CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TUFANBEYLİ LİNYİT SANTRALİ´NİN AÇILIŞINI YAPTI
GÜNDEM 24.04.2016 16:44:28 176 0

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TUFANBEYLİ LİNYİT SANTRALİ´NİN AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye´nin son yıllarda yaşadığı sıkıntıların pek çoğunun gerisinde Türkiye´yi 2023 hedeflerinden uzaklaştırma amacı olduğunu belirterek, Türkiye´de bu gerçekleri kavrayamadıkları için aynı üslup ile konuşan ve aynı am

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye´nin son yıllarda yaşadığı sıkıntıların pek çoğunun gerisinde Türkiye´yi 2023 hedeflerinden uzaklaştırma amacı olduğunu belirterek, Türkiye´de bu gerçekleri kavrayamadıkları için aynı üslup ile konuşan ve aynı amaca hizmet edenler olduğunu, kendisinin bu kişilere ?Mankurt? dediğini söyledi.

Enerjisa Tufanbeyli Linyit Santrali´nin açılışı için Adana´nın Tufanbeyli ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile birlikte açılışı yapılan santrali gezdi. Türkiye´nin en büyük özel linyit santrali olan ve yatırım bedeli 1.1 milyar dolar olan Türkiye´nin en yüksek kuru tip soğutma kulesine sahip Tufanbeyli Linyit Santrali´nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´nin sabotaj girişimlerine rağmen hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini belirtti. Sabancı Grubu´na ve santralin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, ?Enerjisa Tufanbeyli Santrali 450 megawat kapasiteye sahip, yatarım itibariyle 1.1 milyar dolarlık dev bir yatırım. Burada 6 milyar dolarlık doğal gaza denk kömür kullanılarak 1.5 milyon konutun tüketimini karşılayabilecek enerji üretilecek. İnşaat sürecinde çalışan 4 bin 500, işletme döneminde bin kişiye istihdam olacak bu santral yılda 5.5 milyon ton linyit kömür işleyecek. Türkiye´nin en büyük özel sektör linyit santrali olan bu tesis, sahip olduğu yeni ve çevre ile uyumlu teknolojisi sayesinde Uluslar arası standartlarda üretim yapılacak. Bu tip yatırımlarda birçok ?istemezük´ diyenler çıkar. Bunların üzerine gitmek suretiyle onlara bunu kabul ettirmek durumundayız, tüm milletimizin çıkarı için, ülkemizin çıkarı için. Türkiye´nin en yüksek, Avrupa´nın 4. büyük soğutma kulesi sayesinde bu fabrikadaki emisyon değerlerinin uluslararası standartların da altına düşürüldüğünü öğrendim. Santralin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen Sabancı Grubu başta olmak üzere çalışanlarına ve ilgili kurumların hepsine teşekkür ediyorum? dedi.

?İHRACATINI 500 MİLYAR DOLARA, DIŞ TİCARETİNİ 1 TRİLYON DOLARA ÇIKARTACAK TÜRKİYE´NİN BİRİLERİNİ OLDUKÇA RAHATSIZ ETTİĞİ AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR?

Türkiye´nin 2023 hedefleri doğrultusunda atılmış her adımın kendisi için çok değerli olduğunu belirten Erdoğan, ?Çünkü son yıllarda yaşadığımız sıkıntıların pek çoğunun gerisinde Türkiye´yi bu hedefinden uzaklaştırma, saptırma amacı var. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline gelmiş Türkiye´nin birilerinin işine gelmediğini çok iyi görüyoruz ve anlıyoruz. Eğer Türkiye´de bugün terör belası ile karşı karşıyaysak bunun en önemli sebeplerinden birisi Türkiye´nin ilk 10´a yürüme sürecidir. Bunlar ülkemizi terör belasıyla bu amacından uzaklaştırmanın gayreti içindeler. Ama biz bu amacı da biliyoruz ve bunu da yıkacağız. İhracatını 500 milyar dolara, dış ticaretini 1 trilyon dolara çıkartacak Türkiye´nin birilerini oldukça rahatsız ettiği açıkça görülüyor. Savunma sanayinde dışa bağımlılığından kurtulmuş bir Türkiye´ye birilerinin tahammülü olmadığı belli. Burada olduğu gibi kendi rezervlerini kullanarak potansiyelini harekete geçirecek, enerji konusunda kaynak çeşitlendirmesini başarmış bir Türkiye birilerinin işine gelmiyor. Özellikle Avrupa´da nüfus hızla yaşlanırken, Türkiye´nin genç, eğitimli ve dinamik nüfusu ile yükselen bir güç olarak yıldızının parlaması bazı çevreleri endişelendiriyor. Olay bu kadar basittir. Maalesef, ülkemizde de bu gerçekleri kavrayamadıkları için aynı üslupla konuşanlar, aynı amaca hizmet edenler var. Ben bunlara ?Mankurt´ diyorum. Sevindirici olan bunların hiçbirisi milletimizin de, girişimcilerimizin de, iş adamlarımızın da umurunda değil. Sabancı ailesi sizin de umurunuzda olmasın, E.ON sizin de olmasın. El ele verin ve bu yolda yürümeye devam edin. Milletimiz kendi hedeflerine odaklanmış bir şekilde önüne çıkan, çıkartılan tüm engelleri sabırla ve dirayetle aşarak yoluna devam ediyor. Girişimcilerimiz, iş adamlarımız hem ülke içindeki hem de dünyanın dört bir yanındaki çalışmalarını sürdürüyorlar. Hükümetimiz kendi programını uyguluyor, bakanlıklarımız kendi alanlarında bir yandan mevcut projeleri tamamlamak, bir yandan yeni projeleri hayata geçirmek için çalışıyor. Türkiye sabotaj girişimlerine rağmen hedeflerine kararlılıkla ilerliyor. Ekonomi verileri tüm ?öldük, bittik´ yaygaralarına rağmen hem de beklentilerin ötesinde bir büyümeye, ilerlemeye işaret ediyor. Açıklanan rakamlar, hayata geçirilen projeler, bilhassa bu felaket tellallarına her seferinde büyük bir hayal kırıklığı yaşatıyor? şeklinde konuştu.

