?BUGÜNE KADAR VERİLEN SİLAHLAR NE OLACAK??
SİYASET 26.11.2017 12:30:38 136 0

?BUGÜNE KADAR VERİLEN SİLAHLAR NE OLACAK??

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada ?Neyin konuşulduğu kadar neyin konuşulmadığı veya konuşulamadığı

Çıray, bundan sonra PKK´nın Suriye kolu YPG´ye silah verilmeyecek olmasının değil, IŞID bölgeden neredeyse temizlendiğine göre bugüne kadar verilen silahların geri alınıp alınmayacağının önem taşıdığını belirtti. Bugüne kadar pek çok olayda ?kandırıldık? açıklamasına sığınan Erdoğan´ın, bölgedeki gelişmelerle ilgili ABD´nin yaklaşımına sorgulayıcı yaklaşamamasını eleştirdi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, kamuoyuna ?Suriye krizi ve bölgesel konularda uzlaşı ve ABD´nin YPG´ye silah desteğini sonlandırması? şeklinde yansıtılan Trump-Erdoğan görüşmesinin aslında bir fiyasko olduğunu iddia etti.

İYİ Parti Sözcüsü Çıray, ?Dün gerçekleşen Erdoğan-Trump telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray tarafından yapılan açıklama bizimkilerin aktardıklarına nazaran nüansınötesine farklılıklar içeriyor. Dışişleri Bakanı ?PYD/YPG´yesilah sevkiyatının durdurulacağından´ söz ederken Trump´ın açıklamasında PYD/YPG´den söz edilmiyor. Tamamen uydurma. Mutasavver anlamına gelen "pendingadjustments" yani düşünülen düzenlemeler ifadesi diplomaside oyalamanın ve ötelemenin tercümesidir.Bu açıklamadan, ?Bundan böyle YPG´yi desteklemeyeceğiz´ anlamı çıkartmak gerçekçi olmaz? dedi.

Aytun Çıray, daha geçtiğimiz günlerde Afrin´deki  PKK/PYD´lilerin yüzlerce zırhlı araç ve ağır silahlarla konvoy oluşturup geçit yaptıklarını hatırlattı.  

Çıray, ?İkili görüşmenin bir diğer başlığının RezaZarrab konusu olduğu açıklansa da içeriğe dair bilgi verilmemiş olması ilginç? dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri RezaZarrap dosyasına bakışlarını anlatırken sözlerini şöyle tamamladı:

?Bizim AK Parti´nin ?Reza´ politikasını eleştirmemizin temel nedeni millî bir dış politikayı savunmamızdır. İYİ Parti olarak ?Reza´nınötmesi´ne umut bağlayanlardan değiliz. ?Erdoğan batsın da Türkiye önemsiz´ anlayışını ülkemize ihanet kabul ederiz. Tam aksine, uluslararası kaçakçılık işlerine karışmış olduğu anlaşılan Reza´nın millî çıkarlarımızı tehdit ettiğini düşünüyoruz. Ancak bu tehdidin ortaya çıkmasının nedeni, onunla ?ileri derecede´ ilişkilere giren, onu ?namuslu ve hayırsever işadamı´ kabul ederek plâketle ?onurlandıran´ve onunla aynı yatağa giren AK Partili siyasilerdir. Diğer yandan Reza ve onunla ilgili yolsuzlukla suçlanan bakan ve bürokratlar AK Parti engeline takılmayıp Türkiye´de yargılansalardı, bugün millî güvenliğimiz için bir tehdit oluşmayacaktı. Çünkü ABD´deki davanın sadece bir yolsuzluk davası olmadığı anlaşılıyor.Yani İYİ Parti olarak biz, dış millî çıkarlarımızın AK Parti´nin çıkarları ile örtüşmediğini söylüyoruz.?(Haber Merkezi) 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false