Adana´nın değeri projelerle yükselecek
EKONOMİ 5.04.2016 11:01:35 504 0

Adana´nın değeri projelerle yükselecek

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adana Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte gerçekleştirilen, ?Adana Projelerini Konuşuyor? isimli Çalıştay´a 3 temel proje ile katıldıklarını belir

Tüm kurum ve kuruluşlara düşen en önemli görev bu projelerin en kısa zamanda hayata geçirilerek daha yaşanılır bir kent oluşumuna katkı sağlamaktır? dedi.

/resimler/2016-4/5/1107179632462.jpgATO´nun olağan Meclis toplantısı, Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Tarkan Kulak, 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin önemi ve son dönemlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekti. Kulak, ?Çanakkale Zaferi, Türk´ü, Kürt´ü, Laz´ı, Çerkezi, Muhaciri, yerlisi olmak üzere bu vatanda yaşayan herkesin bağımsızlığımız için omuz omuza mücadele ettiği en önemli zaferlerden biridir. Bağımsızlık savaşımızın temelleri bu birlik ve beraberlikle Çanakkale´nin sularında atılmıştır. Bu zafer aynı zamanda en çok şehit verdiğimiz zaferdir. Hemen hemen her evden bir iki şehit verilmiş, Türk Milleti binlerce aydınını bu savaşta yitirmiştir. Ben bu emsalsiz zaferi, hafızalarımızda daima canlı tutmanın bizler için kutsal bir görev olduğu kadar, geleceğimiz için de bir iftihar ve ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum. Buradan hareketle birlik ve beraberliğimizi, son dönemlerde ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan terör saldırılarına karşı kararlı duruşumuzla göstermemiz gerektiğine inanıyorum? diyerek, ATO Meclis üyelerini terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimiz ve vatandaşlarımız ile 18 Mart Çanakkale Zaferi şehitleri anısına saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunun ardından söz alan ATO Başkanı Yönetim Atila Menevşe de, kentin her alanda öncü ve daha yaşanılabilir bir duruma gelmesi için hazırlanan projelerin zaman geçirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı´nın talimatı ve Adana Valiliği´nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ?Adana Projelerini Konuşuyor? adlı Çalıştay´ın Adana´nın geleceği açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Menevşe şöyle konuştu:

/resimler/2016-4/5/1107558851595.jpg ?Bu Çalıştay, Türkiye´nin 2023 Vizyonu ve 10. Kalkınma Planı çerçevesinde kentte bugüne kadar gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaların bir araya getirilmesi ve takip edilerek daha ileriye taşınması için gerçekleştirilmiştir. Çalıştay´a, aralarında Odamızın da bulunduğu kentimizdeki 137 kurum ve kuruluş tarafından hazırlanan 250 proje sunulmuştur. Adana´nın geleceğini şekillendirmeye yönelik hazırlanan bu projelerin takipçisi olmamız gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Güldemet Sarı ve Adana Valimiz Mustafa Büyük´ün destekleriyle bu projelerin en kısa zamanda hayata geçirilerek kentimizin çehresinin olumlu yönde değişimine katkı sağlayacağına inanıyorum.?

Konuşmasında, Oda bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Menevşe, ?2014-2017 Stratejik Planımızda Oda hizmet kalitemizin artırılması, Oda hizmetlerine kolay ve yaygın erişim için bilişim teknolojileri alanında çalışmayı taahhüt etmiştik. Odamız´da kullanılan 17 farklı yazılımı güncel ve günün ihtiyaçlarına uygun hale getirdik. Bu ay itibariyle yeni yazılımlarımızın testlerine başladık. Evrak yönetim sistemi, sicil, mali işler, personel gibi tüm iş ve işlemlerimizi dijital ortama taşıdık. Uzun yıllardır büyük bir proje olarak bekleyen dijital arşiv sistemiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yazılım altyapımızı hazırladıktan sonraki hedefimiz ise Oda hizmetlerini elektronik ortamda sunabilmek, faaliyet belgesi, Oda kayıt belgesi, ihale durum belgesi, ortaklık belgesi gibi birçok belgeyi üyelerimizin internet üzerinden Odamıza gelmeden alabilmelerini sağlamaktır. 2016 yılı içerisinde bitirmeyi hedeflediğimiz bu çalışmalarla birlikte üyelerimizin zaman kaybını önleyip, masraflarını azaltacağımız gibi Odamızın hizmet verimliliği ve hızını da artırmış olacağız? diye konuştu.

ATO Meclis toplantısı öncesinde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen 19. Geleneksel Tüketici Ödülleri kapsamında, ?Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü?ne layık görülen Groseri Market Yönetim ve İcra Kurulu Üyelerinden Levent Uğurses ile Kaan Önür´e Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe tarafından başarı plaketi verildi.(FE)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli