Barut: ?CHP, 93 yıldır demokrasi nöbeti tutan tek partidir
SİYASET 9.09.2016 13:37:01 307 0

Barut: ?CHP, 93 yıldır demokrasi nöbeti tutan tek partidir"

Cumhuriyetin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi 93. yaşını Adana´da kutladı.

CHP Adana İl Örgütünün 93. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Parkı´nda düzenlediği törene il yönetimi, ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, belediye meclis üyeleri, partililer ve yurttaşlar katıldı.
İl Başkanı Ayhan Barut, İl Başkan Yardımcısı Zeliha Divarcı ve İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz Atatürk Anıtı´na çelenk sunduktan sonra katılımcılar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı´nı söyledi.
İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı konuşmada CHP´nin 93. yaşını darbe girişimi ve terör saldırıları nedeniyle buruk bir şekilde kutladıklarını ifade etti. Barut, ?93 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde ?Halk Fırkası? adıyla kurulan CHP, ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren, laiklik ilkesiyle din ve devlet işlerini birbirinden ayıran, yurttaşları etnik köken, din, dil, ırk gibi farklılıkları nedeniyle ayrıştırmayıp, herkesi kucaklayan, ulusal birliği sağlayan, hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´ni biçimlendirmiştir. Biz, ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük eden, İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye´nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdüren, en zor dönemlerde sorumluluk alarak ülkemizi düzlüğe çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi´nin onurlu ve gururlu üyeleriyiz? diye konuştu.

"Cumhuriyetin, demokrasinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin koruyucusu"
CHP´nin Cumhuriyet tarihi boyunca darbelerden en büyük zararı gören parti olmasına karşın her türlü darbeye, diktaya ve faşizan uygulamalara karşı durduğunu, demokrasinin, cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyucusu olduğunu, kurulduğu günden bu yana barış, toplumsal huzur ve halkın refahı için mücadele ettiğini dile getiren Barut, şöyle devam etti:
?Cumhuriyet Halk Partisi 93 yıldır demokrasi nöbeti tutan tek partidir. Çünkü CHP, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, gençler, ezilenler için yani herkes için vardır. CHP, hak ve özgürlüklerin, cumhuriyet ve demokrasinin de teminatıdır. Bugün karşı devrimcilerin bitmez tükenmez çabalarına karşın Türkiye hala cumhuriyetle yönetiliyorsa bu, yüreğinde cumhuriyet, Atatürk sevgisi taşıyan yurttaşlarımız ve CHP sayesindedir.?
Bugün Türkiye´nin ?Yurtta Sulh Cihanda Sulh´ felsefesini benimseyen Cumhuriyet Halk Partisi´ne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Barut, savaşa dayalı politikaların açtığı yaraları saracak, toplumsal huzuru ve barışı sağlayacak, güçlü bir ekonomik yapıyı oluşturacak, halkın refahını artıracak tek partinin ?Önce Türkiye? şiarıyla halkçı politikalar üreten Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu kaydetti. Barut, ?Kurucu Genel Başkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi´dir´ şeklindeki sözleri Cumhuriyet Halk Partisi´nin her bir üyesi için büyük bir gurur kaynağı olduğu gibi sorumluluk duygusunun da nedenidir. Bu sorumluluk duygusuyla bugün her zamankinden daha çok çalışacak ve CHP iktidarıyla Cumhuriyeti yarınlarımıza emanet edeceğiz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi? ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı