BAHÇELİ: ?DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ ZİYARETİ CUMHURİYET İLE HESAPLAŞMA!?
SİYASET 13.11.2018 14:50:24 214 0

BAHÇELİ: ?DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ ZİYARETİ CUMHURİYET İLE HESAPLAŞMA!?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şemdinli´de 7 askerin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan patlama için ?düşündürücü?, Paris´te kutlaması yapılan I. Dünya Savaşı anlaşmasının yıldönümü kutlamasını ?yok hükmünde?, Diyanet İşleri Başkanı´nın Kadir Mısıroğl

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Bahçeli ABD´nin PKK´nin üç lideri için para ödülü koymasına tepki göstererek başladığı konuşmasında özellikle Şemdinli´deki asker ölümleri ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş´ın İslamcı meczup Kadir Mısıroğlu´nu ziyaretine ilişkin tepkili sözler sarf etti.

?Mühimmat patlaması düşündürücüdür?

PKK´nin üstlendiği, TSK´nin ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ın ise ?arızalı mühimmat? kaynaklı olduğunu savunduğu Şemdinli´deki asker ölümleri gerçeğin tahkikat sonucu ortaya çıkacağını söyleyen Bahçeli, daha önce Afyon´da 25 askerin ölümüyle sonuçlanan mühimmat deposu patlamasını anımsattı:

Yeni mühimmat patlaması düşündürücüdür. Demek ki, Afyonkarahisar´dan gerekli dersler çıkarılamamıştır. Mehmetlerimizin canı devlete emanettir. Vatan görevini yapan her asker bizim için çok değerlidir. Herhangi bir gevşeklik, ihmal varsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdırlar. Tunceli Nazımiye´de donmak, Hakkari´deki patlamada şehit olmak kaderimiz olmamalıdır.

?Paris´te kutlanan anlaşma ayaklarımız altındadır?

Tıpkı Akşener gibi Erdoğan´ın Fransa´ya I. Dünya Savaşı´nın bitişinin 100. yıldönümü kutlamasına gitmesini eleştiren Bahçeli, Paris´te toplananların sahte bir üzüntü paylaştığını, zira bugün de Ortadoğu´ya dönük benzer politikalar üretildiğini, imzalanan ateşkes anlaşmasının ise Osmanlı Devleti´nin ölüm fermanı olduğunu belirtti. Bahçeli şöyle devam etti:

Biz makus anlaşmanın nesini, neyini anacağız? Kaybolan imparatorluğumuzun ardından ?Oh iyi oldu´ mu diyeceğiz? Osmanlı´nın cellatlarından neyi duyacağız? Ecdadımıza haysiyetsizce saldıranlar hiç pişmanlık duymuşlar mıdır? Bize Macron ne söylüyor? Söylese de inandırıcılığı olacak mıdır? Kanlı sayfa açıktır. Çatışmalar ve çekişmeler sadece bünye değişmiştir. Ahımızı alanlar gün yüzü göremedi, göremeyeceklerdir. Paris´te kutlanan ateşkes antlaşması ayaklarımızın altındadır. Hiçbir anlam ifade etmemektedir.

?Erbaş´ın Mısıroğlu´nu ziyareti: Cumhuriyet ile hesaplaşma?

Bahçeli, İslamcı meczup Kadir Mısıroğlu´nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından ziyaret edilmesi ve devamındaki tartışmaları ise ?Cumhuriyet ile hesaplaşma? olarak niteledi.

Erbaş´a ziyaret için neden 9 Kasım´ı tercih ettiğini soran Bahçeli, ?Mustafa Kemal´e saldıran şahsı 9 Kasım´da ziyaret neyin nesidir? Yunan galibiyetine şükür diyen fesli münafığı 9 Kasım´da ziyaret etmek, arka çıkmak, yanında olmak değil midir? Ne istiyorsunuz Cumhuriyet´ten? Diyanet İşleri´nin görevi, vatansızları anma görevi değildir? dedi.

´Ederi 12 milyon dolar olan teröristlerin bizim nazarımızda bir kuruşluk değerleri yoktur´

Devlet Bahçeli, ´Vatan görevini yapan her evladımız bizim için paha biçilemez önemdedir. Hakkari´deki patlamada ihmal varsa sorumlular ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Terör örgütlerini tembihleyerek vahşi emelleri diri tutuyorlar. ABD´nin teröristlerin başına ödül koyması zamanlama itibariyle kuşku vericidir. Ederi 12 milyon dolar olan teröristlerin bizim nazarımızda bir kuruşluk değerleri yoktur. PKK eşittir YPG´dir. 1 dolarlık FETÖ´cüler neyse YPG ve PKK aynısıdır´ dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ?Milli Eğitim Bakanımızın temyiz dilekçesini görmediğine veya yoğunluktan dolayı dikkatle bakmadığına inanmak istiyor, bunu ümit ediyoruz? dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Milli Eğitim Bakanlığının, Andımız ile ilgili Danıştay´a sunduğu temyiz dilekçesine ilişkin, şunları söyledi:
"Danıştay Sekizinci Dairesinin Andımızla ilgili aldığı kararı temyize götüren Milli Eğitim Bakanlığının dilekçesinde tarihi ve sosyolojik olarak örtülemez yanlışlıklar vardır. Bakanlık diyor ki; ?Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetini kuran kadro zaten gecikmiş olan süreci hızlandırmak için yoğun çaba harcamıştır.´ Türkleri millet bilincine en geç ulaşan topluluk olarak değerlendirmek tarih inkarı, tarih ihmali, tarih ihanetidir.

Unutmayınız ki, tarihimiz mührü sökülmemiş bir hazinedir. Bu hazinenin talanına müsaade etmeyeceğiz, bu hazinenin karalanmasına onay vermeyeceğiz. Milli Eğitim Bakanımızın temyiz dilekçesini görmediğine veya yoğunluktan dolayı dikkatle bakmadığına inanmak istiyor, bunu ümit ediyoruz. Türk milletine kara çalan zihniyet Orhun Yazıtlarını nereye koyacak? Tarihte kurulan 16 Türk devletini nasıl izah edecek? Türklerin millet bilincine en geç ulaşan topluluk olduğunu söyleyen şahıs direkt sana soruyorum, bunu nasıl yazdın, nasıl iddia ettin, hangi çevrenin mahsulü, nerenin piyonusun? Bu yanlı ve maksatlı değerlendirmelere imza atanlara diyorum ki, asıl sizin sabah akşam Andımızı okumaya ihtiyacınız vardır ve Türk milletinin kim olduğunu, Türklüğün nasıl bir tarih ve sosyolojik derinlikten süzülüp geldiğini öğrenmeniz şarttır, önünüzdeki asıl ödevdir."  

 

 iha/haber merkezi


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu