BAŞBAKAN YILDIRIM RUSYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞECEK
SİYASET 5.12.2016 13:59:27 267 0

BAŞBAKAN YILDIRIM RUSYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞECEK

Başbakan Binali Yıldırım´ın, 7 Aralık´a kadar sürecek Rusya Federasyonu´nu bir ziyaretinde Medvedev´le başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirmesinin ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edilmesinin öngörüldüğü

 Başbakanlık Basın Müşavirliği´nden yapılan açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım´ın Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev´in davetine icabetle, 5-7 Aralık 2016 tarihlerinde Rusya´ya bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilerek, Yıldırım´ın ziyaret kapsamında Rusya Federasyonu Başbakanı Medvedev´le başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirmesinin ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edilmesinin öngörüldüğü bildirildi.

Başbakan Yıldırım´ın ayrıca, Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile görüşeceği ve Rusya Federasyonu Dışişleri Üniversitesi MGIMO´da bir konferans vereceğinin ifade edildiği açıklamada, ?Temaslarda ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesi hedefine yönelik girişimlerin değerlendirilmesi ile enerji, tarım, turizm, sanayi ve ulaştırma alanlarındaki ortak projeler başta olmak üzere ikili ilişkilerimizin genel durumu ve bölgesel-uluslararası gelişmelerin ele alınması planlanmaktadır. Sayın Başbakanımızın ziyaret kapsamında Tataristan´ın başkenti Kazan´ı da ziyaret etmesi öngörülmektedir. Kazan´da RF Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov´la biraraya gelecek olan Sayın Başbakanımız, ayrıca, Türk-Tatar İş Forumu´na da hitap edecektir? denildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmede iki ülke arkasındaki alışverişlerin TL ve Rus Rublesi olarak yapılması yönündeki açıklamalarının ardından ilk somut adım Başbakan Yıldırım´ın Rusya gezisinde atılacak. Başbakan Yıldırım´ın talimatı ile Rusya ziyareti boyunca tüm heyetin konaklama ve harcamaları Rus Rublesi ile ödenecek. 

?SINIRLI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BU HAFTA MECLİSE GELECEK?

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, sınırlı Anayasa değişikliği teklifinin bu hafta Meclis´e geleceğini söyledi.  Değişiklikte belli bir noktaya geldiklerini, gözden geçirmelerin devam ettiğini belirten Yıldırım, "Arkadaşlarımız karşılıklı görüşüyorlar. Bize ve Sayın Bahçeli´ye görüşlerini sonuçlarını rapor ediyorlar. Bizden aldıkları yanıtlarla tekrar görüşmeye devam ediyorlar. Anayasa komisyonunda da verdiğimiz teklif etraflıca görüşülecek" dedi.

Başbakan Yıldırım, AKP Genel Merkezi´nde bakanlar ve milletvekilleriyle yapacağı kahvaltı öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Milletvekillerinin AKP grubuyla bir kahvaltı yapacaklarını belirten Yıldırım, ?İstişare edeceğiz. Ne konuşacağız ? Biliyorsunuz uzun bir süredir Bütçe Kanunu komisyonlarda görüşüldü. Nihayet bugün Genel Kurula geliyor ve Genel Kurulda bütçeyi görüşmeye başlayacağız. Arkadaşlarımız bu komisyon aşamasında çok büyük çalışmalar yaptılar, gayretler gösterdiler. Kendilerine toplu olarak teşekkür etme fırsatı bulacağım. Aynı zamanda da önümüzdeki yılda yapacağımız faaliyetleri de tekrar gözden geçireceğiz. Bu arada bir süreden beri çalışmalarını yürüttüğümüz kısıtlı sınırlı anayasa değişikliğini de belirli bir noktaya geldik. Onunla ilgili de istişaremizi sürdüreceğiz? ifadelerini kullandı.

?Gözden geçirmeler devam ediyor?

Anayasa değişikliğinin hangi noktaya geldiğinin sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:
?Gözden geçirmeler devam ediyor. Karşılıklı arkadaşlarımız görüşüyorlar. Gerek Sayın Bahçeli´ye gerek bize bu görüşmelerin sonucunu rapor ediyorlar. Bizden aldıkları yeni bilgilerle tekrar görüşüyorlar. Bu teklifi AK Parti Grubu olarak verinceye kadarda bu görüşmeler devam edecek, ayrıca komisyonda da Anayasa Komisyonunda da etraflıca verdiğimiz teklif görüşülmüş olacak.?

?Pürüz olur giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşır?

MHP ile karşılıklı fesih yetkisi konusunda pürüz olduğunun hatırlatılması üzerine Başbakan Yıldırım, ?Pürüz olur giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşır. Her şeyin bir çözümü var. Gayet iyi gidiyor? açıklamasında bulundu.
Başbakan Yıldırım, yapılan çalışmaların teknik düzenleme mi içeriği ilişkin mi olduğu sorusuna, ?İkisi de var. Teknik düzenlemeler de var. Ama esas itibariyle burada sınırlı bir değişiklik söz konusu. Değişikliğin yürütmeyle yasama ilişkilerinin düzenlenmesi ağırlıklı olarak? yanıtını verdi.
 
Yürürlüğe giriş tarihinin sorulması üzerine Yıldırım, ?Hiç şüphe edecek bir şey yok. Her şey belli. Neyin, hangi maddenin, hangi uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceğini teklif verildiğinde göreceksiniz. Tarih veremem de az kaldı göreceksiniz? diye konuştu.?Bu hafta Meclise gelecek değil mi? sorusuna Yıldırım, ?Onun için gayret ediyoruz? dedi.

?Kapsamlı açıklamayı Perşembe günü Rusya seyahati dönüşü yapmış olacağız?

Ekonomiyle ilgili tedbirlerin ne zaman açıklanacağı sorusuna Başbakan Yıldırım, ?Bu hafta Perşembe günü açıklayacağız. EKK Toplantısını yaptık. Teknik çalışmaları arkadaşlarımız yürütüyor. Kapsamlı açıklamayı Perşembe günü Rusya seyahati dönüşü yapmış olacağız? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli