?GEÇİŞ KANLI MI KANSIZ MI, SERT Mİ YUMUŞAK YA DA TATLI MI OLACAK??

?GEÇİŞ KANLI MI KANSIZ MI, SERT Mİ YUMUŞAK YA DA TATLI MI OLACAK??

Kılıçdaroğlu´nun bir çağrı, niyet ya da temenni niteliği taşımayan, sadece gelecekteki vahim koşulların habercisi sayılabilecek sözleri hakkında soruşturma başlatacağına Başsavcı, yaşanmakta olan Anayasa´yı fiilen ?tebdil, tağyir ve ilga? etme eylemi için

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi senaryoları, ortada alenen yaşanan anayasanın ihlali ve tağyiri niteliğindeki  fiili durumu eleştirirken,   ?Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz,? dedi ya kıyamet koptu. ?Türk Siyasi  Tarihinde Yerli ve Milli İrade´ programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan hemen yanıtını verdi.  ?Kan dökmek; diktatörlerin, zalimlerin, bazen de meczupların işidir. Ana muhalefetteki şahsın bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum? dedi ve  başkanlık sistemi konusunda millet ne derse onun olacağını ifade ederek, ?Er ya da geç bu milletin önüne yeni anayasa, başkanlık gelecek? diye konuştu.

Yandaş medyada hemen ?darbe edebiyati? na katkılar kaleme alındı ve iş Ankara C. Başsavcılığına kadar götürüldü. Orada da acilen CHP Genel Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı.

Bu denli tepkilere ve yankılara neden olan sözleri  Kılıçdaroğlu yeni anayasa konusunda Davutoğlu ile yaptığı bir konuşmayı naklederken kullandı TOBB Genel Kurulu´nda. . Satırbaşları ile şöyle bu konuşmanın ilgili bölümü:

Sayın Davutoğlu bana geldiğinde kendisine şu soruyu sordum, ?Bu anayasada sizin görev yaparken görevinizi engelleyen bir hüküm var mı?? Önce birbirlerine baktılar, sonra dediler ki ?Hayır öyle bir hüküm yok.? Dedim siz bu anayasayı diyorsunuz ki tepeden tırnağa değiştireceğiz. Güzel. Peki ben size bir soru sorayım bu anayasanın medyayla ilgili bölümünde diyor ki, ?Basın hürdür sansür edilemez.? Biz yeni bir anayasa yazdığımız zaman ne diyeceğiz? Anayasa gayet açık, ?Basın hürdür sansür edilemez? diyor. Siz kalkıyorsunuz belli televizyon kanallarını kapatıyorsunuz, gazetelere el koyuyorsunuz. Gazeteciler doğru haber yaptı diye hapse atıyorsunuz, anayasaya aykırı.

 Sayın Davutoğlu´na sordum, ?Bu anayasa diyor ki, yargı bağımsızdır ve tarafsızdır. Hiçbir organ, makam, merci yargıya emir ve talimat veremez? diyor. ?Evet? dedi. Yeni anayasa yazsak ne yazacağız? Aynı şeyleri yazacağız. Peki ben size soruyorum dedim, ?Ben Sayın Cumhurbaşkanının da, Adalet Bakanının da yargıya emir ve talimat verdiğini yazılarımla defalarca ortaya koydum. Bu talimatlar nasıl veriliyor?

Niyet şu: Darbe hukuku kalsın biz bu anayasayı değiştirelim. Ne için? Başkanlık sistemini getireceğiz. Nasıl bir başkanlık sistemi? Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak istediği adam hapse girecek. Neymiş? Böyle başkanlık sistemi... Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net.?

Öncelikle bir geçmiş söylemi anımsayalım bugünkü tartışmaların derinine inmeden. Şimdiki iktidarın feyiz aldığı ve sonra bir hamle ile boynuz kulağı geçer misali ileri demokrasi aşamasına geçirdiği Necmeddin Erbakan´ın ?adil düzen hayallerine´ bir gidip gelelim. 

 ?Namaz dinin direği, cihad ise zirvesidir. Biz siyaset değil cihad yapıyoruz,? diyen Necmeddin Hoca  13 Nisan 1994´te Refah Partisi Meclis Grubunda şöyle konuşmuştu:

 ?Şimdi ikinci bir önemli nokta, Refah Partisi iktidara gelecek, adil düzen kurulacak. Sorun ne? Geçiş dönemi sert mi olacak, yumuşak mı olacak, kanlı mı olacak, kansız mı olacak, bu kelimeleri kullanmak bile istemiyorum amma, bunların terörizmi karşısında herkes gerçeği açıkça görsün diye bu kelimeleri kullanma mecburiyetini duyuyorum. Türkiye´nin şu anda bir şeye karar vermesi lazım, Refah Partisi adil düzen getirecek, bu kesin şart, geçiş dönemi yumuşak mı olacak sert mi olacak, tatlı mı olacak kanlı mı olacak, altmış milyon buna karar verecek.?

Bugün, ?Kan dökmek; diktatörlerin, zalimlerin, bazen de meczupların işidir,? diyerek  ana muhalefet liderine sıfat arayan Erdoğan acaba o günlerde Hoca´sına, ?Aman böyle sözler ve yaklaşımlar caiz değildir? diyebilmiş midir? Hiç sanmıyoruz ve zaten öyle görünmüyor. Anayasal düzenin fiilen tebdil, tağyir ve ilgasını gerçekleştirip buna sonradan ?millet ne derse onun olacağını? ifade etmenin, Erbakan´ın kendi kafasındaki  düzeni getirme yöntemini, ?Geçiş dönemi yumuşak mı olacak sert mi olacak, tatlı mı olacak kanlı mı olacak, altmış milyon buna karar verecek,? olarak tanımlamasından farklı olmadığı açıkça ortada.

Şunu kabul edelim ki Anayasa´yı ?tebdil, tağyir ve ilga? etme eylemi teşebbüs aşamasını fersah fersah geçmiş bir fiili durum olarak gerçekleşmiştir. Bunu belki bugün yarın AKP´nin Genel Başkanı dolayısı ile geleceğin başbakanı olarak adı geçen Binali Yıldırım açıkça itiraf etmektedir.  Geçenlerde bir gazetede verdiği röportajda şöyle diyor kendileri:

?Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin birliğini, güvenliğini temsil eden, kurumların uyum içinde çalışmasını sağlayan, yasaları onaylayan ve icranın aynı zamanda başı. İstediği zaman bakanlar kuruluna başkanlık edebiliyor, MGK´nın başkanı. Cumhurbaşkanımızın Türkiye siyasetindeki yeri sembolik cumhurbaşkanlığı olan ülkeler gibi değil. Güçlü cumhurbaşkanlığı. Hele seçimle geldikten sonra fiilen de böyle. Yapmamız gereken fiili duruma uygun anayasa değişikliğini yapmak. Ülke zaman kaybetmemeli.?

Söze bakar mısınız ?FİİLİ DURUMA ANAYASA YAPMAK?? Bu sözün vardığı yer  çalınan minareye kılıf hazırlamaktan başka neresi olabilir? Durum bununla da kalmıyor. Kılıçdaroğlu´nun ?Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak istediği adam hapse girecek,? saptaması, bırakınız yasalara sığabilecek yetkileri anayasal temele dayanmadan kullanmayı, daha da ötesi hukuk dışılığın  fiili durumun içine sokuşturulmasını tanımlıyor.

Ankara C. Başsavcılığı´nın gerekçeli soruşturma kararını bu satırları yazarken henüz görmedik. Ama aslında Kılıçdaroğlu´nun bir çağrı, niyet ya da temenni niteliği taşımayan, sadece gelecekteki vahim koşulların habercisi sayılabilecek sözleri hakkında soruşturma başlatacağına Başsavcı, yaşanmakta olan Anayasa´yı fiilen ?tebdil, tağyir ve ilga? etme eylemi için harekete geçmeliydi. Taşıdığı sıfatın başındaki CUMHURİYET  sözcüğü Türkiye Cumhuriyetini kuran atalarımız tarafından bu gerekçeyle oraya konulmuştur.

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER
Necdet ÖZTÜRK
12.05.2017 12:27:58
Yazmaktan konuşmaktan korkar hale geldik. Ancak,zamanın önünde hiç bir şeyin durmadığı, zamanla akıp gittiğini bildiğimiz için, o millet milli irade denilen cahaletin ne kadar kaypak, dengesiz, ´Cellatlarına aşık´ sadece fiziki insan görünümlü varlıkların kararlarına pek üzülmüyor, çok endişelenmiyorum. Nasılsa Toroslarda bir matbaa kuracak birileri çıkar, Mustafa Kemal ile memleketi uçurumdan alır diyorum. Mevcuttaki aktör lerden hiç umudum olmadığı gibi vesvese içindeyim. Vatandan yanalarmı diye?

2.TUR ÖNCESİ TARİHE BİR NOT DÜŞMEK

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY OLUP KARŞISINA ÇIKMASINI NEDEN İSTER?

23 NİSAN: EGEMEN ULUS OLMAYI BAŞARDIĞIMIZ GÜN!

LAİKLİK İLKESİNİN 85. YILDÖNÜMÜ’NÜ ANARKEN

GÜNDEM’DE KILIÇDAROĞLU’NUN 'HELALLEŞME' YOLCULUĞU VAR

CUMHURİYET YENİDEN

CHP’NİN İKTİDAR OLMA SORUNU VE ÖTESİ

 TÜRKİYE’YE KARŞI ABD’DEKİ DÜŞMANCA KAKOFONİK SESLER

KONGRE BASKINI DÜZENLETEN BİR BAŞKAN VE ABD’NİN HALLERİ

103. YAYIN YILINA GİRERKEN ‘VAZİYET-İ UMUMİYE’ !

ULUSAL EGEMENLİK İŞLEYİŞLERİNİ 2020 KOŞULLARINDA YENİDEN DEĞERLENDİRMEK...

YEREL SEÇİMLERDE ORTAYA ÇIKAN RİVAYETLER MUHTELİF DE?

KIBRIS´TA ?ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN´ ASLINDA BU GÜNLER İÇİN ÇÖZÜM OLDUĞUNU ANLAMAK GEREKMEZ Mİ?

TÜRK ULUSU´NUN ULUSAL EGEMENLİK SORUNU İLE SINAVI

YENİ REJİMİN SAKINCALARI CHP´NİN EFSANE MİTİNGLERİNDE NEDEN GÜNDEME GELMEDİ Kİ ?

CHP´DE İKİ YANLIŞTAN BİR DOĞRU ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK

CUMHURİYET HALK PARTİSİ´NDE DE RESTORASYON, YOKSA?

İLERİ DEMOKRASİDE ?TAMAM MI, DEVAM MI?´ OYUNU!

ARTIK 24 HAZİRAN SONRASINA BAKMANIN ZAMANI

ASKIYA ALINMAKTA OLAN CUMHURİYET REJİMİNE KİM SAHİP ÇIKACAK?

YALNIZ KALINAN DÜNYA´DA İNGİLİZ´İN İPİNE TUTUNMAK

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli