SİYASET 10.10.2015 11:31:09 404 0

"AKP ASLA KOALİSYON HÜKÜMETİ KURMAK İSTEMEDİ"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz,?Ey Davutoğlu, İslami değerler üzerinden siyaset yapıyorsun. Yüreğin yetiyorsa abdestini al, Kuran´ı Kerim´in üzerine bir yemin et bakalım? Sen koalisyon hükümeti kurmak için CHP´ye de, MHP´ye de bir teklifte bulun

 

MHP´li Yılmaz: Ey Davutoğlu, yüreğin yetiyorsa Kur´an-ı Kerim´in üzerine bir yemin et bakalım

ADANA´nın Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde 1 Kasım´da yapılacak seçimde partisine destek isteyen MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon sürecinde Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun ne CHP´ye ne de MHP´ye koalisyon hükümeti kurmak için teklifte bulunmadığını belirtti. 

Seyfettin Yılmaz, beraberinde MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Milletvekili Adayları Cahit Öztok, Sinan Gül, Adem Gündoğan, Mehmet Ali Arslan, İsa Ayanoğlu, İbrahim Sezer, Neslihan Uzun ve Ersen Tüzener´le birlikte Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde seçmenlerle buluştu, esnaf ziyaretleri yapıp, partisine oy istedi.

AKP ASLA KOALİSYON HÜKÜMETİ KURMAK İSTEMEDİ

Seyfettin Yılmaz, coşkulu kalabalıklara yaptığı konuşmalarda 7 Haziran koalisyon sürecinde AKP´nin iki ortaklı hükümet kurmak gibi bir düşüncesinin asla olmadığını vurguladı. Yılmaz, AKP´nin rüşvet, yolsuzluk ve talan düzenini devam ettirme çabası içinde olduğunu dile getirdi. Yılmaz, ?Çok iyi biliyorlar ki Adalet Bakanlığı MHP´ye geçtiğinde hırsızların yakasına yapışacağız. Çok iyi biliyorlar ki, İçişleri Bakanlığı MHP´ye geçtiğinde polis, milletin parasını çalanların kapısına dayanacak. Onun için erken seçime gidelim diye talimat verildi? dedi.

?YÜREĞİN YETİYORSA KUR´AN ÜZERİNE YEMİN ET´

Koalisyon hükümeti nin kurulmamasıyla ilgili AKP tarafından MHP´ye yönelik iftira, fitne ve nifak mesainin artarak sürdüğünün altını çizen Yılmaz, Başbakan Davutoğlu´na meydan okuyup, şöyle seslendi:

?Ey Davutoğlu, inançlı olduğunu biliyorum, İslami değerler üzerinden siyaset yapıyorsun. Yüreğin yetiyorsa abdestini al, Kuran´ı Kerim´in üzerine bir yemin et bakalım? Sen koalisyon hükümeti kurmak için CHP´ye de, MHP´ye de bir teklifte bulundun mu, bulunmadın mı? Teklif edemezler. Çünkü; o görüşmede bulunan bir milletvekili olarak söylüyorum; 32 gün CHP´yi oyaladılar. Kemal Kılıçdaroğlu, 32 günün sonunda çıkıp, ?32 gün görüştük ama, AKP´den bize bir teklif gelmedi´ dedi.

MHP olarak Davutoğlu ile randevumuza dersimize çalışmış olarak gittik. Bakanlıkların dağılımından, bakanların ismine kadar, hükümet protokolünden, çıkarılması gereken acil yasalara kadar hazır dosyalarımızla görüşmeye girdik. Davutoğlu ne teklifiyle geldi? ?Azınlık hükümeti kuralım, bize destek verin.´ Yahu milletin destek vermediğine MHP destek verir mi? ?Efendim, iki aylık seçim hükümeti kuralım.´ İki ayda bir hükümet bu milletin hangi derdini çözecek? ?Uzun vadeli bir hükümette de bir yokuz. Sizin şartlarınız içinde Anayasa´nın ilk dört maddesi var´ dediler. Anayasa´nın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirtmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar Anayasa´nın ilk dört maddesini değiştirtmeyeceğiz. Çünkü Anayasa´nın ilk dört maddesi Türk Devleti´nin bayrağının, ay yıldızlı al bayrak olduğunu ifade ediyor. Bu bayrağı indirtmeyeceğiz. Türk Devleti´nin dili Türkçe´dir diyor. Başka bir dili ikame ettirmeyeceğiz. Türkiye Devleti bir cumhuriyettir diyor. Değiştirtmeyeceğiz. Bunlardan taviz vererek sizinle hükümet olursak, bizim varlık sebebimiz ortadan kalkar. Bunların çok iyi bilinmesi lazım değerli hemşehrilerim. 1 Kasım´da sandıktan çıkacak sonuca göre Türkiye Cumhuriyeti ya varlığını sürdürecek, ya da Suriye´deki Esad´ın, Irak´taki Saddam´ın yönetimine benzer bir parti devletine dönüşecektir. Ben inanıyorum ki aziz milletimiz, bu karanlık planları sandıkta bozacaktır.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli