BEETHOVEN´İN DOKUZUNCU SENFONİSİ MERSİN´DE SESLENDİRİLECEK
KÜLTÜR SANAT 3.05.2016 12:30:30 662 0

BEETHOVEN´İN DOKUZUNCU SENFONİSİ MERSİN´DE SESLENDİRİLECEK

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, açılış konseri olarak bir başyapıtı 11 Mayıs Çarşamba günü Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor.

Adı, özgürlük, barış ve kardeşlikle birlikte anılan büyük besteci Ludwig van Beethoven´in  ?9. Senfoni?si Prof. Rengim Gökmen yönetiminde Türkiye´nin opera yıldızlarınca seslendirilecek.

    15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali,  Beethoven´in 9. Senfoni´si ile perdelerini açıyor. Pek çok orkestranın ve festivallerin kuruluş ve organizasyonunda yer alan Prof. Rengim Gökmen yönetiminde seslendirilecek konserde, Türkiye´nin opera yıldızları; Bengi İspir Özdülger, Ezgi Karakaya, Aykut Çınar, Teyfik Rodos solist sanatçı olarak yer alacak. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu´nun da yer aldığı açılış konseri, 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat: 20.00´de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi´nde sanatseverlerle buluşacak.

    Ilk seslendirilişi 07 Mayıs 1824 tarihinde Viyana´da gerçekleştirilen, dünyanın başlıca orkestralarının repertuvarlarında halen başyapıt olarak yer alan eser, bu kez Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu´nun eşsiz yorumu ve Prof. Rengim Gökmen´in yönetiminde seslendirilecek. İnsan sesinin bir senfonide ilk kez kullanıldığı eserin son bölümünde; Kardeş olun ey insanlar / Bunu ister tanrımız / Bu dünyada her şey geçer / Yalnız sana dost kalır / dizeleriyle başlayan,  Shiller´in ?Neşeye Övgü? şiiri yer almakta. Eserin koro şefliğini, Cemi´i Can Deliorman üstleniyor. F. Schiller´in ?Kardeş olun ey insanlar/Bunu ister tanrımız /Bu dünyada her şey geçer/Yalnız sana dost kalır,? dizelerinin ise bu kez Mersin´de okunmasının önemi anımsatılıyor.

 Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; ?Uzun hazırlık döneminden sonra festivalimiz, büyük bestekar Beethoven´ın 9. Senfoni´si ile perdelerini açıyor. Türkiye´nin yüz akı olmuş kurumları; Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu´nun eşliğinde, operanın yıldız  sanatçılarınca seslendirilecek eseri, hepimizin yakından tanıdığı, başarılarıyla gurur duyduğu şeflerimizden Prof. Rengim Gökmen yönetecek. Dünyaca bilinen ve sevilen 9. Senfoni,  dostluk ve kardeşlik içinde yaşama isteğimizle, halkımızı buluşturacak? dedi.

 Konser öncesi gerçekleştirilecek etkinlikte ise, Festival Ödülleri´nin yanı sıra, 6. Beste Yarışması´nda dereceye giren eser sahiplerine ödülleri takdim edilecek.

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mersin´in sesi olmaya devam ediyor.Biletler, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Bürosu´ndan, haftanın her günü 13.00/19.00 arası Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı´nda kurulan festival standından temin edilebiliyor ve  bilgi için  0324 237 78 10 nolu telefonun aranması öneriliyor.

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false