ADANA´YA SON YILLARDA 4 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Tufanbeyli Linyit Santrali´nin Türkiye´nin özel sektör tarafından ileri teknoloji ile çevre dostu olarak tasarlanan en büyük linyit santrali olduğunu söyleyen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ?Enerji Bakanlığı ve EPDK´nin liderliğinde elektrik piyasasının serbestleşmesinde önemli adımlar atıldı. Kendilerine çalışmaları için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de bu sektörün liberalleşmesi adımların daha da artacağına, daha verimli bir enerji piyasasına işlerlik kazandırılacağına olan inancımız tamdır? dedi.

Son yıllarda Adana´ya 4 milyar dolar yatırım yaptıklarının altını çizen Güler Sabancı, ?Ülkemizin yerli enerji kaynaklarına yaptığımız yatırımlar ülke ekonomisinin büyümesi, cari açığın iyileştirilmesi bakımından büyük önem taşıyor. Tufanbeyli Santralimizde olduğu gibi linyit rezervlerimizin ekonomiye kazandırılmasıyla Türkiye´nin doğal gaz ithalat faturasının 6 milyar dolar azalacağı öngörülüyor? diye konuştu.

Tufanbeyli Linyit Santrali´nin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Güler Sabancı´nın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

"ONLAR GİBİ ZALİM OLMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır. Bugün bize yöneltilen eleştirileri biz yarın onlara bilmiyoruz ama şurası bir gerçek ki içinde bulunduğumuz zor şartlarda insani ölçüleri kaybetmeyen bir millet olarak asla onlar gibi zalim olmayacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Organize Sanayi Bölgesi´ndeki Samsun Makine Sanayi A.Ş´nin yeni dev tesisinin ve yapımı tamamlanan diğer yatırımların açılışını yaptı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, şehit ve gazilere layık olabilmek için daha çok çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapı ve terörün üstüne ısrarla gidecekleri mesajını verdi.

Son yıllarda ülkeye yapılan yatırım hizmetlerinden de bahseden Erdoğan, konuşmasını Türkiye´deki PKK terörüne yönelik açıklamalarla sürdürdü. Erdoğan, "Ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahı bu topraklardan çıkarana kadar bu mücadele bitmeyecek. Ülkemizin ve milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne kin kusan son çene kapatılana kadar bu mücadele bitmeyecek. Demokrasiye eyvallah. Hak ve özgürlüklere eyvallah. Hukukun üstünlüğüne eyvallah. İfade ve basın hürriyetine eyvallah. Siyasetçinin kendini güvende hissedeceğini sağlayacak dokunulmazlıklara eyvallah ama bunların hiçbirinin ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin varlığına yönelik saldırılar için kalkan olarak kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİ İLE HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDE ÖLÇÜNÜN FARKLI OLMASI ÇİFTE STANDART"

Demokrasi ile hak ve özgürlüklerin ölçüsünün Türkiye´de farklı, diğer ülkelerde farklı olması durumunda bunun adının çifte standart olacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dünyanın aklı başında hiçbir ülkesi, hiçbir milleti böyle bir şeye müsaade etmez. Şu an bize karşı takınılan tavır da tam olarak işte budur. Hiç kimse kusura bakmasın, biz bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı dönmeyiz. Binlerce yıllık devlet geleneğine, dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak hangi durumda ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bugün akıllarınca bizi tedip etmek için terör örgütlerinin sırtını sıvazlayanlar, yarın aynı kuyuya kendileri düşeceklerdir. Dün mecliste konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor. Terör örgütü arkasında. Çıkmış ikide bir Dolmabahçe Mutabakatı´ndan bahsediyor. Ne Dolmabahçe Mutabakatı ya? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır. Bugün bize yöneltilen eleştirileri biz yarın onlara bilmiyoruz ama şurası bir gerçek ki içinde bulunduğumuz zor şartlarda insani ölçüleri kaybetmeyen bir millet olarak asla onlar gibi zalim olmayacağız. Çünkü biz insanı, yaradılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensuplarıyız."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte dev tesis ve tamamlanan diğer yatırımların açılış kurdelesini kesti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false