?BAKANLAR YETMEDİ BÜROKRATLAR DA ŞİMDİ YOLLARDA PROPAGANDAYA KOYULDU?
SİYASET 3.02.2017 13:21:18 347 0

?BAKANLAR YETMEDİ BÜROKRATLAR DA ŞİMDİ YOLLARDA PROPAGANDAYA KOYULDU?

Referandum öncesi hükümetin devlet olanakları ile siyaset kurguladığına dikkat çeken CHP´li Gürer Anadolu illerinde bakanların vaat yağdırmasının ardından kurum müsteşar genel müdür ve bürokratlarının da sefere çıktığını belirterek şunları söyledi:

 ?Bakanlar ,bürokratlar, valiler, kaymakamlar ile topyekun vatandaşı hatırladılar. Seçim  dönemlerinde  hükümet  Anadolu kentlerini hatırlıyor, işsizleri anımsıyor. Esnafa vaatler başlıyor, çiftçiye sözler veriliyor, seçim bitti hepsi gelecek seçime kadar boşlukta kalıyor. Niğde  ilimize de bakanlar bürokratlar gelmeye başladı. Referanduma kadar gelen giden sayısı anlaşılan o ki artacak. İyi de  Niğdeliye ne anlatacaklar  Niğde 15 yıldır unutulan il durumunda, Hükümet  yatırımlarında her ilde olanın  ötesinde ciddi bir icraat yok. Fabrikalar kapanıyor, köyler  göç ediyor, hükümet vaatleri içinde Niğde adı  geçmiyor. Hayali  sözler havada uçuşuyor. Sorularımıza   bakılıyor ediliyor diye ucu açık yanıtlar veriliyor. Niğdeli  vaatlerlerle kanmayacak kadar tecrübe kazandılar. 15 yıldır havaalanı yapılacak deniyor yok. Yer altı çıkan sularla sulama yaptıkları topraklarını Aladağlardan çıkıp Akdenize  boşa akan sularla sulamak için 15 yıldır proje anlatılıyor  yok, Köyler  yıllardır gölet bekliyor yeri var adı var ama gölet yok. Akkaya barajı çevre felaketi  yıllardır kurtardık derler kokudan geçilmez oldu  oldu olacak deniyor yok, Tıp Fakültesi 2015 hayırlı olsun dediler aylardır ortada daha tıp fakültesi  hastanesi  dahi yok. bu gidişle her seçimde bir öğretim üyesi gelirse  açılması belirsiz bir sürece kadar adı var icraatı yok . Her seçim petrol bulurlardı bu seçim kesin olarak TPAO  Genel Müdürü olmadığını açıkladı onu kullanamayacaklar . Çinliler  beş yılda  200 fabrika kuracak yalanı beş yıl geçtiği için artık anlamsız kaldı. Almanlar Gübre Fabrikası  kuracaktı anımsayan yok,Yüksek Hızlı Tren Niğde Merkezden geçmeyeceği kesinleşti çıt yok, Üretici ürünü para  etmiyor depoda çürüdümü ortada görünen yok, Devlet bölgeye  destekleri yandaşlara gidiyor.İş yerleri kapanıyor BİRKO gibi bir dev yok oluyor,Üniversiteli işsizlerin sayısı almış başını gidiyor.Hükümet  bölgeye bakan  bürüokrat  seçimlere yakın gönderip oldu olacak diyor  yerel gazete manşetleri geçmiş arşivleri önlerine konursa konuşamaz utanırlar ?

GECİCİ İŞ VAADİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  bürokratların  ve bakanların  bölgelerde söz verecek konuları kalmadığını ve ne vaat ettilerse onun daha  uygulamada görülmediğini anımsatarak sözlerine şöyle devam etti:

?Kala kala İŞKUR  vasıtası ile  geçici işçi alımı kalıyor. Görünen o ki referandumda da bu süreç devam edecek. Gecici işçiler seçimde  istenen yönde oy versin diye alınıp referandum sonrası çıkarılacak. İnsanların yokluğu ve yoksulluğu sömürüsü  bu  referandum oylamasında da devam edecek .  Esnafta çiftçide işsizde işçide emeklide engellide perişan .Esnaf  1 Kasım seçimlerinden önce 30 bin lira kredi vaadi  edildi. Esnaf mutlu oldu seçim bitti  2 milyon esnaftan 43 bin esnafa verip diğeri dosya masrafı ile ortada bıraktılar. KOBİlere  destek dendi. Başvuran herkese verecekleri söylendi ortada laftan başka icraat yok,İş yerleri kapanıyor esnaf perişan, Taşeron işçi için 3 ayda kadro dendi bir yıl geçti. 3 B ve 3 C liler için verilen sözler tutulmadı.Emekli için intibak düzenlemesi olmayacağı belirtildi. İlaç Katkı payı kaldırılmadı Ucuz konut işi de  göstermelik çıktı.Şimdilerde  Çalışma Bakanı  anneanne babanne maaşı ile kamuoyunu meşgul ediyor altı üstü sınırlı kişiye verilecek büyük şehir belediyeleri bu proje yapsa daha çok kişiyi kapsardı ama günlerdir kamuoyunda ailelere umut pompalıyor. Daha 2015 yılında hane  halkı gelir durumuna bakıyoruz diye  yıllardır aldıkları üçbeş kuruşu engelli gelirini kesenleri bu halk unutacakmı??

PROMOSYON

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer promosyon konusunda yapılanları emeklilerin gözünden kaçmayacak kadar  alenileştiğini  belirterek şöyle konuştu:

 ?Yıllardır emekliyi oyala, sürekli oldu olacak ile vaat ver.Bankanın parasını sanki hükümet veriyor gibi yansıt, sonra referandum öncesi vermeye başlayacağını duyur.Emekli yaşamı görmüş,yaşamış, oy için oynanan oyunun farkında. Yaşadıkları ile sorunları aşarak bu günlere gelmiş, yaşam tecrübeli insan, bu işin  özünde bir referandum  oyunu olduğunu görüyor. kendi hak ettiğini ve özünde bugune kadar çoktan verilmesi gereken Banka alacağını dahi hükümet bakanları günlerdir evirip çevirip gündem yapıyor.Bu yapılanlar  dahi hükümetin düştüğü durumun yansımasıdır.

Ülkesini  seven emeklisi işçisi çiftçisi engellisi yaşlısı genci işsizi yaşadıkları  bilmektedir. Anayasa ile ülke tek adam yönetimine bırakılması ile yitirileceklerinde farkındadır. O nedenle iş veriyorlarsa da hakkını alıyordur, promosyon veriliyorsa da hakkı veriliyordur.  Hakkını alanların aylardır yıllardır neden oyalandıklarınında hesabını sandıkta ülkenin geleceğini tek adama bırakmayarak hayır diyerek gereğini yapacağına  inanıyorum ?.

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli