EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ´NİN 32.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI.
YAŞAM 6.04.2016 12:11:39 3136 0

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ´NİN 32.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI.

KUTLAMALARA ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK´ÜN ANITI ZİYARET EDİLEREK BAŞLANILDI.

/resimler/2016-4/6/1325103670969.jpgTürkiye Emekli Subaylar  Dernek Başkan Yardımcısı Em.Hv.Svn.Alb.Yaşar Sezik ve Sayman E.J.Mu.Alb.Uğur Özmen tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmuştur.                                      

Emekli Albay Sacettin Kantoğlu´nun, Atatürk Anıtı´nda toplanan Emekli Subaylar Derneği üyeleri ve vatandaşları saygı duruşuna ve İstiklal Marşımızın okunmasına davet etti.

Saygı duruşunun ardından, Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde  hep bir ağızdan coşkuyla İstiklal Marşımız okundu.

Günün önemine binaen, Emekli Kurmay Albay Ali Maralcan´ın konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilmesi üzerine, Sayın Maralcan:

?Emekli Subaylar Derneğinin kuruluşunun 32. yılı bütün üyelerimize ve ülkemize kutlu mutlu olsun. Türkiye Emekliler Subaylar Derneği 2849 sayılı yasa ile 5 Nisan 1984 tarihinde kurulmuş ve bu kanunla kamu yararına çalışan dernekler kapsamına alındığını ifadeyle, Türk Milleti bir ordu-Millettir. Onun bu vasfı Türklerin tarihiyle başlar. Türk milleti bu vasfını Anadolu mücadelesinde belkide son defa olarak kullandı. Çünkü bu mücadeleden muzaffer çıkan özgür Türk milleti artık çağdaş uygarlığın başka değerleriyle bezenen bir millet olmaya yönelmek zorundaydı. Mustafa Kemal bu gerçeği hem Dumlupınar muharebe meydanında ve bu muharebenin ikinci yıldönümü nutkunda şöyle ifade etmiştir: ?´ Milletimizin hedefi, milletimizin mefkuresi bütün cihanda tam manası ile medeni bir heyet-i içtimai olmaktır. ?

Türk ordusu iki ana unsurdan oluşmaktadır:

Birinci unsuru Mehmetçik´tir. Cephede savaşan evlatlar, dünyayı hayretler içinde bırakan kahramanlıklar bırakmışsa, hiç şüphe yok ki, o milletin yalnızca cephede savaşan erleri değil, beşik sallayan analar, okul çağındaki evlatları ve aksakallı ihtiyarları da kahramandır.

/resimler/2016-4/6/1326433672814.jpgİşte bunların hepsini bir tek adla bağrına basmak için, Türk milleti, adları ayırt edilemeyen evlatların hepsine birden; bir sevgi, kendisini savaş alanlarında tanıyan düşman ise  bir saygı nişanesi olarak Mehmetçik demiştir.

Mehmetçik bütün Türk ordusunun sembolüdür. Mehmetçik bir isim değil simgedir. Türk milletinin şerefini tarih boyunca icabında kanıyla kurtarmış bir kahramandır.

Mehmetçiğin manevi varlığında, mertlik, doğruluk, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi,  komutanlarına itaat ve bağlılık, cesaret, kahramanlık, fedakarlık, tevazu ve yurt sevgisi mevcuttur. O ; askerlik şerefini Türklüğün yüceliğini, öz varlığının çok üzerinde tutar. Askerlik duygusu beşikte başlar, O; silahını milletinin kutsal emaneti olduğunu bilir. Onun için en büyük rütbe önce şehitlik, sonra gaziliktir.

İkinci unsur ise; subaylar ve komuta heyetidir. Başkomutan Atatürk´ün subaylar ve komuta heyeti hakkında görüşlerini; ?´ Bir ordunun ruhu subaylardır. Subay ne olursa ordu da o kadardır. Orduyu subay yapar. Askere örnek olun. Kendinizi iyi yetiştirin, sırf askeri bilgiyle iyi asker olunmaz. Okuyun, sanata ilgi duyun, hayata bakın, hepinizden askerlerin ruhunu, beynini  yurt sevgisiyle kararak, bilgiyle donatarak eğitmenizi istiyorum. Gözüm her an üzerinizde olacak! Görevde yanlışlığı bağışlamam, bağışlayamam. Ayrıca komuta heyeti ile ilgili olarak: ?´ Bir ordunun kıymeti subaylar ve komuta heyetinin kıymetiyle ölçülür!´´ vecizesiyle tespit etmiştir.

Mustafa Kemal Paşa 31.07.1920 tarihinde Afyon konuşmasında, ordunun bir ülke için ne demek olduğunu ve emperyalist devletlerin ordumuzu görevini yapamayacak durumuna getirmek için nasıl bir çalışma içine girdiklerini bakın ne güzel ifade ediyor;

?´ Efendiler! Arkadaşlar!

Dünyada hayat için, insanca yaşamak için bağımsızlık şarttır. Bağımsız olmak için bir kuvvete sahip olmak gerekir.

Kuvvet ordudur. Ordunun hayat kaynağı; özgürlük isteyen milletin, ordunun gereğine olan inancıdır.

/resimler/2016-4/6/1329412426245.jpgYabancılar, milletimizi bağımsızlıktan yoksun etmek için önce bu inancı koparmanın çarelerine başvurdular. Mondros Mütarekesi ile silahlarımızı, cephanemizi, bütün savunma araçlarımızı elimizden almaya çalıştılar. Sonra kumandanlarımıza ve subaylarımıza saldırmaya başladılar.

Askerlik onurunu yok etmeye çalıştılar. Ordumuzu lağvederek milleti, bağımsızlığını korumak için muhtaç olduğu dayanmaktan mahrum etmeye çalıştılar. Bir taraftan da savunmasız, ordusuz bıraktıklarını zannettikleri milletimizin onuruna, her türlü hak ve hukukuna saldırarak, milleti alçaltarak ?boyun eğmeye alıştırma´ planını uyguladılar ve uyguluyorlar.

Ordu, düşmanlarımızın birinci saldırı hedefi oldu. Orduyu imha etmek için mutlaka subayını mahvetmek, küçük düşürmek lazımdır. Buna da teşebbüs ettiler ( Artık) bundan sonra milleti koyun sürüsü gibi boğazlamakta bir sakınca görmezler?´´

Mustafa Kemal Paşa 24.10.1919 tarihinde Ruşen Eşref ile yaptığı söyleşide ülkeyi kendi amaçları uğruna ihanet edenleri nasıl uyarıyor:

?´?milleti hala kendi kafalarının keyfine göre yöneten kişiler artık birer beladır. bela çekmeye de bu milletin tahammülü kalmamıştır!´´

Saygıdeğer vatandaşlarım ve Emekli Subaylar Derneği´nin değerli üyeleri!

Ulu Önderimiz Atatürk´ün 57 yıllık kısa yaşam sürecinde, ömrünün en uzun yıllarını Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet vererek geçirmiştir.

Ulusal Kurtuluş Savaşı´nda 5 Ağustos 1921 tarihinde Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan olarak görevlendirilmiştir.

Başkomutan olarak 13 Eylül 1921 de Sakarya Meydan Muharebesini kazandıktan sonra, 19 Eylül 1921 de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine Mareşallik rütbesi ve Gazi ünvanı verilmiştir.

26-30 Ağustos 1922 de Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferini kazanan Türk Ordusunun Baş Komutanı Mustafa Kemal Paşa bu kutsal hizmeti yürütürken her an komuta heyeti, subaylar, erbaş ve erler ile adeta et ve kemik gibi birlikte olmuştur. Bu kahraman ve vatansever vatan evlatlarının ülkesi ve ulusu için nasıl bir değer taşıdığını bakın ne güzel ifade ediyor:

/resimler/2016-4/6/1326051484577.jpg?Sizin gibi komutanları subayları, er ve erbaşları olan bir milletin, yabancı eller altında köle olması mümkün değildir.?

Atatürk´ün yetiştiği harp okulu ve harp akademisinin mezunları olarak onun meslektaşı olmaktan büyük onur ve mutluluk duymaktayız.

Bizler harbiye mezunu emekli subaylar olarak derneğimizin amacı doğrultusunda ülkemize ve toplumumuza faydalı olmak azim ve inancını taşıyoruz.

Bu uğurda hepimiz uzun yılların birikim ve tecrübesi ile bu amaç uğrunda hizmet vermekten onur ve gurur duymaktayız.

NE MUTLU TÜRKÜM VE HARBİYELİYİM DİYENE !?

sözleriyle konuşmasını tamamladı./resimler/2016-4/6/1330477271354.jpg

Adana Büyükşehir Belediye Bandosu´nun çaldığı marşların, Dernek üyeleri ile vatandaşlar tarafından hep birlikte heyecan ve coşkuyla söylenmesinin ardından, törenin sonunda Sami Eryurt isimli vatandaşımız şehitlerimize aften Orhan Şaik Gökyay´ın ?Bu Vatan Kimin? şiirini okudu ve merasim sona erdi./resimler/2016-4/6/1332081960386.jpg

Emekli Subaylar Derneği üyeleri toplu olarak Dernek merkezinde sohbetlerde bulunmak üzere, tören alanından ayrıldılar.

(Haber  ve resim Cihat OVALI)

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli