CAVİT ORHAN TÜTENGİL ANISINA ?BASIN SOSYOLOJİSİ SEMPOZYUMU´
SİYASET 15.02.2018 00:36:03 963 0

CAVİT ORHAN TÜTENGİL ANISINA ?BASIN SOSYOLOJİSİ SEMPOZYUMU´

Aratos dergisi, bu yıldan başlayarak, Türkiye´nin ilk kuşak sosyologlarından olan Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil anısına ve adına bir sosyoloji araştırmaları sempozyumu düzenleyeceği bildirildi.

Tarsus´ta 15 yıldır yayınlanan Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi, Tarsus doğumlu bilim insanı Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil adına bir sempozyum gerçekleştirecek.

            Edinilen bilgiye göre, "Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu´nun bu yıl ki konusu, "Basın Sosyolojisi" olacak.

            Yapılan açıklamada, akademi ve akademi dışı bildirilerinde yer alacağı sempozyuma son bildiri verme tarihi 30 Eylül 2018 olarak belirlenmiş. Değerlendirmeden geçen bildirilerin Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil´in ölüm yıldönümünü takip eden hafta olan 15 Aralık 2018 tarihinde Tarsus´ta Aratos Dergisi Kültür Sanatevi´nde sunulacağı sonrasında da kitap olarak yayınlanacağı belirtilmektedir.

Sempozyumun Düzenleme Kurulu şu isimlerden oluşuyor; Prof. Dr. Deniz Tütengil Mazlum (İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi), Doç. Dr. Zehragül Aşkın (Felsefe Böl./Aratos Dergisi Yayın Kurulu Bşk), Uğur Pişmanlık (Gazeteci-Yazar)

             "Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu"nun değerlendirme kurulunda ise şu isimler yer alıyor; Prof. Dr. Deniz Tütengil Mazlum (İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi), Doç. Dr. Zehragül Aşkın (Mersin Üniversitesi Felsefe Böl./Aratos Dergisi Yayın Kurulu Bşk), Prof. Dr. İzzettin Önder (İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti/İFMC), Prof. Dr. Afşar Timuçin, (Felsefeci/Emekli), Prof. Dr. Ayşe Durakbaşa (Sosyolog-Emekli/Sosyoloji Mezunları Derneği-SOMDER), Prof. Dr. Nihat Falay (İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi), Turan Alptekin, (Türkolog), Doç. Dr. Eyüp Erdoğan (Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü), Dr. Esmeray Yoğun (Disiplinlerarası Sosyoloji ve Ekonomi Laboratuarı-LİSE) Paris-Fransa, Aydemir Güler (Yazar-Çevirmen/Siyasetçi).

            Öte yandan, bu sempozyumun, Sosyoloji Mezunları Derneği (SOMDER) ile İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti (İFMC) tarafından da desteklendiği belirtildi.

            Aratos Dergisi adına açıklama yapan Sempozyum Koordinatörü Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık, sempozyumun amacına dair yaptığı açıklamada şunları dile getirdi, "Türkiye´nin ilk kuşak sosyologlarından biri olarak anabileceğimiz ve 1979 yılında bir saldırı sonucu yitirdiğimiz değerli bilim insanı ve aydınımız, Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil´i anmak, onun adına düzenlenecek bu etkinlikle ülkemizin toplumsal sorunlarını, ekonomik, politik, kültürel açıdan ele alan sosyoloji araştırmalarına yer vermek, bu alanda yapılacak çalışmaları özendirmek, çözüm önerileriyle ilgili kişi ve kuruluşları uyarmak, yaşadığımız çağın sorunları/çözümlerine dair bir bilinç oluşumu yaratarak farkındalık sağlamak. Bildirilerin kitap halinde yayınlanması ile bu çalışmaları kalıcılaştırmak ve yaymaktır."

  Uğur Pişmanlık, 2018´de ilki gerçekleştirilecek olan Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu´nun konusunun "Basın Sosyolojisi" olarak belirlendiğini ifade ederek, "Basın Sosyolojisi"  başlığında ülkemizin ekonomik ve toplumsal yaşamında giderek daha kötüye giden koşullarda, gazete, radyo, tv, internet yayıncılığı gibi medya kuruluşlarının habercilik anlayışı, toplumsal algı üzerine etkileri gibi farklı boyutlarıyla ele alınacaktır. Basının, işlevini yerine getirirken, gerçeğin topluma sunuluş biçimi, iktidar yanlısı yayıncılık, haber çarpıtma gibi pek çok boyutunu ele alan bildirilere yer verilecektir.

Sempozyum ayrıca, alt başlık olarak yerel tarih bağlamında yerel gazete ve yerel dergileri de inceleyen bildirilere açıktır. Sosyologlar dışında basın-yayın alanından gelen bildiriler de değerlendirilecektir." diye konuştu.

Pişmanlık, sosyoloji alanında çalışma yapanları ve basın mensuplarını bu sempozyuma bildiri sunma çağrısında bulunurken, sempozyum şartnamesine www.aratosdergisi.com adresinden ulaşılabileceği ve aratosdergisi@gmail.com adresinden istenebileceğini de sözlerine ekledi.  

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı