ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ 41. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
YAŞAM 15.04.2016 14:04:22 199 0

ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ 41. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

ÇGC yöneticileri ve gazeteciler Atatürk Anıtına ve Basın Anıtı´na çelenk koydular-

Başkan Cafer Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler ilk olarak Atatürk Anıtı´na geçildi. Burada Başkan Esendemir ve genç gazetecilerden Çağla İnci Atatürk Anıtı´na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra etkinliğe katılanlarla hep birlikte Basın Anıtı´na geçildi.

Burada ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile birlikte Yönetim Kurulu üyeleri Basın Anıtı´na çelenk koyarken, Özgürlük Meşalesi´ni de CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ile İbrahim Özdiş, Başkan Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yaktı.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Basın Anıtı´nda yapılan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Esendemir, yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

?Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nin bugün 41. yıldönümünü kutluyoruz. Merhum Çoban Yurtçu´nun başkanlığında 15 Nisan 1975 tarihinde kurulan Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde bugüne kadar Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal başkanlık görevlerini yapmışlardır. Cemiyetimizin bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm başkan ve yönetim Kurulu üyelerine huzurunuzda teşekkür ediyor, saygılar sunuyor, aramızdan ayrılan üyelerimizi rahmetle anıyorum. Ülkemiz bugün çok önemli bir süreçten geçerken, basın özgürlüğü konusunda da sıkıntılar yaşıyoruz. Bugün birçok meslektaşımız görevlerinden dolayı cezaevinde bulunmakta ve haklarında davalar devam etmektedir. Ve birçok gazeteci çıkarlarına dokundukları kişiler tarafından tehdit edilmekte ve saldırıya uğramaktadır. Bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Bugün basın sektöründe sendikalaşma yüzde 5´lerin altına düştü. Başkalarına sendikal haklar konusunda fikir veren meslektaşlarımız ne yazık ki kendi sendikal haklarına sahip çıkamamaktadır.Yerel gazetelerimiz zor şartlarda yayın hayatlarını sürdürmekte, her alanda destek verdikleri kurum ve kuruluşlardan bekledikleri desteği görememektedirler. Cemiyetimizin kuruluş yıldönümü nedeniyle 31 Mart 2016 tarihinde Türk Sanat Müziği Koromuz konser vermişti. 18 Nisan 2016 tarihinde de Türk Halk Müziği koromuz Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda bir konser verecektir. Tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz. Ayrıca 24 Nisan 2016´da Çatalan´da ve 30 Nisan´da Aladağ Kapuzbaşı Şelalerine düzenlediğimiz pikniğe tüm meslektaşlarımızı bekliyor, hepinize yönetim kurulumuz adına saygılar sunuyorum.?

Basın Anıtı´nda yapılan etkinliğin sona ermesinin ardından katılımcılar hep birlikte ÇGC´ye gelerek, bir süre sohbet etti. Törenlere ÇGC eski Başkanlarından Tamer Ünal, ÇGC Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı ile çok sayıda ÇGC üyesi ve gazeteci katıldı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı