ATATÜRK´TEN SONRA EN BÜYÜK DEVLET ADAMI İSMET İNÖNÜ ADANA´DA ANILDI
SİYASET 25.12.2018 15:03:36 734 0

ATATÜRK´TEN SONRA EN BÜYÜK DEVLET ADAMI İSMET İNÖNÜ ADANA´DA ANILDI

CHP Adana İl Örgütü , İsmet İnönü´ye ölümünün 45.yıldönümünde adını taşıyan parkta anıtı önünde andı -

Törende  İl Başkanı Av. Kozay, İnönü´nün gerek ulusal kurtuluş mücadelesinde, gerekse Cumhuriyetin kuruluşu ve sonrasındaki dönemde Atatürk´ten sonraki en önemli devlet adamı olduğuna dikkati çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün en yakın silah arkadaşı, 2. Cumhurbaşkanı ve CHP´nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü´yü, adını taşıyan parkta anıtı önünde geniş katılımlı olarak andı. İnönü´nün Kurtuluş Savaşı ve demokrasi kahramanı, örnek bir devlet adamı ve insan olduğunu belirten İl Başkanı Av.Emrah Kozay, yalnız yaşadığı döneme değil, günümüze ve yarınlarımıza da ışık tutan İsmet İnönü´yü aramızdan ayrılışının 45.yılında bir kez daha rahmetle, özlemle, minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun? dedi.

GENİŞ KATILIMLI ANMA

İnönü Parkı´nda düzenlenen anma törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı ve adayı Soner Çetin, il yöneticileri, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri ile partililer ve yurttaşlar katıldı.

ATATÜRK´TEN SONRAKİ EN ÖNEMLİ DEVLET ADAMI

İnönü anısına saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı´nın söylenmesinin ardından İl Başkanı Av. Kozay, İnönü´nün gerek ulusal kurtuluş mücadelesinde, gerekse Cumhuriyetin kuruluşu ve sonrasındaki dönemde Atatürk´ten sonraki en önemli devlet adamı olduğuna dikkati çekti.

KURTULUŞ MÜCADELESİNDE BÜYÜK EMEK VEREN KOMUTAN

Ulusal kurtuluş mücadelesinin kazanılmasında büyük emekleri olan İsmet İnönü´nün, Cumhuriyetin ilanının ardından gerçekleştirilen devrimlerde de aktif rol oynadığını anımsatan Av. Kozay, İnönü´nün Lozan´da sürdürülen barış antlaşmaları görüşmelerinde ?Yeni dünya kurulur Türkiye de o dünyada yerini bulur? yaklaşımının ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine bakış açısını ortaya koyan en önemli gösterge olduğunu vurguladı.

?LOZAN FATİHİ?

Av.Kozay, ?İnönü, çok iyi bir diplomat olmasının yanı sıra gerçek bir vatansever ve askerdir. Önderimiz Atatürk, İnönü´yü sahip olduğu bu özelliklerden dolayı Lozan Barış Konferansı´nda ulusumuzu temsil etmesi için görevlendirmiş ve İnönü bu güveni boşa çıkarmamıştır.İnönü´nün imzaladığı Lozan Antlaşması, Anadolu´nun emperyalist güçler tarafından işgalini sağlayan Mondros ve Sevr´i geçersiz kılmıştır. İnönü Lozan Konferansında dik duruşuyla, ulusumuzun bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla ve asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. İsmet İnönü, Lozan´daki duruşu ve başarısıyla tarih kitaplarında her zaman  ?Lozan Fatihi´ olarak yer alacaktır? diye konuştu

?LOZAN´I BAŞARISIZLIK OLARAK GÖSTERMEK İSTEYENLER AMACINA ULAŞAMAYACAK?

Ulusal kurtuluş mücadelesini, Cumhuriyetin ilanını ve Cumhuriyet devrimlerini hazmedemeyenlerin,  Atatürk´e, İnönü´ye ve Cumhuriyet kazanımlarına karşı bir karalama kampanyası yürüttüğüne işaret eden Av. Kozay,kirli kampanyanın bir hedefinin de Lozan Antlaşması olduğunu vurguladı. Lozan´ı başarısızlık gibi gösterip, İnönü´yü Atatürk´ü ve Cumhuriyeti karalama çabasında olanlar hiçbir zaman amacına ulaşamayacağının altını çizen Av Kozay, şunları kaydetti:

?HİÇ KİMSE ATATÜRK´Ü VE İNÖNÜ´YÜ GÖNÜLLERİMİZDEN SİLEMEZ?

?Hiçbir güç, ülkemizin bağımsızlığı, ulusumuzun özgürlüğü için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyip, canını ortaya koyan Atatürk´ü ve İnönü´yü gönüllerimizden ve belleklerimizden silemez. Çünkü, ulusumuz Ulusal Kurtuluş Mücadelesi´nin hangi koşullarda gerçekleştirildiğini ve nasıl kazanıldığını çok iyi biliyor. Bu bilinci taşıyan, yani Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen bizler, gerçekleri her zaman her koşulda haykırmaya devam edeceğiz. Bizi yolumuzdan hiç kimse döndüremez. İnönü´nün ?Bir memlekette namuslu insanlar namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur´ sözleri de verdiğimiz bu mücadelede en önemli motivasyon kaynağımızdır.?

?DEMOKRASİ KAHRAMANI?

İnönü´nün tek partili dönemin tüm imkanlarına sahipken, toplumun tüm kesimlerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde temsil edilmesini sağlamak için Türkiye´yi çok partili hayata geçirdiğini hatırlatan Av. Kozay, ?İsmet İnönü, aynı zamanda bir demokrasi kahramanıdır.Demokrasi tarihe adını altın harflerle yazdıran İnönü´nün bu fedakarlığı sayesinde iktidara ulaşanların İnönü´ye minnet borcu vardır? şeklinde konuştu.

?RAHMETLE, ÖZLEMLE, MİNNETLE ANIYORUZ?

İnönü, Mustafa Kemal Atatürk´ün en yakın silah arkadaşı ve yoldaşı olmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı ve demokrasi kahramanı, örnek bir devlet adamı ve insan olduğunu yineleyen Av. Kozay, Yalnız, yaşadığı döneme değil, günümüze ve yarınlarımıza da ışık tutan İsmet İnönü´yü aramızdan ayrılışının 45.yılında bir kez daha rahmetle, özlemle, minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun? ifadelerini kullandı.

Av.Kozay´ın konuşmasının ardından katılımcılar İnönü´nün anıtına karanfil bıraktı.

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli