CHP´DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE ELEŞTİRİLER
SİYASET 12.03.2018 18:12:34 369 0

CHP´DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE ELEŞTİRİLER

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, mecliste yaptığı konuşmada Türkiye´nin ve Adana´nın sorunlarına parmak bastı

Adana Büyükşehir Belediyesi´nin CHP´li Meclis Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, meclisin Mart ayı olağan toplantısında Türkiye ve Adana gündemine dair önemli açıklamalar yaptı. İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin 97. yılını kutlayarak söze başlayan Çetinkaya, "Bildiğiniz üzere ilk kelimesi "Korkma" ile başlamaktadır. Bundan dolayı hiç birşeyden korkmadan ülkemizin bağımsızlığına, ulusumuz güvenliğine sahip çıkmamız gerekmektedir" dedi.

Türkiye, içeride ve dışarıda sosyal ve siyasal olarak bir çok sorunla karşı karşıya olduğuna işaret eden Çetinkaya, "Ülke genelinde adı konulmamış bir ekonomik çıkmaz yaşıyoruz. Başta tarım ve inşaat olmak üzere hemen tüm sektörler duraklama dönemine girmiş durumda. Başta akaryakıt ve enerji olmak üzere hemen hemen tüm alanlarda yapılan zamlar düşük ve orta gelirli vatandaşları, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan halkımızı derin düşüncelere sevkediyor. Cumhuriyetin kazanımları fabrikalar bir bir elden çıkmaya devam ediyor. Adana´daki tekstil, yağ, un ve sanayi fabrikalarının kapanmasının ardından işsizliğin hangi boyutlara ulaştığını hepimiz görüyoruz. Bu sorunu sadece Adana yaşamıyor elbette. Şimdi karşımızda binlerce insana istihdam sağlayan, yine binlerce çiftçinin ekmek kapısı olan şeker fabrikaları özelleştirilmeye çalışılıyor. Anımsanacağı üzere özelleştirmeler ne yazık ki fabrikaların kapanma sürecini beraberinde getiriyor" diye konuştu.

?FABRİKAYI SATIN ALIN!?

Şeker fabrikalarının satılmasının milli servetin yok edilmesi anlamına geldiğini, bunun yanı sıra tam olarak bir halk sağlığı ve güvenlik sorunu oluşturacağını kaydeden Çetinkaya, Çukurova  Belediyeler Birliği´ne önemli bir teklifte bulundu. Çetinkaya, "Çukurova Belediyeler Birliği olarak gücümüz nispetinde bir veya birden fazla şeker fabrikasını satın alarak üretime, istihdama ve sağlıklı şeker üretimine katkıda bulunmamız gerektiğine inanıyorum" dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Her fabrika bir kaledir´ sözünü hatırlatan Çetinkaya,  "Cumhuriyetin birikimlerine sahip çıkmak, uluslar arası tekellerin, emperyal güçlerin ülkemizdeki üretime darbe vurmaması adına sesimizi yükseltmek zorundayız" ifadesini kullandı.

?KALDIRIMLARI KULLANAMIYORUZ?

Adana gündemine dair önemli açıklamalarda da bulunan Çetinkaya, kent merkezinde gelişi güzel park eden, yaya yollarını işgal eden, engelli vatandaşların geçişine dahi izin verilmeyen, apartmanların giriş kapılarının eşiğine kadar otomobil sokulan bir manzarayla karşı karşıya olunduğunu vurguladı.

Vatandaşın kaldırımları kullanamadığını söyleyen Çetinkaya, şu ifadelere yer verdi:

"Kentte otopark sorunu belirgin olarak karşımıza çıkarken yeni yapılan konut ve işyerlerinin de otopark ihtiyacını göz önüne almadan hareket ettiklerini görüyoruz.

?YOL SORUNU BÜYÜK?

Ayrıca belediyelerin soruna kalıcı çözüm üretmek yerine günü kurtarmaya dönük kent içinde otoparkçılık yaparak para kazanma gayretini de yadırgıyorum. Cadde ve bulvar kenarlarında kazalara ve kaosa davetiye çıkaran bu uygulamanın irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Adana´nın yollarına da bakmak gerekiyor. Kentin her tarafı adeta köstebek yuvasına dönmüş durumda. Koordinasyonsuzluk başta olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı kazıldıktan sonra bir türlü bitirilemeyen yollar herkesin malumu. Kırılan, dökülen, kapatılan, aylarca sürüncemede kalan yol sorunu bariz bir şekilde ortada duruyor. Vatandaşın büyük tepkisini çeken bu sorunun acilen çözümü için hızlı ve düzenli bir çalışma programının zamanı geldi de geçiyor bile...

?HAVAMIZ KİRLİ?

Dikkatinizi çekmek istiyorum. Adana gürültü kirliliğinde Türkiye´de ilk sırada yer alırken hava kirliliğinde üçüncü sırada bulunuyor. Kış aylarında nefes dahi alınamayan Adana´da gelişigüzel yakılan maddelerin, yaz aylarında ise anız yangınlarının önüne geçmek durumundayız. Anız konusu özellikle belirtmek istiyorum bütçeye bununla ilgili madde koymuştuk. Bu yıl uygulanması için şimdiden ekip ekipman hazırlığı yapılmalıdır. Belediyelerin çevre ve sosyal söylemi lafta kalmamalı, bu sorunları çözme adına kafa yorulmalıdır.

?20 SAAT SU KESİNTİSİ OLUR MU??

Zamlardan bahsetmişken su zamlarına da vurgu yapmak gerekiyor. Son aylarda Adanalılar yüksek faturalar ödemek zorunda bırakılıyor. Söylendiği gibi Türkiye´nin en ucuz suyunu kullanamıyoruz maalesef. Yetkililer bu konuda daha duyarlı davranmalı ve zaten zar zor geçinen vatandaşın ekonomisine bir darbe daha vurmamalıdır. Ayrıca su kesintilerinin halkımıza önceden duyurulması da önem arzediyor. Örneğin sorgusuz-sualsiz geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri Karşıyaka´da 20 saati aşkın su kesintisi uygulanmıştır. Vatandaş da haklı olarak özellikle sosyal medya aracılığıyla tepkisini dile getirmiştir.

Adana´nın birçok ilçesinde yaşanan kanalizasyon sorunu da giderilmelidir. Şikayetler, yeni yapılanan Sarıçam başta olmak üzere Pozantı, Feke, Karaisalı Salbaş´tan benim gibi siz değerli meclis üyelerine de aktarılmıştır. Ayrıca Fadıl-Söğütlü- Kocatepe-Karahan arası yolun bozuk olduğunu belirtirken mahalle muhtarlarına 2016 Yılından bu bozukluğun giderileceği sözü verilmiştir. Bu mahalle sakinlerini bu hizmeti hala beklemektedirler. Kusura bakmayın. Hep olumsuzluklardan bahsettim ama bu kente karşı sorumluluğumuzun bilincinde olarak hareket etmek durumundayız. Uyarı ve önerilerimizin dikkate alınacağına olan inancımla hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı