?BİZ MUSUL OPERASYONU´NDA DA MASA DA OACAĞIZ?
DÜNYA 17.10.2016 12:42:52 277 0

?BİZ MUSUL OPERASYONU´NDA DA MASA DA OACAĞIZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul operasyonuyla ilgili, "Türkiye´nin olmadığı bir operasyondan doğabilecek neticelerden sorumlu değiliz. Biz operasyonda da olacağız, biz masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Orada bizim için bir tarih yatıy

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ´İstanbul´da düzenlenen Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi´nde Musul operasyonuyla ilgili konuşurken, ?Ülkemizin Musul Operasyonu dışında tutulmasının sebebi Türkiye´nin orada mezhep çatışmasının önüne geçeceği bilindiği için. Bu yüzden bizi operasyon dışında tutuluyoruz. Kusura bakmasınlar biz yeni mezhep çatışmalarına evet diyemeyiz? dedi.

ABD´ye de gönderme yaparak, ?Koalisyon güçleri olarak siz Münbiç´te bana söz verdiniz. PYD ve YPG birer terör örgütüdür, oraya girmeyecek dediniz. Verdiğiniz sözü tutun. Oranın yüzde 95´i Araptır. Ama sözlerini tutmadılar biz de gereğini yaptık. Bu sabah bile bu mesaj iletildi. Eğer orayı PYD ve YPG´den temizlemezseniz sizinle ortaklığımız biter. Stratejik iki ortağız, siz bizimle hareket etmeyeceksin, terör örgütüyle hareket edeceksin. Hukuk çiğneniyor, uluslararası hukuk ayaklar altına alınıyor,? diyen Erdoğan konuşmasında satır başları ile şu hususlara değindi

?Teörizm  çok boyutlu, değişik kılıklara bürünebilen ve bazı ülkeler tarafından baskı aracı olarak kullanılan bir enstürman haline gelmiştir. Bizim terörizm karşısındaki hassasiyetimiz herkesten fazladır, herkesten farklıdır. Biz çok uzun süre sabrettik. Aylarca bizim topraklarımıza roketler atıldı.En son Gaziantep´te 56 kardeşimizi şehit ettiler. Bu insanları ziyaret ettiğimde hala tebessüm edebiliyorlar. Milletin sorumluluğunu almış birisi olarak hala durabilir misiniz bu manzara karşısında. Dedik artık duramayız ve ÖSO ile Suriye´ye girdik. Suriye´ye sınırımız 911 km. Suriye ile alakası olmayanların oraya girmesi hak, bize gelince siz oraya gidemezsiniz. Kusura bakmayın gideriz. girdik. Cerablus´tan başladık. Oradaki halk memleketine dönemeye başladı. Arkadan Rai´ye girdik, DAEŞ oradan da gitti. Şimdi bu gece itibari ile Dabık da DAEŞ´ten temizlendi. Biz Türkiye´den oraya insan götürmüyoruz. Oraların kendi insanları oraya yerleşiyor.

Şimdi diyorlar ki ´Türkiye Musul´a girmesin´. Nasıl girmeyim. Hiç ilgi alakası olmayan girmiyor. Neymiş Bağdat ´Gel´ demiş. 14-15 sene önce Saddam ´gel´ mi dedi, orada kan gövdeyi nasıl götürdü? Kendilerine söyledik. Genelkurmay Başkanım ABD´de. görüşmelerini yaptı. Ne gibi adımlar atıyoruz, görüştük. Kendilerine aynısını söyledik. Türkiye´nin olmadığı bir operasyonda doğa bilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonda da, masada da olacağız. Orada kardeşlerimiz var, akrabalarımız var. Bizim burada kesinlikle duyarsız olmamız mümkün değil.

Kimse bizden Başika´dan çıkmamızı beklemesin. Biz oradayız ve DEAŞ´a karşı her türlü operasyonları yaptık. Terör örgütlerini elverişli araç olarak gören ülkeleri ikaz ediyoruz. Terör örgütleri bumerang gibidir. Eninde sonunda kendini kullananı gelir vurur.
 AB terör örgütlerine yardım toplama yollarını nasıl açıyor? PKK´yı 35 yılda 7-8 kere sıfırladık ama öldürülen her teröristin yerine Suriye ve Irak´tan yeni teröristler yollanıyor.

DAEŞ bahane edilerek Suriye ve Irak 63 ülkenin katıldığı operasyonlarla büyük bir yıkımka maruz kalıyor. Biz Cerablus operasyonunu başlattıktan sonra görüldü ki DAEŞ´in yok edilmesi için Suriye´nin yakılıp, yıkılmasına gerek yokmuş. Eğer biz el ele verirsek çok da büyük olmayan önlemlerle bu işi başarabiliriz. Ülkemizin Musul Operasyonu dışında tutulmasının sebebi Türkiye´nin orada mezhep çatışmasının önüne geçeceği bilindiği için. Bu yüzden bizi operasyon dışında tutuluyoruz. Kusura bakmasınlar biz yeni mezhep çatışmalarına evet diyemeyiz.?

 (İHA/HABER MERKEZİ)

 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı