ADANA KENT KONSEYİ´NİN  GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI
GÜNDEM 30.12.2015 12:55:25 347 0

ADANA KENT KONSEYİ´NİN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Adana Kent Konseyi, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salon´unda gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul´unda, 2015 yılının değerlendirmesini yaptı, Adana´nın sorunlarını irdeledi.

Genel Kurul´da konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan,  son yıllarda Adana´nın yönetişim alanında büyük bir ivme kazandığını belirtti. Aslan, ?Adana´nın kentsel, ekonomik ve sosyal alanda güçlü kalkınması için merkezi ve yerel siyaset adamları, sivil toplum kuruluşları, kamu yöneticileri birlikte çalışmalıdır. Son 2 yıl içe0risinde yerel yönetimler, etkin sivil toplum kurumlarıyla Adana için iyi bir sinerji oluşturdu. Bu sinerjiye merkezi yönetimin de katkı sunması halinde kazanan Adana olacaktır? dedi.

Adana´nın kentsel, ekonomik ve sosyal alanda kalkınmasına yönelik harekete geçmek için merkezi ve yerel siyaset adamlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve kamu yöneticilerini birlikte çalışmaya davet eden Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, ?Öncellikle Adana halkı için büyük problem haline gelmiş sorunların ele alınması gerekiyor. Aslan, demokrasi ve kolektif kültürün gelişimi için katkı ve desteklerini sunan, sosyal belediyecilik  anlayışına çok önem veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü´ye genel kurul huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum? diye konuştu.

/resimler/2015-12/30/1257397333899.jpg

10 ÇALIŞMA GRUBU, 160 GÖNÜLLÜ

Kasım 2014´te seçilerek göreve geldikleri günden bu yana şehirdeki duyarlılıkları uyandırmak için çalıştıklarını aktaran Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen de şunları söyledi: 

 ?Adana´yı daha yaşanabilir bir kent yapmak için, Kent Konseyi olarak genel kurulumuzun yanı sıra, alanında uzman kamu temsilcileri sivil toplum temsilcileri ile özel sektör temsilcilerinden oluşan 10 adet çalışma grubumuz gönüllü olarak çalışmakta ve stratejik katılım süreçlerine dahil olmaktayız. Başardığımız ve başaramadığımız konular mevcut. Bugüne kadar olan tüm çalışmalarımızı gözden geçiriyor ve 2015 yılının değerlendirmelerini yapıyoruz.?

TASLAK YÖNERGE KABUL EDİLDİ

Divan Başkanlığını Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen´in yaptığı Genel Kurul´da Meclis Başkanları Ve Kent konseyi Çalışma Grubu Başkanları Kent Konseyi ve Kent Sorunları ile ilgili yaptıkları çalışmalar ve çözüm önerilerini genel kurul üyelerine sundu. Genel Kurul´da ayrıca 6360 Sayılı Belediyeler Kanunu kapsamında yeniden düzenlenen Adana Kent Konseyi Taslak Yönerge oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salon´unda gerçekleşen Adana Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı´na, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Kent Konseyi Yürütme Kurul Üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Güner Sazak,  Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Memili Güven, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Öktem,  Türk-iş Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Kamu-Sen İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal Gençlik Meclisi Başkanı  Remzi Karlı,   Adana Büyükşehir Belediye Bürokratları  katıldı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false