CHP HEYETİ´NDEN BEKLENEN YORUM:  ?AKP,  İKTİDARI PAYLAŞMAK İSTEMEDİ!?
SİYASET 20.08.2015 16:00:18 201 0

CHP HEYETİ´NDEN BEKLENEN YORUM: ?AKP, İKTİDARI PAYLAŞMAK İSTEMEDİ!?

CHP Milletvekili Heyeti koalisyon sürecini anlatmak için geldiği Adana´da AKP ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin çıkmaza girmesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın sorumlu olduğunu savundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun talimatı doğrultusunda görevlendirilen CHP Artvin, Giresun ve Zonguldak milletvekilleri, AKP ile koalisyon görüşmelerinde yaşananları örgütlere, sivil toplum kuruluşlarına, basına ve esnafa anlatmak üzere Adana´ya geldi.

CHP heyeti, bir dizi program kapsamında geldikleri Adana´da ilk olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti. Burada düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu şunları söyledi 

 7 Haziran´da Türkiye´de bir koalisyon olgusunun partilerin önüne geldiğini ancak bu fırsatın değerlendirilemediğini ifade etti. Koalisyon kurulamamasının iktidarı paylaşmak istemeyen AKP kaynaklandığını savunan Bektaşoğlu, "Türkiye´nin artık buna alışması gerekirdi. Koalisyon aynı zamanda birlik, beraberlik, güzelliğinde örtüştüğü bir olaydı ülkemiz için ama maalesef bir iktidar partisi bu işe çok alışmış olacak ki, bu işten çok nemalanmış ki, maalesef bu iktidar olgusunu bir başkasıyla paylaşmak istemedi.?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da, şehitlerin acısını paylaştığını belirterek, ?Bir ülke düşünün arkadaşlar son 24 saatte 12 şehit veriliyor. O bölgenin 13 bölgesinde sözde özerklik ilan ediliyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanı muhtarları toplamış kaçak sarayda toplantı yapıyor. Esiyor gürlüyor. Tabi ki muhtarları toplayacaktır, önemli bir kurumdur ona saygım sonsuz ama yani bana göre dünkü konuşması talihsizliğin ötesinde bir konuşmadır? ifadesini kullandı.

AKP ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin çıkmaza girmesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın sorumlu olduğunu savunan Bayraktutan açıklamasında şu görüşlere de yer verdi:

?Bu ülkede bir tek siyasal güç koalisyon istemiyor, onun da kim olduğunu biliyoruz. Dünkü yaptığı konuşmada da Türkiye´nin önemli partilerinden bir tanesine hükümet olma görevine ilişkin son 45 günlük sürenin 116. maddeye göre 3-4 gün kalmasına rağmen ?Hayır ben CHP?ye görev vermeyeceğim´ dedi. Bu yapmış olduğu hani göreve geldiği zaman bir yemin etmişti, namusu ve şerefi üzerine etmişti bu yemini de. Böyle ayağıyla ezerek dedi ki ´Ben CHP´ye görev vermeyeceğim´.

Değerli arkadaşlar CHP bu ülkede kuruluşun ve kurtuluşun partisidir ve ülkenin en büyük siyasal güçlerinden bir tanesidir. Bu seçimlerde 11,5 milyon oy almış bir partidir. Sizin haddinize değildir böyle bir olay. O nedenle siz eğer bize görev vermiyorsanız efendim gerekçe şuymuş; ?Siz niye sarayın yolunu bilmiyorsunuz?´ Değerli arkadaşlar biz Kuvayi Milliye´den gelen bir siyasal geleneğin temsilcisiyiz. Biz Çankaya Köşkü´nün yolunu iyi biliyoruz. Çankaya Köşkü´nde Cumhuriyet devriminin kurucularının kimler olduğunu, onların ruhlarının nerede olduğunu iyi bilen bir siyasi gelenekten geliyoruz. O nedenle kaçak sarayda oturanların kendilerine yapmış oldukları güzel düzene ilişkin, binaların yolunu bilmememizden daha doğal bir şey olamaz. Böyle bir gerekçeyi asla kabul etmiyoruz?

Milletvekili Bayraktutan, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

?Düşünün iki ayrı siyasal akım dünyaya bakış açıları farklı, düşünceleri farklı, insanlarla oturuyorsun biz ne CHP olarak ne yapacağımız anlatıyoruz onlara. Biz, daha önceden 1991´de bu siyasi tramvayı yaşamış bir gelenekten geliyoruz biz. Doğru Yol-SP hükümetini yaşamış bir gelenekten geliyoruz. Biz CHP hükümet olsun, bakanlar kırmızı plakalara binsin, bizde ülkeyi yönetelim mantığını reddediyoruz, kabul etmiyoruz. AKP bunu istedi bizden.?

Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ise, ?Partimiz başta bir koalisyon süreci olarak çok olumlu bir tablo izledi. Israrla toplumsal barışı sağlamayla ilgili partimiz bir görev aldı. Bu AKP-CHP koalisyonunda yapılabilseydi şayet bu toplumun yüzde 66´sını bir araya getirecek ve anayasayı değiştirecek temel kanunları çıkaracak bir sürece yol alacaktık fakat olamadı? şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından CHP heyeti, Siirt´te PKK´lıların yola döşediği bombanın patlatılmasıyla şehit olan Adanalı Uzman Çavuş Ferdi Gerekli´nin cenazesine katılmak üzere binadan ayrıldı.(İHA)

  


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı