?ADANALILARA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILMAMALI, METRO KONUSUNDA VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLMELİ?
SİYASET 14.10.2018 12:30:53 367 0

?ADANALILARA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILMAMALI, METRO KONUSUNDA VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLMELİ?

İyi Parti Adana Milletvekili Koncuk, bazı Büyükşehir Belediyelerinde,metro çalışmalarının´yıldırım hızıyla bitirilme´sözü verilerek metroların tamamlanmasına rağmen ivedilikle çözülmesi gereken Adana´da yapımı devam eden şehir içi hafif raylı ulaşım s

İyi Parti Adana Milletvekili ve Milli Eğitim Kültür,Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi  İsmail Koncuk, Adana´da hafif raylı Metro çalışmalarının bitirilmemesine  dair  Ulaştırma ve Altyapı  Bakanı  Mehmet Cahit Turana yazılı olarak cevaplandırması için bir soru önergesi sundu.

Koncuk verdiği soru önergesinde, ? Bazı Büyükşehir Belediyelerinde,metro çalışmalarının´yıldırım hızıyla bitirilme´sözü verilerek metrolar tamamlandı,buna dileyeceğimiz yok,Adanalılara da üvey evlat muamelesi yapılmamalı, Devlette devamlılık esasından harekete sayın Cumhurbaşkanının,Adana halkına  müteakip kere söz verip yerine getirilmeyen sözün,sonucunu bekliyoruz,? dedi

İyi Parti Adana Milletvekili ve Milli Eğitim Kültür,Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi  İsmail Koncuk´un Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verdiği soru önergesi ise şöyle;

            ?Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye´deki bütün metroları devralarak Belediyelerin üzerinden ciddi mali yük almış oldunuz.

10 Aralık 2010 tarihli Resmî Gazete yayınlanan, Bakanlar Kurulu kararına göre; ?Şehir içi raylı ulaşım sistemleri metrolar ve bunlarla ilgili tesislerin Ulaştırma Bakanlığınca devralınması ve tamamlanmasını müteakip devri ile ilgili şartların belirlenmesine ilişkin kararın amacı, 3348 sayılı Ulaştırma Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 9 uncu ve geçici 7´nci maddeleri uyarınca şehir içi raylı ulaşım sistemleri, metrolar ve bunlarla ilgili tesislerin Ulaştırma Bakanlığınca devralınması ve tamamlamasını müteakip devri ile ilgili usul ve esasların belirlenmesidir.?

Bu bağlamda;

1.         Kanunda değişiklik yapıldığı tarihte öncelikli olarak sıkıntı yaşanan İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri dâhil edilmiş olup, Erzincan, Erzurum, Antalya ve Konya illerimiz daha sonradan ilave edilmiştir. İvedilikle çözülmesi gereken Adana ilimizde yapımı devam eden şehir içi hafif raylı ulaşım sistemi neden dâhil edilmemiştir?

2.         2011 yılı seçimlerinden önce ilimizi ziyaret eden dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın. Binali Yıldırım´ın yaptığı konuşmada Adanalı hemşerilerimize 2. Etabı olan Akıncılar-Çukurova Üniversitesi hattının başlanacağının sözünü vermiştir, 7 yıl geçmesine rağmen neden başlanmamıştır?

3.         Adana Metrosunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınızca devralınması ile ilgili herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

4.         Akıncılar-Çukurova Üniversitesi ve Sarıçam´daki yeni stadyumu kapsayan ikinci etap raylı sistem güzergâhı ne zaman tamamlanacaktır, tarih verir misiniz??

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false