SİYASET 12.02.2017 13:16:05 259 0

" ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE VATANDAŞ HANGİ GEREKÇEYLE EVET OYU VERECEKTİR BUNU ANLATIN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Henüz belirlediğimiz sloganımız yok. Çok sayıda öneri var. Ama bunu önümüzdeki günlerde tabi bu siyasetçilerin alanından çok reklamcıların alanına girdiği için bu konuda bir çalışma var. Çalışmaya bakacağız. Kulağıma

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilerle parti genel merkezinde biraraya geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, YSK´nın referandum tarihini açıklaması hatırlatılarak, CHP´nin nasıl yol izleyeceği sorusuna ilişkin, "Çalışacağız ve vatandaşımızın düşünerek sandığa gitmesini isteyeceğiz. Bu bir parti seçimi değil, Türkiye´nin geleceğini, demokrasimizi oyluyoruz. Vatandaş sandığa giderken kendi partisinden bağımsız olarak Türkiye´nin geleceğini düşünerek sandığa gitmeli ve oy kullanmalı. Bunu yapabildiğimiz takdirde bunu anlatabildiğimiz takdirde vatandaşta bunu düşünerek sandığa gidip Türkiye´nin geleceğiyle ilgili karar verdiği takdirde Türkiye başarılı bir referandum süreci yaşayacaktır diye düşünüyorum hayırla birlikte" ifadelerini kullandı.

CHP olarak kaç ili dolaşacaklarının, kaç miting yapacaklarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Onlar belli değil, mitingden çok ilde, ilçelerde kanaat önderleriyle biraraya gelip yüz yüze görüşmek istiyoruz. Ağırlığı buraya vermek istiyoruz. Bu çerçevede bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu parti seçimi olmadığı için bu bir referandum Türkiye´nin geleceği demokrasimizle ilgili bir referandum. Şunu anlatacağız, demokrasi benim içinde geçerli benim gibi düşünmeyen insan içinde geçerli. Ben de düşüncelerimi rahatlıkla söyleyebilmeliyim o da düşüncelerini rahatlıkla söyleyebilmeli. Daha sonra ülkenin yönetiminde her birimiz farklı bir yöntemle ülkeyi yöneteceğimizi anlatırız ve seçim olur ama bu demokrasi seçimi. Demokrasiyi sürdürecek miyiz, güçlü bir demokrasi, parlamenter rejimi oluşturacağız yoksa bütün yetkilerin tek kişiye verildiği bir Kuzey Kore modelini mi tercih edeceğiz" diye konuştu.

"SİZ BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE VATANDAŞ HANGİ GEREKÇEYLE EVET OYU VERECEKTİR ONU ÇIKIP ANLATIN"

Başbakan Binali Yıldırım´ın CHP´nin FETÖ, PKK ve HDP ile aynı çizgide olduğu yönündeki açıklamaları hatırlatılarak, CHP´nin eğer evet çıkarsa başkanlık sistemi olduğunda ´Türkiye´nin neden bölüneceği sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu anayasaya neden evet oyu kullanın demekten aciz olan bir hükümet var. Vatandaşa niçin evet demesi, şu gerekçelerle evet deyin lafını edemiyorlar. Çünkü bir gerekçe yok. O zaman ne yapıyorlar. CHP´den başlayarak özel suçlama alanı getiriyorlar. Terör örgütleriyle sanki CHP ilişkiliymiş gibi. Terör örgütleriyle yatıp kalkanlar bunlar. Şehirler silah deposuna döndürülürken CHP mi iktidardaydı? Şimdi kendileri için özel bir tartışma alanı yaratmak istiyorlar biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Biz vatandaşımıza bu anayasa değişikliklerine neden hayır oyu vermesi gerektiğini anlatacağız. Mesela Sayın Binali Yıldırım şunu söylüyor mu? ´Bir Cumhurbaşkanı tarafsız olmayacaktır. Çünkü şu nedenle olmayacaktır´ bunu açıklayabiliyor mu? AYM´nin 15 üyesinden 12´sini başkan atayacaktır şu gerekçeyle atayacaktır, bu yargı bağımsızlığına gölge düşürmez diye gerekçe üretmiyor. Bunları anlatmıyor. Neyi anlatıyor? CHP, HDP, PKK beraber diyor. Sen vatandaşa doğruyu anlat. Neden evet oyu vatandaş verecek. Olay CHP sorunu değil ki daha bunu kavrayamamışlar. Olay bir Türkiye sorunu. Bir siyasal parti seçimine gitsek ben anlarım bu eleştirileri. Ortada bir anayasa değişikliği teklifi var. Siz bu anayasa değişikliğine vatandaş hangi gerekçeyle evet oyu verecektir onu çıkıp anlatın. Biz bunu bekliyoruz. Bunu anlatmaktan aciz insanlar. Çünkü yaptıkları değişikliğin Türkiye´yi nasıl bir maceraya sürüklediğini onlar da biliyor."

VARLIK FONU

Varlık fonuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Ortada Varlık Fonunu oluşturacak bir gelir yok. Geçmişte halkın birikimleriyle oluşturulan bankaydı, limandı onlar varlık fonuna aktarıldı kaynak yaratmak amacıyla. Yeni bir kaynak yok. 18 ayrı yasaya uymayacak arındırılmış bir fon. Bugün bu fona göre Ziraat Bankasını 1 liraya herhangi bir kişiye satabilirsiniz. Bütün bunların tamamı ne TBMM´nin ne de Sayıştayın denetimine tabi değil. Buna ben hayırsız evlat fonu demiştim. Hayırsız evlat babasından dedesinden kalan mirası har vurup harman savurur. 100 yıllık Ziraat Bankasını, PTT´yi, büyük kuruluşları böyle har vurup harman savurarak Varlık Fonu adı altında birilerine peşkeş çekme amacıyla götürmek asla doğru değildir. Onun için hayırsız evlat fonu demiştim buna. Bunlar kendi tarihlerine saygı duymayan bir anlayış. Varlık Fonuyla iki hazine oluşturuluyor. Biri TBMM´nin Sayıştay´ın denetiminde olan bir hazine. Bir de bütün bunların dışında denetimsiz bir hazine oluşturuluyor. Kaynaklar istendiği gibi kullanılsın. Harcanabilsin diye. Bu referandum için kullanılacak tabi. Yasalar bunun için çıkıyor. Her şey Nisan Mayıs ayına kadar endekslenmiş durumda. Ondan sonra ben size gösteririm programı diye girecek devreye" şeklinde konuştu.

"SON KHK´LAR ÇÖKEN DEVLETİN EN TEMEL GÖSTERGESİ"

Kılıçdaroğlu, KHK ile üniversitelerden ihraç edilen akademisyenlerle ilgili, şunları kaydetti:

"Hitler Almanya´da ne yaptıysa şuanda Türkiye´de o yapılıyor. Hitler Almanya´da bilim adamlarını, üniversitelerden kovdu. O bilimadamlarının pek çoğu Türkiye´ye geldi. Bizim üniversitelerimizde yıllar yılı bunlar ders verdiler. Şimdi hiçbir günahı olmayan, kitap, yazı yazmak dışında, konuşmak dışında hiçbir günahı olmayan yüzlerce akademisyeni bir KHK ile kapının önüne koyuyorsunuz. Hangi ahlak hangi vicdan, hangi inanç bunu kabul eder. ´Efendim yanlışlıklar olabilir´ bu açıklamalar dönüyor. Bu daha büyük bir felaket.Bir insanı üniversitede kapının önüne koyacaksın, bütün kamuoyuna ben bunu cezalandırdım diyeceksin 5 gün geçecek ´bir hata yapmışız kusura bakma seni görevine iade ediyorum´ diyeceksiniz. Hatayı yapan Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar siz kandırıla kandrıla mahvoldunuz. Herkes sizi kandırdı. Şimdi kandırıldıklarını itiraf ediyorlar. Birisi bizi kandırabilir, buraya yanlış isimler yazmış olabiliriz ama söz veriyoruz yanlışlık olursa düzelteceğiz. Türkiye´de çöken bir devlet var sadece. Son KHK´lar çöken devletin en temel göstergesi. Bugün gazetelerde bir fotoğraf var içim acıdı. Öğretim üyelerinin giydiği cübbeler var, ayaklar altında. 21.yüzyılın Türkiyesi bu mu? Bir bilim insanın cübbesini siz çiğneyeceksiniz. İnançlı olduklarını söylüyorlar. ´Alimin ölümü alemin ölümü gibidir´ diyor sevgili Peygamberimiz. Bu kadar bilim insanını yücelten bir anlayışla bilim insanını ayaklar altına alan anlayışa geldik. Nesini anlatacaksınız? İnsanda biraz utanma, ahlak, bilim insanına saygı olur. Geçen salı konuşmasında güçlü Türkiye bilgi üreten Türkiye´dir demiştim. Şimdi bilgi üreten insanlar kapının önünde. Güçlü Türkiye diyorlar, ´evet´ deyin güçlü Türkiye´yi kuracağız ya bilim adamını kapının önüne koydun. Hangi ülke gelip de sana sen güçlü ülkesin diyecek."

"BİR İKTİDAR GELECEĞİNİ BAŞKA BİR SİYASİ LİDERİN KARARINDA GÖRÜYORSA KENDİ ÜLKESİNİ SATMIŞ DEMEKTİR"

ABD Başkanı Donald Trump´ın göreve geldikten sonra bazı ülkelerin vatandaşlarına ülkeye girişleri konusunda yasak koymasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Beni şaşırtan Trump´ın 7 ülkenin çoğunluk nüfusu Müslüman, blok olarak Amerika´ya girişini yasakladı. Her konuda görüş beyan eden Erdoğan bu konuda tam bir suskunluk içinde neden? Adam 7 ülkenin vatandaşını almıyorum diyor, Müslüman oldukları için terörist oldukları için almıyorum diyor. Amerikalılar isyan ediyor bu yanlıştır diyor. Hükümetten tık yok. Bunların Müslümanlığı savunma konusundaki samimiyetleri de bu olayda net ortaya çıkmıştır. Çıkarcı anlayışla, iktidarda kalma anlayışıyla her şeyi satabilirler Müslümanlığı da. Oysa buna biz tepki verdik. Dedik ki teröristleri almayabilirsin ama siz bir ülkenin bütün insanlarını terörist olarak görür ve böyle bir karar alırsanız bu doğru değil, terörizme hizmet etmektir. Ama iktidar söylemeye cesaret edemiyor neden? Bir iktidar geleceğini başka bir siyasi liderin kararında görüyorsa kendi ülkesini satmış demektir" dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli