?AKP GÖZÜNÜ BARAJLARDAKİ SUYA DİKTİ?
SİYASET 2.06.2018 13:52:18 445 0

?AKP GÖZÜNÜ BARAJLARDAKİ SUYA DİKTİ?

CHP´li Gürer, ?İtirazımızı etmesek yasa tasarısında yer aldığı biçimi ile barajlardaki suyu özelleştirip suya kapalı sistem uygulayıp, suyu tarlaya getirecekler. Tarlaya su sayacı kuracaklar. Borcunu ödeyemeyen çiftçinin parası desteklemelerden kesilec

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalımları kapsamında Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli beldesi ile selden zarar gören Badak köyünü ziyaret etti. Vatandaşlar ve çiftçilerle sohbet eden Gürer, 16 yıl boyunca devlete ait ne varsa satan AKP hükümetinin, şimdi de barajlardaki suya göz diktiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Gürer, beraberinde milletvekili adayları Ahmet Oğuz Özmen, Nagehan Eskioğlu, Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve Çiftlik ilçe Başkanı Turgay Yıldız ile birlikte Bor ilçesine bağlı belde ve köyleri ziyaret etti. 

Gürer ve beraberindeki heyetin Bor ilçesindeki ilk durağı Kemerhisar beldesi oldu. Kemerhisar´da pazaryerini gezen Gürer, pazarcı esnafı ve vatandaşlarla hayırlı ve bereketli alışverişler diledi. Türkiye´de artan ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü anlatan Ömer Fethi Gürer, bunun olumsuz yansımalarının çarşıda-pazarda net bir şekilde görülebildiğine dikkat çekti. AKP´nin uyguladığı rant ekonomisinin Türkiye´de bir avuç zengin yarattığını ancak ülke nüfusunun büyük bir bölümünün açlık ve yoksulluğa mahkum edildiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarında, emekliden, esnaftan, üretenden çiftçiden kısacası yoksul kesimin refaha kavuşmasını sağlayacak ekonomik tedbirler alınacağını vurguladı. 

?ÇİFTÇİNİN TARLALARI ELDEN GİDECEK? 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindekiler daha sonra Bahçeli beldesine geçti. Bahçeli´de esnafı ziyaret edip vatandaşlarla sohbet eden Gürer, burada AKP Hükümetinin özelleştime politikalarını eleştirdi. AKP´nin devlete ait ne varsa sattığını, limanların, fabrikaların bir bir elden çıkarıldığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, son olarak da şeker fabrikalarının satıldığına ifade ederek, "Şimdi de gözlerini barajlardaki suya diktiler. İtirazımıza  etmesek  yasa tasarısında yer aldığı biçimi ile barajlardaki  suyu özelleştirip suya kapalı sistem uygulayıp, suyu tarlaya getirecekler. Tarlaya su sayacı kuracaklar. Borcunu ödeyemeyen çiftçinin parası desteklemelerden kesilecek. Destek olmazsa tarlayı çiftçinin elinden alacaklardı. Sırada sulama suyunu özelleştirme Var" dedi. 

?ATIK TAMAM?

Seçmenin 24 Haziranda tüm bu olumsuzlukları göz önünde bulundurarak sandığa gitmesini isteye Ömer Fethi Gürer, "Samanı, eti, tohumu, gübreyi, mercimeği, çileği, marulu ithal eden bir ülke belli bir dönem sonra sömürgeleşir. Tercih halkın. AKP 16 yıldır hep iyi olacağını söylüyor. 16 yıldır bu ülkeyi yöneten hükümet, ülkeyi ekonomik krizin eşiğine getirdiği halde, halen vaatlerde bulunuyor. Bu ülke 16 yıl kimseye avans tanımadı. Artık tamam" diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha sonra Badak köyünü ziyaret ederek, selden zarar gören selden zarar gören köy halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu. Badak köyü muhtarı Ayhan Kalkan ile birlikte ev ve ahırları sular altında kalan, ekili arazileri zarar gören çiftçileri ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, bir an önce hasar tespiti yapılarak, çiftçilerin ve köylülerin zararlarının karşılanması gerektiğini vurguladı. 

Ömer Fethi Gürer, ekili arazileri doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin hasarının karşılanması noktasında sadece Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Tarsim kayıtlarına bakıldığını, ÇKS´ye kayıtlı olmayan çiftçilerin hasarlarının karşılanmadığını belirterek, bu konuda bir düzenleme yapılarak, ÇKS´ye kaydı olmayan çiftçilerin de hasarlarının karşılanması gerektiğini sözlerine ekledi. 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false