?CAN KAYIPLARININ SORUMLULARI HESAP VERMELİ?
SİYASET 19.02.2016 11:47:08 333 0

?CAN KAYIPLARININ SORUMLULARI HESAP VERMELİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve partililer teröre karşı ortak duruş sergilediler.

Terör örgütlerinin kentleri adeta bombardımana tuttuğunu belirten Barut, terörün bir vahşet ve barbarlık olduğunu vurguladı. Terör olaylarının toplumda kanıksanır hale gelmesinin çok vahim bir durum olduğunu kaydeden Barut, terör gerçeğinin üzerinin yayın yasaklarıyla örtülemeyeceğini vurguladı.

Çözüm sürecinde terör örgütünün silah depolamasına neden göz yumulduğunu soran Barut, terör saldırılarında yaşanan can kayıplarının sorumlularının mutlaka hesap vermesi gerektiğini bildirdi. AKP iktidarının savaşçıl dış politikasını de eleştiren Barut, Türkiye´nin yalnızlaştığını ve bu yalnızlığın ülkeyi felakete sürüklemesinden endişe ettiklerini aktardı.  CHP olarak ?İnadına Barış? demeye devam edeceklerini dile getiren Barut, Suudi kralının ölümü nedeniyle ulusal yas ilan edildiğini anımsatıp, terör nedeniyle 36 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından neden ulusal yas ilan edilmediğini sorguladı.

CHP Adana İl Başkanlığı´nda yapılan CHP il yönetimi, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye meclis üyeleri ve partililerin katılımıyla teröre karşı ortak basın açıklaması yapıldı.

?TERÖR ÖRGÜTLERİ KENTLERİMİZİ ADETA BOMBARDIMANA TUTTU?

Türkiye´nin son günlerde tek gündeminin terör saldırıları ve savaş tehlikesi olduğunu belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, terör örgütlerinin kentleri adeta bombardımana tuttuğunu söyledi.  Son beş yılda ağırlıklı olarak intihar saldırısı şeklinde gerçekleştirilen 15 saldırıda 266 kişinin öldüğünü, 765 kişinin yaralandığını ve bu saldırıların faillerin de IŞİD ve PKK olduğunu aktaran Barut, sadece son iki günde 36 yurttaşın terör kurbanı olduğuna dikkati çekti.

?TERÖR VAHŞETTİR, BARBARLIKTIR?

Terör saldırılarında yüzlerce ocağa ateş düştüğünü dile getiren Barut, anaların ve babaların evlatsız, evlatların da anasız babasız kaldığını vurguladı. Barut, ?CHP olarak nereden, kimden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz.  Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Terör acıdan, gözyaşından başka hiçbir şey getirmez. Terör vahşettir, barbarlıktır. Terörle hiçbir şey elde edilemez.  Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya, insanları farklılıklarına göre ayrıştırıp birbirine düşman etmeye yönelik bu tür insanlık dışı eylemler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır? diye konuştu.

 /resimler/2016-2/19/1150429531949.jpg

?BİRLİĞİMİZİN, BERABERLİĞİMİZİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ?

Türkiye Cumhuriyeti´nin bu coğrafyada yaşayan Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni ve diğer farklı kimliklere sahip insanların ortak mücadelesiyle kurulduğunun altını çizen Barut, ?Türkiye Cumhuriyeti´ni var eden de bu birlik, beraberlik ve zenginliktir.  Bunun bozulmasına asla izin vermeyeceğiz? ifadelerini kullandı.

?TÜRKİYE ORTADOĞU ÜLKELERİNDEN FARKSIZ BİR HALE GELDİ?

Özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında terörün Türkiye´nin en önemli sorunu haline geldiğini belirten Barut, AKP iktidarının ?Çözüm Süreci? adı altında tüm siyasi partilerden ve halktan gizli olarak yürüttüğü sürecin sonunda ülkenin hemen her gün bombaların patladığı Ortadoğu ülkelerinden farksız bir hale geldiğini ifade etti.

?TERÖR SALDIRILARININ KANIKSANMASI ÇOK VAHİM BİR DURUM?

Toplumda korku ve paniğe neden olan, toplumsal huzuru barışı tehdit eden terör eylemlerinin, toplum tarafından kanıksanır hale gelmesinin çok vahim bir durum olduğuna işaret eden CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ?Ne yazık ki toplum mühendisliği uygulamalarıyla terör olaylarına karşı toplumsal refleksler köreltilmiş, toplumdaki duyarsızlık düzeyi üst düzeye çıkarılmıştır? şeklinde konuştu.

?TERÖR GERÇEĞİ YAYIN YASAKLARIYLA GEÇİŞTİRİLEMEZ?

Yayın yasaklarıyla terörün ülkenin en büyük sorunu olduğu gerçeğinin geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Barut, iktidarın yayınları değil terör saldırılarını önlemesi gerektiğini kaydetti.

Barut sözlerini şöyle sürdürdü: ?Sözde çözüm adı altında, Habur´da teröristlere karşılama törenleri düzenleyenler, teröristlere özel mahkemeler kuranlar, terör örgütünün sözde ?Çözüm Süreci?nde bazı kentleri silah deposu haline getirmesine göz yumanlar, barış yerine savaş politikasından medet umup komşu ülkelerdeki iktidarları devirmeyi kendine görev addedip, silahlı muhalif eğitmeye kalkanlar ve sınırların delik deşik edilmesine göz yumanlar terör olaylarının baş sorumlusudur.?

?ÇÖZÜM SÜRECİNDE TERÖR ÖRGÜTÜNE NEDEN GÖZ YUMULDU??

Türkiye Cumhuriyeti´nin birer yurttaşı olarak ?terör örgütünün silah depolamasına neden göz yumulduğunu, çözüm sürecinde terör örgütüyle ne tür pazarlıkların yapıldığını, çözüm sürecinin gerçekte neden sona erdiğini? öğrenmek istediklerini dile getiren Barut, AKP iktidarının ?Kandırıldık´ şeklindeki açıklamasının Türkiye siyaset tarihine ?utanç´ olarak girdiğini söyledi.

?CAN KAYIPLARININ SORUMLULARI HESAP VERMELİ?

Barut, ?Gerek önceki gün Ankara´nın göbeğinde, gerek Diyarbakır´da, gerek diğer terör eylemlerinde yaşanan can kayıplarının sorumluları hesabını vermelidir. Güvenlik ve istihbarat zafiyeti olduğunu düşündüğümüz bu saldırıların neden önlenemediğini iktidar yetkilileri kamuoyuna açıklamalıdır. Özellikle Ankara´da ülkenin en güvenli bölgelerinden biri olarak bilinen Devlet Mahallesi´ndeki saldırıyla ilgili olarak akıllardaki soru işaretleri giderilmelidir.  Bir zafiyet sözkonusuysa sorumluların da hesap vermesi gerekmektedir? diye konuştu.

?TÜRKİYE DIŞ POLİTİKASI NEDENİYLE YALNIZLAŞTI?

AKP iktidarının izlediği savaşçıl dış politika nedeniyle yakın zamana kadar bölgesinde söz sahibi, Ortadoğu coğrafyasında yaşayan halklar için çağdaşlık konusunda örnek bir ülke olan Türkiye´nin, yalnızlaştığına işaret eden Barut, ?Biz bunun ?değerli bir yalnızlık´ olmadığını biliyoruz. Bu yalnızlığın sonunun felaket olmasından da endişe ediyoruz? şeklinde konuştu.

?NEDEN ULUSAL YAS İLAN EDİLMEDİ??

İktidarın, kurulduğu günden bu yana barışı temel alan bir dış politika izleyen Türkiye´nin neden bu politikasını değiştirdiğini her gün evlatlarını teröre şehit veren yurttaşlara anlatması gerektiğini belirten Barut, şöyle konuştu:

?Cumhuriyet Halk Partisi olarak Büyük Önderimizin ?Yurtta Barış, Dünyada Barış´ ilkesi doğrultusunda içerde ve dışarıda barışı temel alan bir uygarlık oluşturabileceğimize inancımız tamdır.  CHP olarak inadına barış diyoruz ve demeye devam edeceğiz. Son olarak Suudi Kralı öldüğünde ülkede ulusal yas ilan eden AKP iktidarının teröre 36 kurban verdiğimiz bugünlerde neden ulusal yas ilan etmediğini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli