ABD LİDERLİĞİNDEKİ KOALİSYON GÜNEY SINIRIMIZA 30 BİN KİŞİLİK SINIR ORDUSU İLE YERLEŞECEK
DÜNYA 14.01.2018 21:08:13 410 0

ABD LİDERLİĞİNDEKİ KOALİSYON GÜNEY SINIRIMIZA 30 BİN KİŞİLİK SINIR ORDUSU İLE YERLEŞECEK

Reuters Haber Ajansı´na göre Amerika liderliğindeki koalisyon YPG ile çalışarak 30 bin kişilik sınır gücü oluşturuyor - Söz konusu gücün Suriye Demokratik Güçleri tarafından kontrol edilen bölgenin sınırlarına yerleştirileceği kaydedildi.

Reuters, üst düzey bir Türk yetkilinin Amerikan maslahatgüzarının Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı´na çağrılmasının nedeninin Amerika´nın ?Sınır Güvenlik Gücü´nü eğitmesi olduğunu belirttiğini kaydetti.

Türk Dışişleri Bakanlığı da bu bilgiyi onayladı. Ayrıca Türkiye´nin konuyla ilgili rahatsızlığının Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´a Amerika´nın Vancouver kentindeki bir toplantı sırasında bizzat iletileceği kaydedildi.

Reuters Haber Ajansı´na göre Amerika liderliğindeki koalisyon YPG ile çalışarak 30 bin kişilik sınır gücü oluşturuyor - Söz konusu gücün Suriye Demokratik Güçleri tarafından kontrol edilen bölgenin sınırlarına yerleştirileceği kaydedildi.

VOA Amerika´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Amerika´nın PYD-YPG´ye desteğiyle Türkiye´nin sınır güvenliğini tehlikeye düşürdüğü vurgulanacak.

PYD-YPG´ye yapılan yardım ve her türlü askeri desteğin terör örgütü PKK´yı desteklemek olduğu yinelenecek.

Reuters, Koalisyon Kamu Bilgilendirme Ofisi´nin kendilerine gönderdiği elektronik postada belirtilen yeni gücü kabul ettiğini belirtti. Koalisyon Kamu Bilgilendirem Ofisi, söz konusu gücün yarısının Suriye Demokratik Güçleri gazisinden oluşacağını, diğer yarısının da göreve alınma sürecinde olduğunu kaydetti.

Reuters´a göre yeni kuvvet, kuzeyde Türkiye sınırına, güneydoğuda Irak sınırıyla Suriye Demokratik Güçleri´yle Suriye güçlerini ayıran Fırat Nehri boyunca konuşlandırılacak.

Koalisyon Kamu Bilgilendirme Ofisi´nden yapılan açıklamada, ?Suriye´nin kuzeyinde daha fazla Kürt hizmet edecek. Daha fazla da Arap da Fırat Nehri boyunca ve Irak sınırında görev yapacak? denildi.

Amerika´nın Suriye´de 2 bin kişilik bir gücü olduğu tahmin ediliyor. Washington, IŞİD tamamen yenilene, istikrar çabaları düzene girene ve Birleşmiş Milletler öncülüğündeki barış çabalarından anlamlı bir sonuç çıkana kadar ülkede kalacağını belirtiyor

´15 BİNİ EN TECRÜBELİ DSG SAVAŞÇILARINDAN OLUŞACAK´

Sputnik Ajansının da verdiği habere göre The Defense Post sitesi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye´nin Türkiye ve Irak sınırlarında güvenliği sağlama iddiasıyla halihazırda yeni bir güç ettiğini duyurdu. Siteye konuşan Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekâtı sözcüsü, 30 bin kişilik gücün Demokratik Suriye Güçleri´nin (DSG) liderliğinde faaliyet göstereceğini ve yarı yarıya SDG´nin tecrübeli savaşçılarından oluşacağını söyledi. 

´İLK SINIFTA 230 KİŞİ EĞİTİM GÖRÜYOR´

Sözcü Albay Thomas Veale, ´´Koalisyon, Demokratik Suriye Güçleri´yle (DSG) birlikte yeni bir Suriye Sınır Güvenlik Gücü kurmak ve bu gücü eğitmek için çalışıyor. Şu anda açılan ilk sınıfta yaklaşık 230 kişi eğitim görüyor. Nihai amacımız, yaklaşık 30 bin kişilik bir güç oluşturmak´´ dedi.

FIRAT VADİSİ VE IRAK-TÜRKİYE SINIRLARI

Sınır Güvenlik Gücü´nün batısı halihazırda DSG´nin kontrolünde bulunan Fırat Nehri´nin çevresindeki yerlere, ayrıca Irak ve Türkiye ile sınır bölgelerine konuşlanacağını aktaran Albay Veale, görev yaptığı bölgeye göre gücün etnik kompozisyonunun belirleneceğini, Kürtlerin daha çok Suriye´nin kuzeyinde görev yapacağını ve Türkiye ile 820 km uzunluğundaki sınıra kontrol noktaları kuracağını, Arapların daha çok Fırat Vadisi ve Irak sınırında görev yapacağını anlattı. 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı