternatif konumundaki partinin Türkiye´nin düşmanlarıyla aynı safta olmalarıdır. Bizim sorunumuz asla siyasi muhalefetle değil. Biz en kritik dönemlerde düşmanlarımızın saflarında yer alanlardan mustaribiz,? diyen Erdoğan şöyle konuştu:

?HDP´yi, terör örgütleriyle ilişkisini kesmedikçe muhatap görmemiz mümkün değildir. Gezi olaylarında vandallarla mücadele ediyoruz CHP´yi yanlarında buluyoruz, FETÖ´yle mücadele ediyoruz CHP´yi onların saflarında görüyoruz. Bölücü terör örgütünün çukur eylemlerine karşı mücadele yürüyoruz CHP´yi karşımızda buluyoruz. Sınır ötesinde terör örgütleri üzerine yürüyoruz, CHP´yi karşı safta görüyoruz. Yaşadığımız son hadiselerde yine benzer durumlar karşı karşıya kaldık. Türkiye ekonomik bağımsızlığına yönelik sistematik saldırıya karşı tarihi mücadeele veriyor. Ana muhalefet ne yapıyor, safını karşı tarafın yanında belirleyerek ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı olsa olsa alçaklıktır.

- Kılıçdaroğlu sen korkaksın, sen ürkeksin ne millisin ne yerlisin.?

Erdoğan´ın konuşmasının diğer satırbaşları şöyle:

- Son günlerde birtakım tartışmalara şahit oluyoruz. Af meselesinde öncelikli ölçümüz var. Adalet Bakanı´na talimatı verdik. Çalışmalarınızı yapın. Bu konuda biz ne yapabiliriz bakalım. Cezaevi boşaltmak için af çıkarılmaz. O zaman cezaevlerini niye yaptık?

- Üstlendiğimiz sorumluluklar itibariyle Türkiye´nin, bölgemizin ve dünyamızın her meselesi AK Parti´nin meselesidir. 81 milyon vatandaşımızın herbirinin hayatının her alanına ilişkin hizmetleri kendilerine en güzel şekilde sunmakla mükellefiz. Bölgemizden başlayarak umudu bize bağlayanlara sahip çıkmayı, el uzatmayı, onlara destek olmayı da vazifemiz olarak görüyoruz. AK Parti işte bu büyük davayı 17 yıldır hep ileriye taşımayı başarmıştır.

- Bu yola birlikte çıktığımız arkadaşlarımızın pek azı dışında tamamının burada olması, imtihanı alnımızın akıyla vermekte olduğumuzun işaretidir. Büyük AK Parti ailesinin her bir ferdine davamıza sadakatleri için teşekkür ediyorum.

- İnsanlar gibi ülkeler de partiler de sürekli sınamalara maruz kalırlar. Son yıllarda siyasi, ekonomik ve sosyal pek çok sınamayla karşılaştık. Gün oldu vesayetle boğmaya, gün oldu sokakları karıştırmak istediler, gün oldu terör örgütlerini üzerimize saldırdılar, gün oldu FETÖ´yü saldılar, gün oldu ülkemizi tecrit etmeye kalktılar. Milletimizle beraber bu tuzakların, bu oyunların hepsini boşa çıkardık.

IMF MESELESİ

- Şahsıma, AK Parti hükümetlerinin en gurur duyduğum icraatları sorulsa, ülkemizi IMF boyunduruğundan kurtarmak olur. Biz göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF´e borçla devraldık. 2013´te tamamen sıfırladık. Bunu yapan Bay Kemal biz değil miyiz?

- Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere sonsuza kadar kapatmıştır. 

 KAYBOLAN SUUUDİ GAZETECİ OLAYI

 Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu´nda kaybolduğu iddia edilen gazeteciye ilişkin, ?Bende Cumhurbaşkanı olarak bu işin takibindeyim, kovalıyorum. Buradan çıkacak sonuç neyse dünyaya bizler bildireceğiz. Büyükelçiliğe girişler çıkışlar hepsi inceleniyor, takip ediliyor? dedi.

 Toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu´nda kaybolduğu iddia edilen gazeteciye ilişkin soru üzerine, ?Şuanda İstanbul´da savcılık bu işin takibinde. İşin polisiye takibi var, istihbarat takibi var. Özellikle İstanbul´a giriş çıkışlar inceleniyor. Takipler neticesinde savcılık ne gibi bir karar verecek, biz de onun doğrusu ısrarla beklentisi içindeyiz. Ülkemizde olmuş olması bizim için çok üzücü. Cemal Bey benim çok eski tanıdığım gazeteci. Beklentim hala iyi niyetli. İnşallah o arzu etmediğimiz durum ile karşı karşıya kalmayız. Nişanlısının bu süreç içindeki beklentisi ayrı bir konu. Ben inanıyorum ki bu dünyada özellikle bizim ülkemizde bu tür bir şeyin olması hususunda özgürlüklerin takipçisi olanlar, düşünce hürriyetinden yana olanlar bu işin peşini bırakmayacaklardır. Bende Cumhurbaşkanı olarak bu işin takibindeyim, kovalıyorum. Buradan çıkacak sonuç neyse dünyaya bizler bildireceğiz. Büyükelçiliğe girişler çıkışlar hepsi inceleniyor, takip ediliyor. Havalimanından çıkışlar, gelişler hepsi takipte. Bunların da kontrolünü emniyetimiz, çeşitli birimler kovalıyor? dedi.

 

?Adalet Bakanlığı bir çalışmayı kendisi yapıyor? 

MHP´nin af teklifine ilişkin de Erdoğan, ?Adalet Bakanlığı bir çalışmayı kendisi yapıyor. MHP´nin teklifi onların kendisine aittir, o teklifin de şüphesiz ki gerek partimizde, gerek Adalet Bakanlığımızda değerlendirmeye tabi, bizim için masaya yatırılması gereken bir özelliği vardır. Buradan ne kadar istifade ederiz, ne kadarı bize de uygundur, değildir, bunların hepsi bu değerlendirmelerin içinde ele alınacaktır. Ne kadarına katılırız, ne kadarına katılmayız, şüphesiz ki MHP´nin teklifi kendisine aittir. Biz ise AK Parti olarak nasıl bir teklifle bunun karşısına çıkarız, buna ne kadarı ile yaklaşırız bunların hepsi arkadaşlarımızın çalışmasından sonra ortaya çıkacak? diye konuştu.

?Macaristan dönüşü olabilir? 

Bahçeli ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Erdoğan, ?Macaristan´dan döndükten sonra arkadaşlarımız zaten çalışıyorlar, hukukçu arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar var, kendisinden brifingler alacağız, nasıl bir yaklaşım ortaya koyacağız bunu açıklayacağız. Macaristan dönüşü olabilir? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false