?ADANALI MERYEM?İN GALA HEYECANI
KÜLTÜR SANAT 28.03.2016 09:49:58 20252 0

?ADANALI MERYEM?İN GALA HEYECANI

Yılmaz Güney´in ?Umut? adlı filminden sonra Adana´da gösterilen ikinci gala filmi olduğu söylenen Mahmut Sönmez´in ?Adanalı Meryem? filmi izleyiciler tarafından olumlu bulundu.

/resimler/2016-3/28/0951311651474.jpgMahmut Sönmez ilk uzun metrajlı filmi olan ?Adanalı Meryem? filminin galası 24 Mayıs Perşembe akşamı Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde gerçekleştirdi. Yapım ve senaryosunu İngiliz yapımcı Rıch Felder´in, yönetmenliği Mahmut Sönmez´in gerçekleştirdiği, Radyo Aktif Films´in sunduğu ?Adanalı Meryem? filmindeki oyuncuların tamamına yakınının Adanalı olduğu görülürken, film de Adana´da çekildi.   Başrollerinde Gabrielle Berigel ile Batuhan Belhan´ın oynadığı ?Adanalı Meryem? filminin diğer rollerinde ise Aysun Güvemn, Süreyya bayraktar, Mahmud Hazım Kısakürek, Ali Timuçin Kaynakkan, Gizem Dişlen, Kartal Khiabani, Şahin Sarsu, Nuri Özaydın, Arzu Ülen, Umut Beker ve Ayşegül Kanat gibi isimlerin yer aldığı görüldü. Yapım Prodüksiyonunu Müzeyyen Nartoğlu, Görüntü Yönetmeninliğini Turgut Ural´ın yaptığı ?Adanalı Meryem? filminde, Benjamin Mclure, Ses; Laura Ay ve İsmail Çoban Kurgu; Mustafa Paçacı ve Şükrü Tekin de Işık olarak filmin gerçekleştirmesinde yer almışlar.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde yapılan galada kısa bir açılış konuşması yapan Yönetmen Mahmut Sönmez; oyuncu kadrosunun yüzde doksan dokuz Adanalı olan ?Adanalı Meryem? filminin ilk uzun metrajlı filmi olduğunu söyledi. Daha sonra söz alan, filmin senarist ve yapımcısı Rıch Felder:?Bu kültür merkezini inşa edenlere teşekkür ederek?? başladığı konuşmasında pozitif düşüncelerinden dolayı da izleyicilere teşekkür etti. Filmi iyi oyuncularla, iyi bir performansla ve güzel bir yönetmenlikle tamamladığı için Mahmut Sönmez´e ve ayrıca filmdeki diğer oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizler benim kahramanlarımsınız? dedi. ?Filmden sonra sonsuza kadar tatil yapmak istiyorum?? diyerek, eşine de ayrıca teşekkür etti.

Yılmaz Güney´in ?Umut? filminden sonra Adana´da gerçekleştirilen ikinci bir gala olarak değerlendirilen ve Amerika´da teknik çalışmaları yapılıp, İngilizce altyapılı olarak yurt dışında da gösterime girmesi planlandığı söylenen film Türkiye yaşamının 1984 Adana´sından kesitler vermektedir.   

/resimler/2016-3/28/0953184934772.jpgAdana´nın kenar semt yaşamlarından tipik bir aile yaşantısını da gözler önüne seren filmde üniversiteye hazırlanan gençlerin tereddüt ve gelecek kaygılarıyla dolu umutlu bekleyişlerini de yansıtmaktadır. ?Adanalı Meryem? bu bağlamda tüm Türkiye gençlerinin umut ve bekleyişlerini yansıtan bir film olarak genellik kazanıyor.  Astronomi, bilimsellik ve mistisizm bağlamında doğal bir denge yansıtmaya çalışılan filmde nişanlandırılması istenen evin kızı Meryem, önceleri karşı çıktığı evliliğe  gördüğü düş ve hayaller nedeniyle evet der. Filmin adından da anlaşılacağı üzere İsa´yı doğuracağına inanmaktadır. Evet demesi dinsel inancı, aile ve mahalle baskısı nedeniyledir.  Teyzesinin yanına köye kaçar baskıdan. Yaşlı teyzesi ve eniştesi de kendisi gibidir? Eniştesi de, kendisi gibi, çocuğu olacağına dair melek görmüş, yaşlılık nedeniyle inanamayınca da çocuk doğana kadar dili tutulur. Önceleri evlenmek istemeyen Meryem melek görmesi nedeniyle artık evliliğe sıcak bakmaktadır. Tek sorun nişanlısıdır. O da olaya inanınca evlenirler. Kutsal olarak kabul ettikleri çocuk sahibi olma olayını gerçekleştirmek için de babasının yanından ayrılırlar. Bu ara Azerbeycan´dan Türkiye´ye gelen bilim adamı şahıs, diğer iki kişiyle birlikte çocuğun doğumunun yansıması olacak olan kuyrukluyıldız doğumunu takip ede ede gelip onlareı bulurlar. Sonuç olarak teyze Yakup´u dünyaya getirirken, Meryem de İsa´yı dünyaya getirir. İsa´nın doğumunu simgeleyen kuyruklu yıldız doğumunu takip eden üç kafadar bilim adamı sonunda, yolda doğumu gelen ve bu nedenle sığındığı bir evde arayanlar tarafından bulunur. Film de böylece biter?/resimler/2016-3/28/0952170558571.jpg


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false