CHP 102 BAŞKAN ADAYINI DAHA AÇIKLADI
SİYASET 4.01.2019 18:16:33 242 0

CHP 102 BAŞKAN ADAYINI DAHA AÇIKLADI

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN´UN PM TOPLANTISI SONRASINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA DA ADAYLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi´nde belirlenen Belediye Başkan Adayları Listesi İçin Tıklayınız...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

Bundan önce ilan ettiğimiz tüm adaylarımızda olduğu gibi bugün de yerel örgütlerimizin, milletvekillerimizin, kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve seçmenlerin görüş ve önerileri ile belirlediğimiz adaylarımızı ilan ediyoruz.
Bugün 102 Belediye Başkan Adayımızı belirledik. Böylelikle toplam 630 adayımızı açıklamış olduk.
Adaylarımız arasında 4 Büyükşehir ve 4 il var. Önce Büyükşehirlerimizi sıralıyoruz.

  • Bursa Büyükşehir belediye başkan Adayımız: Mustafa Bozbey
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız: Ali Öztunç
  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız: Vahap Seçer
  • Van  Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız: Nurettin Beyaz

Sırasıyla 4 ilimizin Belediye başkanı adaylarımızın isimleri de şöyle:

  • Bayburt: Kağan Eraslan
  • Bitlis: Küsem
  • Iğdır: Sözer Sayan
  • Kütahya: Eyüp Kahveci

Seçmenlerin önüne demokratik yollarla belirlenmiş adayları çıkarıyoruz. Sarayın yaptığı gibi belediye başkan adaylıklarına istediğimiz zaman görevden alabileceğimiz memurlar atamıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin görüşüyle belirlediğimiz isimleri seçmenin karşısına çıkarıyoruz. Onları halka emanet ediyoruz. Gerektiğinde görevden alma yetkisinin de sadece seçmende olması gerektiğini düşünüyoruz. Kendimizi milletin yerine koymuyoruz, onun teveccühüne bırakıyoruz.
Adayların seçilmek üzere bir yarışa girdiklerine inanarak yapıyoruz bunu. Seçim yarışının adil, demokratik ve eşit şartlarda geçmesi gerek. Adil ve eşit bir yarışı kazanamayacaklarını telaşıyla aday belirleme işlerinde siyasi ahlaksızlıktan hukuksuzluğa, kamu kaynaklarını kullanmadan medyayı baskı altına almaya kadar her yola başvuruyorlar.
Aynı anda hem meclis başkanlığı hem de belediye başkan adaylığını içine sindirebiliyorlar. Hepimizin Cumhurbaşkanı, hepimizin Meclis Başkanını toplumun bir kesiminin adına karşımıza çıkarıyor ve ikisi de aynı anda hem cumhurun başkanı hem partinin başkanı, hem meclisin başkanı hem belediyenin başkanı olmaya çalışıyor. Çünkü seçimi kazanamayacaklarını anlayanlar, ellerindeki yetkiyi bırakmıyor, geri dönüş kapısını kapatmıyor.
Seçmenler şehirlere müdür atanmasını onaylamak değil, başkan seçmek istiyor.
Ak Parti ?şehir müdürü adayı? belirliyor. Seçmenden kendisinin istediği zaman görevden alabileceği isimlere onay vermelerini istiyor. Bu sadece adaya değil seçmene de hakaret, saygısızlık. Ak Parti adaylarının çoğunun hem kendilerine hem seçmene yapılan bu saygısızlığı içine sindiremediğini biliyoruz. Biz adaylarımızla hem Ak Parti adaylarının hem de seçmenin aşağılanan haysiyetini tamir etmeye geliyoruz.
 AK Parti bir yandan da 16 yıldır iktidarda değilmiş gibi yıllardır şehirleri kendisi yönetmiyormuş gibi açıklamalarda bulunuyor. Örneğin Başkent Ankara´mızın adayı Özhaseki sanki bu kötü yönetimde sorumluluğu yokmuş gibi seçilirse daha iyi belediye başkanlığı yapacağını söyledi. Galiba Özhaseki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğunu çoktan unutmuş.
Biz bu yarışı bir kavgaya çevirmeyeceğiz. Çünkü milletin büyük sorunları var. Ak Parti kavga çıkararak, ortalığı karıştırarak, tozu dumana katarak gerçekleri saklamaya çalışıyor.
31 Mart seçimlerine giderken hakikatimiz şudur: Millet hayat pahalılığı altında eziliyor. Devletin tüm kaynaklarını seçime seferber ediyorlar, cezaları siliyor, borçları erteliyorlar. Yine de hayat pahalılığını engelleyemiyorlar. Bebeklerin mamalarından, çocukların eğitimlerine, sağlıktan pazara her etiket el yakıyor. Millet yoksullaşıyor. İşsizlik kaygısı tavan yapmış durumda. Herkes seçimden sonra içine düşeceği büyük yıkımın korkusu içinde.
Ak Parti bu hakikati saklıyor. Bunun için kavga çıkarıyor, gürültü çıkarıyor. Bizim sesimizi değil, milletin sesini bastırmaya çalışıyor. Duyulmasını istemediği ses bizim sesimiz değil, milletin sesi. Milletin refah isteyen sesi. Milletin adalet isteyen sesi. Milletin demokrasi isteyen sesi.
Biz, CHP olarak adaylarımızı demokratik yollarla çıkarıyoruz. Kararları ortak akıl ve istişare ile alıyoruz. Kimsenin kaderini kimsenin iki dudağı arasına terk etmiyoruz.
Adaylarımızı Ak Parti ile kavgaya hazırlamıyoruz. Kazandığımız şehirlerde hayatı ucuzlatacak projeler geliştirmeye teşvik ediyoruz. Ulaşımı ucuzlatacak, sağlıklı gıdayı ucuzlatacak çözümler üretiyoruz. Eğitime giden çocukların masraflarını azaltarak eğitimi ucuzlatacağız. Gençlerin istihdam becerilerini artırarak işsizlik sorununu çözeceğiz. Kadınların şehrin sokaklarına güven içinde çıkmalarını sağlayacağız.
Biz adaylarımızı kavgaya değil, hizmete hazırlıyoruz.
Tüm adaylarımızı tebrik ediyor, sürecin ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.
Soru- Efendim İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı da merak konusu ve açıklanmayan diğer noktalardaki adaylarınızı ne zaman göreceğiz İstanbul´un ilçeleri, Ankara´nın ilçeleri? Bu konuyla ilgili bir çalışma var mıdır? Sanırım Ocak ortası bir Parti Meclisi beklentisi de var.
Seyit TORUN- Evet Ocak ortasında bir Parti Meclisi tekrar yapacağız. Henüz tarihi, takvimi belli değil ama tahminen Ocak ortasında yapacağız. Bu yapacağımız Parti Meclisinde de yani birçok şehrimizin, birçok ilimizin Belediye Başkan adayları olabilecek. Belki İzmir ve İstanbul´da olabilir. Mersin ve diğer illerimizin ilçeleri de olabilir.
Soru- Efendim Mersin adayınız sürpriz olarak değerlendirildi Sayın Vahap Seçer aday gösterildi malum. Serdal Kuyucuoğlu´nun ismi son dakikaya kadar geçiyordu ama parti kulislerinde. Nasıl yorumlayacaksınız efendim, sizce bir sürpriz mi oldu veya biz mi yanılıyoruz?
Seyit TORUN- Hayır sürpriz değil. Biz zaten değerlendirmelerimizi bütün oraya giden heyetlerin raporu, yapılan anketler, oradaki STK´larla görüşmeler belli bir verilerin ışığında değerlendirdik. Aday ikiye indirgenmişti ve sonuçta Vahap Seçer´in adaylaşması konusunda karar verildi.
Soru- Bodrum konusunda bir şey var mı?
Seyit TORUN- Şuanda herhangi bir şey yok, görüşmeler devam ediyor, çalışmalar devam ediyor.
Soru- İYİ Partiyle görüşmeler devam ediyor mu?
Seyit TORUN- Hem İYİ Partiyle görüşmeler devam ediyor, hem de adaylaşma süreciyle çalışmalarımız devam ediyor.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı