BAKAN SARI´DAN GÜNEY ÇEVRE YOLU VE KONUT MÜJDESİ
YAŞAM 1.02.2016 10:32:55 338 0

BAKAN SARI´DAN GÜNEY ÇEVRE YOLU VE KONUT MÜJDESİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI FATMA GÜLDEMET SARI: - ?TAHMİNİ MALİYETİ 150 MİLYON TL OLAN, ADANA GÜNEY ÇEVRE YOLU 1 HAFTA İÇİNDE İHALEYE AÇILACAK" - "29 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLAN YOL, KARAİSALI KAVŞAĞINDAN BAŞLAYARAK KARATAŞ YOLUNU KESİP SEYHAN NEHRİNİ GEÇE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, tahmini maliyeti 150 milyon TL olan 29 kilometrelik Güney Çevre Yolu Projesi´nin bir hafta içinde ihaleye açılacağının müjdesini verdi.
AK Parti 74. İl Danışma Meclisi Toplantısı´nda açıklamalarda bulunan Bakan Sarı, geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara´da Adana Valisi Mustafa Büyük ve belediye başkanlarını ağırladıklarını ve gerçekleştirdikleri toplantıda Adana için neler yapabileceklerini görüştüklerini söyledi. Bu tür toplantıları Adana´da da yapacaklarının altını çizen Bakan Sarı, çıkan sonuçları hemen projeye dönüştürüp Adanalıların hizmetine sunacaklarını belirtti. Bakan Sarı, ?Adana´ya yaptığım bütün ziyaretlerde herkesin bakanı olacağımı söyledim. Bütün ilçelerimize hizmet edecek, yatırımlarımızı bütün Adana´nın her noktasına yayacağız. Bereketli Çukurova´nın tarımda, sanayide ve ekonomide devleşmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bütün bakanlıklarımızla el ele vererek; Adana´yı sorunlarından kurtulmuş, ayakları sağlam basan ve geleceğe güvenle bakan bir il yapmak için kolları sıvadık. Sizlerin de desteğiyle bunu başaracağız? diye konuştu.
Bakan Sarı, tahmini maliyeti 150 milyon TL olan, Adana güney çevre yolunun 1 hafta içinde ihaleye açılacağını müjdeledi. 29 kilometre uzunluğunda olan yolun, Karaisalı kavşağından başlayarak Karataş yolunu kesip Seyhan Nehrini geçeceğini, İncirlik semtini 2 kilometre geçtikten sonra tekrar D-400 karayoluna bağlanacağını söyledi.

850 KONUTUN İHALESİ ŞUBAT AYINDA YAPILACAK
Toplu Konut İdaresi TOKİ´den de müjdeler getirdiğini belirten Bakan Sarı, şunları kaydetti:
"Sarıçam Buruk Mahallesi´nde 825 adet konut, ticaret birimleri ve mescit ihalesi şubat ayında yapılacak. Proje; yaklaşık 170 bin metrekare üzerine konumlanacak, 3, 4 ve 5 katlı yapılardan oluşacak. 2+1 konut tipinde 350 adet konutumuzun emekli vatandaşlarımıza ayrılacak. Bütün Adanalı emeklilerimize, şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Aynı bölgede 286 adet konuta yönelik proje çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. İhale süreci en yakın zamanda başlatılacak. Bununla birlikte 24 derslikli ilköğretim okulu, kreş, cami, mescit, ticaret merkezi, büfe, kafe, sergi salonu ve kültür merkezi uygulamaları da planlanmaktadır. Yine aynı bölgede imar planı çalışmaları devam eden ve yaklaşık 500 bin m2 yüzölçümlü konut alanında, ilk etapta yaklaşık 650 konut olmak üzere yaklaşık 4 bin konut üretilmesi planlanıyor. Müjdelerimiz bununla sona ermiyor. Adana Ceyhan ilçesi Küçükkırım bölgesinde, 499 konut daha yapılacak. İhale süreci başlıyor. Bu büyük müjdeler, başta emeklilerimize sonra Adanamıza hayırlı uğurlu olsun?(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı