CHP Adana´da İlçe Yönetimlerindeki Değişim Sorgulanıyor
SİYASET 26.06.2015 15:57:33 379 0

CHP Adana´da İlçe Yönetimlerindeki Değişim Sorgulanıyor

Her ne kadar İl Başkanı Bulut´un kongre sürecine girmeden örgüte dinamizm kazandırma hedefini güttüklerini ifade etse de değişimin CHP örgüt çevrelerinde rahstsızlıklara yol açtığı haber veriliyor

CHP Adana İ Yönetimi geçtiğimiz günlerde olağanüstü toplantısında  bazı ilçe yönetimlerini  görevden almıştı. İl Başkanı Burhanettin Bulut, görev değişimi konusunda kongre sürecine  girmeden bir değişikliğe gereksinim duyduklarını, partide varolan değişime koşut ilde de bunu uyguladıklarını söyledi. Danışma meclisini kısa zamanda toplayacaklarını belirten  Bulut, yeni yöneticilerle birlikte değerlendirme yapacaklarını vurguladı. Örgüte bir dinamizim kazandırmayı yeğlediklerini ekledi.

CHP  Adana İl Yönetimi tarafından  Merkez İlçe Yüreğir ve Sarıçam, Karaisalı, Saimbeyli ve Ceyhan ilçe yönetimine yeni atamalar yapmıştı. İlçe başkanlığı istifa nediyle boşalan Seyhan´a ise yeni atama yapılmadı.

CHP ÇEVRELERİNDE RAHATSIZLIK

Her ne kadar İl Başkanı Bulut´un kongre sürecine girmeden örgüte dinamizm kazandırma hedefini güttüklerini ifade etse de konunun CHP örgüt çevrelerinde rahstsızlıklara yol açtığı biliniyor. Söz konusu ilçelerdeki değişimin gerekçesi olarak 7 Haziran seçimlerindeki performansın da rolü olduğu yolunda görüşler beyan edildiğine işaret eden kimi parti üyeleri şu itirazı ileri sürüyorlar:

?Partimiz 7 Haziran seçimlerinden büyük kayıplarla çıktı. Denilebilir ki her parti kimi kaxzanımlar sağlarken, hatta büyük oy kaybına uğrayan AKP dahi birinci parti olarak ülke yönetiminde söz sahibi olmayı sürdürürken, CHP geçmişteki durumunu bile elde edemedi.

Seçimlerde başarısızlık varsa bunda tüm yönetim kadrolarının, hatta Adana İl yönetiminin de sorumluluğu vardır. Faturanın sadece kimi ilçelere çıkarılmasının ardında başka hesaplar yatmaktadır. Değişim talebinin Genel Merkez´den geldiği hatta Seyhan ilçesine atamaların Genel Merkezce yapılacağı dikkate alınırsa, bu operasyonun kongre öncesinde delege yapılanmasında veya yazımında bazı kaygıları hatta kuşkuları beraberinde getirmemesi düşünülemez.? 

Yapılan değişiklik şöyle oldu:

YÜREĞİR´E VE SARIÇAM

Merkez İlçe Yüreğir´de uzun yıllardır ilçe başkanlığı görevini yürüten Turgut Üstün´ün yerine Yüreğir Belediye Meclis Üyesi İsmet Yüksel, diğer merkez ilçe Sarıçam´da Musa Gökdemir´in yerine Celal Güven ilçe başkanlığı görevine getirildiler.

CEYHAN´A GENÇ İSİM

CHP Adana İl Yönetimi Ceyhan´da ise  genç bir ismi ilçe başkanlığına getirdi. Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevini yürüten, Ceyhan Ticaret Borsası´nın en genç yönetim kurulu üyesi ve  Ceyhan Genç İşadamları Derneği´nin de yönetim kurulu üyesi olan Kadir Aydar, Ceyhan İlçe Örgütü´nün yeni ilçe başkanı oldu.

KARAİSALI VE SAİMBEYLİ´YE KADIN  BAŞKAN

CHP Adana İl Yönetimi Karaisalı ve Saimbeyli ilçe örgütlerinin başına ise kadın ilçe başkanları atadı.

Karaisalı ilçe başkanı Sebahattin Karabudak´ın yerine 30 Mart yerel seçimlerinde Karaisalı Belediye Başkan adayı olan İlhan Şahin´i getiren İl Yönetimi, Saimbeyli´de ise Emel Doğan´ı Fevzi Büyükoğlu´nun yerine ilçe başkanı olarak atadı.

SEYHAN´A GENEL MERKEZ ATAMA YAPACAK

Öte yandan ilçe yönetiminin düşürülmesi için 7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala imza toplanan Seyhan´da İlçe Başkanı Reşit Karakuş´un istifasının ardından ilçe başkanlığına Genel Merkez´in atama yapacağı öğrenildi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli