BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDEN GENÇLERDEN SÖZLÜ´YE ZİYARET
GÜNDEM 3.02.2016 13:45:34 444 0

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDEN GENÇLERDEN SÖZLÜ´YE ZİYARET

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ: - "GÜZELLİKLERİN ÇOĞALMASI ADINA BİRLİKTE ÇALIŞMAYA İHTİYAÇ VAR"

Aralarında Türkiye´nin de bulunduğu 6 ülkeden gençlerin, bağımlılıkla mücadele etmek için yer aldığı ?Bağımlılıkla Mücadele Ediyorum? projesi kapsamında 40 genç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret etti.
Bağımsız bir gençlik kuruluşu olan Grup Akdeniz tarafından ?Bağımlılıkla Mücadele Ediyorum? projesi kapsamında Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye´den 40 genç, Başkan Sözlü´yü ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda ilk sözü alan Grup Akdeniz Yasal Temsilcisi ve Sabancı Meslek Lisesi Öğretmeni Levent Öztürk, grup hakkında ve projeyle ilgili bilgi verdi. Öztürk, ?Grup Akdeniz; informal grup olarak, bağımsız, 6 ülkeden toplam 40 katılımcıdan oluşan, 18-30 yaş arası bir gençlik kuruluşu. 2015´te, Avrupa Birliği Bakanlığı´na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı´yla yapmış olduğumuz Erasmus Plus kapsamındaki gençlik değişimi alt programında (We are fighting against addictions) ?Bağımlılıkla Mücadele Ediyoruz´ isimli projemiz kabul edildi. Bu amaçla 20 Ocak´tan bu yana misafirlerimizi Adana´da ağırlıyoruz ve proje etkinliklerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın hiçbirinin bağımlılıkla ilgisi yok ve bu alanda farkındalık oluşturmak istiyorlar. Biz de çeşitli kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla farkındalık yaratmak istiyoruz? dedi.

?GENÇLERİ KONUK ETMEK MUTLULUK VERİCİ?
Başkah Sözlü de gençleri ulvi amaçları için tebrik ederek, ?Hocamı da böyle bir projenin hazırlayıcısı ve ev sahibi oldukları için tebrik ediyorum. Dünyanın geleceğinde önemli rolü olacak kitleyi düşünen, bağımlılık sorunuyla mücadele eden gençleri burada misafir ettik. Onlara ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Böyle önemli bir amaç için farklı ülkelerden gençlerin bir araya geliyor olmasını da önemsiyorum. Küreselleşme; yeryüzündeki her şeyin avucunuzun içinde olmasıdır. Küreselleşmeyi böyle algılamak lazım. Hiç kimse yaşadığı iyi veya kötü şeyi tek başına yaşamıyor. Ülkelerdeki kötülük ve iyiliklerin diğer ülkelere yansıması çok kolay. Onun için güzelliklerin çoğalması adına birlikte çalışmaya ihtiyaç var. 6 ülkeden genç insanların böylesine bir duyguyla bir araya geliyor olması, dünyanın küçüldüğü bir anda meseleye sahip çıkılması noktasında daha büyük bir anlam ifade ediyor. Bu konuda ortaya koyacağınız görüşler sosyal medya yoluyla dünyanın her noktasına ulaşıyor. Bağımlılık refah toplumu ülkelerinde daha çok görülüyor. Ancak yoksul ülkelerde de yoğun? diye konuştu.

"ORTAYA KOYACAĞINIZ TAVIR ÇOK ÖNEMLİ"
Dünya ülkelerinin işbirliğinin bağımlılıkla mücadelede önemli olduğuna dikkat çeken Sözlü, ?Sadece bağımlılıkla değil, insanlığın barışı, huzuru ve refahı için de mücadele etmek gerekiyor. İnançlardan ve mensup olunan milletlerden dolayı kimseyi dışlamamalıyız. Buradaki gençler geleceği şekillendirecekler ve bir gün dünyada onların yaş grubu hakim olacak. Şimdiden ortaya koyacağınız tavır çok önemli. İnançlarından, ırklarından dolayı dışlanan insanlar ötekileştirildikçe toplumda adalet duygusu sarsılıyor. Sizin inşa edeceğiniz gelecekte hukuk ve adalet en üstte olmalı? ifadelerini kullandı.
Daha sonra 5 ülkenin grup sözcüleri ülkeleriyle ilgili bilgi verdi.
Toplantıda Adana Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü görevlileri de bulundu ve bağımlılıkla mücadele konusunda kentte yapılanları anlattı.
Sözlü, kendisini ziyaret eden gençlere çeşitli hediyeler verdi, Adana gezisi için olanak sağladı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli