Seyhan´ın tarihi kimliği ön plana çıktı
5.04.2016 10:10:32 395 0

Seyhan´ın tarihi kimliği ön plana çıktı

Belediye Başkanı Zeydan Karalar´ın Seyhan´ın tarihi kimliğinin ön plana çıkarılabilmesi ve bölgenin turizm sektöründe cazibe merkezi haline gelebilmesi için yaptığı çalışmalar kararlılıkla devam ediyor.

/resimler/2016-4/5/1014131132310.jpgGeçtiğimiz aylarda Türkiye´nin dört bir yanından Tarihi Kentler Birliği´ne üye şehirlerin belediye başkanları ile arkeolog ve sanat tarihçilerini ağırlayan Seyhan´ın yeni konukları vardı.

Seyhan Belediyesi´nin de üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği ile işbirliğinde projeler gerçekleştiren ve kısa adı ÇEKÜL olan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı´nın geleneksel eğitim semineri Seyhan´da yapıldı. ÇEKÜL Akademi 2016 yılı bahar dönemi eğitimlerinin ilki, Seyhan Belediyesi´nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 30 Mart ? 1 Nisan tarihleri arasında yapılan program, ?Kültür Öncelikli Değişimde Seyhan? konu başlığı altında ele alındı. Programa Samsun, Ordu, Mersin, Mardin Büyükşehir Belediyeleri, Yeşilhisar, Karapınar, Odunpazarı, Kartal, Çatalca, Ihlara, Bayraklı, İncesu, İncirliova ve Saimbeyli ilçe belediyelerinden 23 teknik uzmanın katılımıyla gerçekleşti.

ÇEKÜL Akademi Koordinatörü Kibele Eren tarafından açılış ve tanışma etkinliği yapıldı. ÇEKÜL Vakfı Kent Çalışmaları Koordinatörü Mimar Alp Arısoy 3 günlük program kapsamında katılımcıların yapacakları atölye çalışması hakkında bilgiler vererek altlıklar sundu. Seyhan Belediyesi KUDEB ekibi sunumlarını yaptı. İlk sunum ?Seyhan´ın Tarihi ve Kültürel Gelişimi? konusu altında KUDEB uzmanları Arkeolog Ümit Çakmak ve Şehir Plancısı Yakup Tatlı tarafından yapıldı. Seyhan KUDEB Müdürü Murat Ulaş, Seyhan´ın tarihi kentten sanayi kentine, sanayi kentinden tarihi kente dönüşüm sürecini anlattı. Seyhan KUDEB uzmanı Mimar İrem Yaycıoğlu "Seyhan´daki Kültürel?Kentsel Mirası Koruma ve Yaşatma Çalışmaları?ndan ayrıntılarıyla bahsetti.

Seyhan´ın tarihi çevre sınırları içinde bulunan, Tepebağ kazı alanı ve çevresi, Ramazanoğlu Külliyesi ve Ulu Camii, Avukat Turan Arun Sokak, Suyolu / Taş Köprü, Döşeme Mahallesi, Büyük Saat Kulesi ve çevresindeki alanlar iki gün boyunca gezilerek, teknik incelemelerde bulunuldu. Katılımcılar kendilerine verilen alan gözlem formlarına; Seyhan´ın yerleşim dokusuna ilişkin gözlemlerini, farklılık yaratan özgün kültür değerleri, temel sorunları, temel fırsatları, kentsel işlevlerini ve yapılan koruma çalışmalarına dair görüş ve yaklaşımlarını yansıttı. Seyhan Belediyesi KUDEB ekibiyle birlikte atölye çalışması yapıldı. 4 gruba ayrılan katılımcılar günün sonuna kadar çalışmalarını sürdürdü. Eğitim son gününde gruplar ele aldıkları konu başlıklarını sırasıyla sundu. Seyhan için ortaya atılan somut öneriler ve yaklaşımlar katılımcılarla paylaşıldı. Program genel değerlendirme ve sertifika töreninin ardından sona erdi.(FE)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli