ABD´DEN VE FRANSA´DAN TÜRKİYE´YE TOPÇU ATEŞİNİ KES ÇAĞRISI
DÜNYA 14.02.2016 20:22:37 313 0

ABD´DEN VE FRANSA´DAN TÜRKİYE´YE TOPÇU ATEŞİNİ KES ÇAĞRISI

Washington, Ankara´dan Suriye´nin kuzeyine düzenlediği topçu ateşine son vermesini isterken, Fransa Dışişleri Bakanlığı da Türkiye ve Esat rejimine Kürt bölgesi ve Halep´teki bombardımanlarına "derhal son vermesi" çağrısı yaptı

ABD, Suriyeli Kürtlerin de bölgedeki durumdan istifade ederek Türkiye sınırı yakınında toprak ele geçirmemesi için girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden telefonda Suriye´deki durumu ele aldı.

Beyaz Saray açıklamasında, Biden ve Davutoğlu´nun Suriye´de kötüleşen insani durum ve güvenliğin yanı sıra, özellikle de bölgede gerginlik yaşanmaması için atılması gerekli adımları görüştükleri belirtildi.

Açıklamada, ?Başkan Yardımcısı Biden, Suriyeli Kürt güçlerinin bölgedeki mevcut durumu istismar ederek Türkiye sınırı yakınında toprak kazanmaya çalışmaktan vazgeçirme yönünde Amerika´nın çabalarına değindi, Türkiye´ye de bölgedeki topçu ateşine son vererek karşılıklı adımlar atması çağrısında bulundu? dendi.

Açıklamada, birlikte çalışma taahhüdü veren iki liderin, Suriye´nin kuzeybatısında evlerinden edilen, savunmasız halkı koruma ihtiyacıyla, Halep´e insani yardım güzergahının açık kalması çabalarına değindiği, yer aldı.

Beyaz Saray açıklamasında ?Başkan Yardımcısı Türkiye´nin PKK´yla mücadelesine destek verdi? denilirken, iki liderin Münih Güvenlik Konferansı´nda uzlaşıldığı şekilde, IŞİD´i yenilgiye uğratma ve tüm tarafların saldırılarına son vermesi yönündeki ortak hedefe yeniden vurgu yaptığı kaydedildi.

Fransa´dan da Türkiye´ye ?Bombardımanı Kes´ Çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Esat rejimine Kürt bölgesi ve Halep´teki bombardımanlarına "derhal son vermesi" çağrısı yaptı. Amerika´nın PYD´yi de uyardığı açıklamanın aksine Fransa, yalnızca Türkiye´yi ve Şam yönetimini uyarmakla yetindi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, "Fransa, Suriye´nin Halep kentinde ve Suriye´nin kuzeyindeki bölgede yaşanan gelişmelerden büyük endişe duymaktadır" denildi. Açıklamada, Şam rejimi ve onun müttefiklerinin derhal Halep ve ülkenin bütününde sürdürdüğü bombardımana son vermesini istedi. Türkiye için de "Türkiye de Kürt bölgesine gerçekleştirdiği bombardımanlara son vermelidir" dendi. 

Dışişleri Bakanlığı´nın açıklamasında ayrıca sorunun çözümünün Münih Deklerasyonu ve 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasından geçtiği belirtilerek, "Fransa, bölgede asıl hedefin IŞİD ile mücadele olduğunu taraflara hatırlatır" denildi.

Salih Müslim: ´Türkiye´nin müdahalesine karşı direniriz´

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ise Reuters´a, "Ankara´nın hiçbir talebini kabul etmediklerini ve Türkiye´nin herhangi bir müdahalesine karşı direneceklerini" açıkladı. Salih Müslim, Türkiye´nin bu bombardımanlarla Suriye´nin içişlerine karıştığı uyarısında bulundu. Başbakan Davutoğlu´nun Minnak Havaalanını´nı boşaltma çağrısına da Müslim, "O havaalanı geçen hafta YPG tarafından ele geçirilmeden önce Al Nusra´nın elindeydi. Türkiye ne istiyor? Nusra Cephesi´nin orada kalmasını mı istiyorlar, yoksa Şam rejiminin gelip işgal etmesini mi?" dedi. 


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false