AV. ÇITIRIK : ´´ SİVAS´TA KATLEDİLEN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ADALET İSTİYORUZ!´´
GÜNDEM 1.07.2016 10:37:34 470 0

AV. ÇITIRIK : ´´ SİVAS´TA KATLEDİLEN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ADALET İSTİYORUZ!´´

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Sivas Madımak Oteli Katliamının 23. Yıldönümünde yazılı açıklamada bulundu.

Av. Çıtırık, Sivas´ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli´nin ateşe verilmesi sonucu 35 aydın ve 2 otel görevlisinin katledilmesinin üzerinden tam 23 yıl geçtiğini belirterek, ´´ Sivas´ta katledilen insanlarımızı unutmadık, unutmayacağız. Tüm demokrasi şehitleri için adalet istiyoruz!´´ dedi.


Bu ülkenin geçmişinde bir çok katliamlar olduğunu söyleyen Av. Çıtırık, ?
Bu olay; manda ve himayenin kabul edilmediği, Ulusal Kurtuluş Savaşının rotasının çizildiği, Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı Sivas´ta, rejime ve onun kazanımlarına yönelik ciddi bir başkaldırmanın sonucunda gerçekleşmiştir.


Diri diri yakılan şairlerden Metin Altıok: ?Ömrümce kendimi hep sözde buldum. Söz cehennemdi, yanıp kavruldum. Yeniden doğdum kendi külümdem. Ben Anka´ydım konuşuldum? diyor.
 
Bu ülkenin Adalet Bakanı ?Ülkemizin geçmişinde diri diri insan yakmak yokmuş? diyebiliyor. 23 yıldır hukuksuzluğun ardından hem de katliamın yıldönümünde bakan acaba vicdanı rahatsızlık duymadı mı ?


İnsanlık suçlarını zamanaşımına uğrayışını ?hayırlı olsun? diyerek katillere müjdeleyen dönemin Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı bu ülkeyi yönetiyor.
 


Albert Camus: ?Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın? der.
 
Bu katliamın tüm yönleriyle soruşturulması gerekmektedir. O dönemin terör örgütlerinden biri olan İBDA-C katliamı üstlenmiş olmasına rağmen davaya dahil edilmemiştir. Güvenlik güçlerinin 8 saat olaya müdahale etmemesi de ayrıca sorgulanmalıdır
? diye konuştu.


Av. Çıtırık, dün Sivas´ta, tekbir sesleriyle, ?Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak!? , ? kahrolsun laiklik!?, ?şeriat istiyoruz?, ?Müslüman Türkiye? zihniyeti ile o gün kinle, Hizbullah, İBDA /C gibi örgütler elleriyle yapılan katliamın arkasındaki radikal İslam ideolojisi El Nusra, El Kaide ve IŞID gibi örgütler tıpkı o günkü gibi tekbirle can almaya devam ettiğine dikkat çekti.


Katliamla ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Murat Sonkur, Eren Ceylan ile Murat Karataş´ın yargılandığı dava Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görüldüğünü anımsatan Av. Çıtırık, şöyle devam etti:

?Duruşmada, Madımak Katliamı davasına bakacak Anayasa Mahkemesi üyelerinden hakim Celal Mümtaz Akıncı´nın sanıkların avukatı olduğu anlaşıldı. 


Bu durumun davanın taraflarını kaygılandırmaktadır. Anayasa Mahkemesi´nde üye sıfatı taşıyan bu yargıcın Sivas katliamı davasında karar verici bir noktada olmaması gerekir. Yargılama sırasında katledilen insanların avukatları ve aileleri büyük engellerle karşılaştılar. Sindirme ve tehdit gibi her türlü olayları da yaşamışlardır. Sivas davası bitmeyen ve bitmemiş davadır. Sivas´ta 37 insanın diri diri yakıldığı katliamın 23. Yıldönümünde acıları anmak yerine gerçeklerin ortaya çıkarılmasına çalışılmalıdır.

Dileğimiz, faili meçhul cinayetlerin, gözaltı ve kayıplarının olmadığı, hiçbir yurttaşımızın ayrımcılığa ve ötekileştirmeye maruz kalmadan yaşamını sürdüğü, demokrasinin tüm kural ve kurumlarıyla işletildiği, açıklık, hesap verilebilirlilik içerisinde ülkemizin yönetildiği, üstünlerin değil hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir Türkiye özlemi ile Sivas´ta yitirdiğimiz 37´i CAN´ı unutmadık, unutmayacağız. Tüm demokrasi şehitleri için adalet istiyoruz!´´ Kendilerini, rahmet, saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz.?(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı