88 YILIN YAĞIŞ REKORU EDİRNE´YE SEL GETİRDİ
YAŞAM 28.11.2018 15:31:55 1129 0

88 YILIN YAĞIŞ REKORU EDİRNE´YE SEL GETİRDİ

Edirne´de dün gece saatlerinde başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden sağanak yağış son 88 yılın rekorunu kırdı.

 Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kentte yağış rekoru 1930 yılında saatte metrekareye 110 kilogramla kırıldı. 88 yılın ardından dün geceden bu yana saatte metrekareye 128 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Kentte sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar ulaşıma kapatıldı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. 

Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, bölgede bugün akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve fırtına bekleniyor.  

Edirne´de dün gece saatlerinden itibaren bir anda bastıran yağış, sabah saatlerine kadar çeşitli aralıklarla devam etti. Yağışla birlikte cadde araları göle dönerken, kentte bulunan bazı caddelerde çok sayıda iş ve ev yerini su bastı ve cadde aralarında bulunan çok sayıda araçta sular altında kaldı.

Yağış sonrası oluşan sel Edirne´de hayatı felç ederken, kent genelinde başlatılan su tahliye ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.  

Hastaneyi su bastı, hastalar nakledildi

Edirne´de özel bir hastaneyi su bastı. Hastanede yatan yaklaşık 50 hasta, ambulansla Sultan 1´inci Murat Devlet Hastanesine nakledildi.

Edirne´de dün akşam saatlerinde başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden sağanak yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Okulların bahçelerindeki su birikintileri nedeniyle ulaşım sağlamayınca bazı devlet okulları ve özel okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. 

Öte yandan kentte hizmet veren bir özel hastaneyi su bastı. Hastanede yatan yaklaşık 50 hasta, ambulansla Sultan 1´inci Murat Devlet Hastanesine nakledildi.  

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Süreci yönetiyoruz"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kette yaşanan su taşkınlarıyla ilgili, "Belediyemize ulaşan 65 tane şikayet var. Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyorlar. Ben kriz masasının başındayım. Süreci yönetiyoruz" dedi. 

Başkan Gürkan, son yılların en yüksek yağışının düştüğünü belirterek, "Edirne´nin gördüğü en yüksek yağış miktarı bu. Metrekareye 128.5 metreküp yağış düşmesi bir doğal afettir. Bazı vatandaşlarımız haklı olarak belediyeyi suçluyorlar ama böyle bir doğal afeti dünyada kaldırabilecek hiçbir altyapı yok. Çok şükür Edirne merkezde can kaybımız yok, yaralanan yok. Sadece maddi hasar söz konusu, onları da telafi etmeye çalışıyoruz, edeceğiz. Böyle bir şeyin olmasını kimse istemez ama doğal afetlere karşı İstanbul´da geçtiğimiz yıllarda 34 kişi hayatını kaybetmişti. Karadeniz´de öyle, Ordu´da öyle birçok yerde yaşandı, yaşanıyor, yaşanacak. Bunlara karşı tedbir almaya çalışıyoruz. Dün akşam saatlerinden bu yana bütün ekiplerimiz sahada çalışıyor. Sabaha kadar çalıştılar, hiç durmadan aynı çalışma devam ediyor. Ben aynı şekilde sahadayım, Sayın Valim sahada. Havsa Oğulpaşa´da bir vatandaşımız kayıp, onu arama çalışmaları hala devam ediyor. Çok şükür Edirne merkezde ne bir yaralanma ne de bir can kaybı söz konusu değil. Buna seviniyoruz. Bu Edirne tarihinin gördüğü en büyük doğal afet, en büyük yağış. Bununla ilgili de her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Sadece Edirne´de değil, Süloğlu´nda metrekareye düşen yağış 195 metreküp. 1930´dan bu yana ölçümler yapılmaya başladığından beri en büyük yağış miktarı. Bununla ilgili bütün çalışmalar devam ediyor. Çevre illerden vidanjörler geldi. O vidanjörleri ilave olarak getirttik. Onlar da sahada çalışmalara yardımcı oluyorlar. En kısa sürede durumu normal akışına getirmeye çalışıyoruz" dedi.

"Pompalar çalışmadı" 

Trafiğe kapalı 3 sokağın kaldığının altını çizen Gürkan, "Biz sabaha karşı sıkıtı olacak sokakları trafiğe kapatmıştık. Özellikle Kocasinan Mahallesi´nde su birikmesi var. TREDAŞ´ın trafolara su girme tehlikesiyle elektriği kesmesi o bölgede, bizim önceden pompa hazırlığımız vardı. Elektrikler kesik olduğu için pompalar çalışmadı. En büyük sorunu buradan yaşadık zaten. Hala TREDAŞ elektriği veremedi. Sadece o bölgede elektrik pompalara verildi. Ama biriken su hızlı bir şeklide düşüyor. Kapatmış olduğumuz 8 tane yolun 5´ini açıktık. 3 tane kaldı. Belediyemize ulaşan 65 tane şikayet var. Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyorlar. Ben kriz masasının başındayım. Süreci yönetiyoruz" şeklinde konuştu.  

 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı