?BU REZA ZARRAB´A DEVLETİN SIRLARINI KİM TESLİM ETTİ??
SİYASET 2.12.2017 18:48:54 165 0

?BU REZA ZARRAB´A DEVLETİN SIRLARINI KİM TESLİM ETTİ??

Mezitli´de konuşan Kılıçdaroğlu, ?Bu Reza Zarrab bu sırları Amerika´ya götürdü, sen bu devleti yönetiyorsun, o zaman çık bunların tamamını bu millete anlat. Salıya kadar bekliyorum Sevgili Erdoğan, gözlerinden öpüyorum seni,? dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yakınları hakkındaki iddialarına ilişkin gösterdiği belgeleri savcılığa vereceğini açıkladı,  "Sonuna kadar götüreceğim bu işi" diyen  Kılıçdaroğlu, Reza Zarrab´a ilişkin de konuştu, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sorular yönelterek, Salı gününe kadar süre verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Mersin´de Mezitli Belediyesi´nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yakınları hakkında yurt dışına para gönderdikleri iddiasına dair gösterdiği belgelere değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"15 milyon  dolar para var. Sordum, ´nedir bu?´ Hiç adını duymadığımız adaları, devletleri duyduk. Man Adası. Man Adası mı, ´Manda Adası´ mı bilmem. Ama bir şeyler var orada. Sahte diyorlardı hepsi gerçek çıktı. Efendim ´Savcılığa verin´. Savcılığa vereceğiz. Arkasında da duracağız, sonuna kadar takip edeceğiz. Öyle kıvırmak, kaçmak yok. Sonuna kadar götüreceğim bu işi. Bankanın dekontuna sahte diyorlar. Banka sahte dekont mu düzenler? Yani özetle şunu çok iyi bilin. Bir şirket var sermayesi 1 sterlin, bir ortağı var o kadar. 15 milyon dolar. Bu nasıl bir ticarettir? 1 sterlin 15 milyon dolar. Böyle bir ticareti ben bilmiyorum. Bu ticareti kim bilir? Ancak üç kağıtçılar bilir. Normal tüccar nereden bilecek bunu? Sanayicimiz, esnafımız, tüccarımız, kahvecimiz, simitçimiz, emeklimiz, herkes var. Herkes şu veya bu şekilde bir ticaret yapıyor. En azından fırından bir ekmek alıyor. Ama bu tür bir hokkabazlığı, sahtekarlığı hiç görmedik. ´Efendim bu bir ticarettir´. Çık bunu millete bir anlat. Nasıl bir ticaret bu. Bu şirket kimin ticareti? ´Efendim ticaret´. Ne ticareti, nasıl ticaret. 15 milyon dolar bir tarafta 1 sterlin yani 5 lira bir tarafta. Nereden çıktı bu. Bunları bize anlatacak. Sonuna kadar takip edeceğim. Ben biliyorum; rahat uyuyamıyor ben biliyorum. Ben söylüyorum, ´Doktoru bulundur yanında´. Doktoru olacak yanında."

Adalet ve Kalkınma Partisi´ne oy veren vatandaşlara hiçbir sözünün olmadığını belirten  CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Onlar gittiler oylarını kullandılar. Benim sözüm onların temiz oylarının bu kadar kirletilmesinedir" dedi.

´ABD´de Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla´nın yargılandığı davada tanıklık yapan Reza Zarrab´a ilişkin de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi başımıza bir de Zarrab belası çıktı. Düne kadar ne diyorlardı, ´Çok iyi bir adam bu´; ne yapıyorlardı, devletin protokolüne dahil ediyorlardı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, Reza Zarrab hep bir aradalardı, devletin protokolü bu. Devletin protokolünde bir de fesli deli Kadir vardı. Böyle bir devlet protokolü olabilir mi? Daha 16 Kasım´da ABD´ye nota verdiler. ´Efendim Reza Zarrab temiz bir adamdır, bunu bize verin. Ne oldu bu adamın hayatı´. Reza Zarrab bülbül gibi ötünce, ´Efendim Reza Zarrab casustur, haindir´. Düne kadar adamındı, kol kolaydın. Paraları alırken iyi, ötünce kötü."

?BU REZA ZARRAB´A DEVLETİN SIRLARINI KİM TESLİM ETTİ??

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının "Yabancı devlet lehine siyasi ve askeri casusluk yapmak" suçlamasıyla Reza Zarrab ve yakınlarının malvarlıklarına el koyması kararına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sevgili Erdoğan, yanına doktoru al beni iyi dinle. Bu Reza Zarrab´a devletin sırlarını kim teslim etti? ´Casus´ diyor savcı. ´Askeri ve siyasi bilgileri aldı ve götürüp yurt dışında birilerine verdi´... Sana anlatıyorum: Reza Zarrab´a bu sırları, bilgileri kim verdi? Ve bu bilgiler verilirken hükümette kim vardı? Ben gayet iyi biliyorum. Şimdi soruyorum, bütün Mersinlilerin önünde soruyorum; öyle kaçmak yok. Dün ´hayırseverdi´ bugün ´casus´ oldu yok. ´Casus´sa bu bilgileri kim verdi? Ben vermedim, devleti ben yönetmiyorum. Hangi parayla satın aldı bunları? Kendisine Salıya kadar izin veriyorum. Sevgili Erdoğan Salıya kadar otur düşün, Bakanlar Kurulu´ nu topla, bu Reza Zarrab nasıl oldu da  Türkiye Cumhuriyeti´nin sırlarını teslim aldı ve bu sırları Amerika´ya götürdü, çık anlat. Bunu da Amerikalılar mı ortaya koysunlar? Sen bu devleti yönetiyorsun, o zaman çık bunların tamamını bu millete anlat. Salıya kadar bekliyorum Sevgili Erdoğan, gözlerinden öpüyorum seni."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli