Kentin iki büyüğü: ?Adana İşi, işimizi kolaylaştırdı?
GÜNDEM 24.02.2016 11:59:31 437 0

Kentin iki büyüğü: ?Adana İşi, işimizi kolaylaştırdı?

Adana İşi, ince detaylarla bezeli bir takdim ve tanıtım etkinliği ile Adanalılarla buluştu. Etkinlikte konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana İşi´nin en çok kendilerinin işini kolaylaştırdığının altını

Adana´yı anlatan ?Adanalı´yı yansıtan hediyeler üretme amacıyla yola çıkan Adana İşi, Adana Sheraton Otel´de düzenlediği bir takdim ve tanıtım etkinliğiyle Adanalılarla buluştu. Adana İşi ürünler, Adanalıların büyük ilgi ve beğenisi ile karşılandı. Etkinliğe Adana Valisi Mustafa Büyük, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Adana sevdalıları katıldı.

/resimler/2016-2/24/1201067367189.jpgAdana İşi´nin fikir annesi ve Proje Koordinatörü Efsun Tekyeten tanıtımda yaptığı konuşmada, yaklaşık 2 yıldır tasarımcılar, edebiyatçılar, akademisyenler, sanatçılar, üreticiler, reklam sektörü, iş dünyası, turizmciler ve Adanalılarla toplantılar yaptıklarını, eskizler hazırlayıp, görüşler aldıklarını ve ilk ürünleri ürettiklerini anlattı.

Efsun Tekyeten, ?Öyle bir kentte yaşıyoruz ki, sanatla, lezzetle, mizahla ve keyifle, yaşayan bir şehir burası. Zenginliklerini, özelliklerini ve değerlerini saymayı denedik, bitiremedik. Bu kenti diğer kentlerden ayıran, öne çıkaran, hatırda bırakan ne varsa ürünlerimize yansıtmaya çalıştık. Sizlere Adana´yı Adanalıyı anlatan hediyeler hazırladık. Bu amaçla çıktığımız yolda şehrin ruhunu, dilini ve kültürünü yansıtan tasarımlar yaptık. Eleştirileriniz, düzeltmeleriniz, tavsiyelerinizle daha doğrusunu ve en güzelini üretmeyi planlıyoruz. Bu projenin ortakları sizlersiniz, bizi yalnız bırakmayın, koruyun, kollayın, destekleyin, denetleyin ve moral verin.? diye konuştu.

/resimler/2016-2/24/1201571588849.jpgAdana Valisi Mustafa Büyük ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü sergilenen Adana İşi ürünleri dikkatle inceleyerek Efsun Tekyeten´den bilgiler aldı. Vali Büyük ve Başkan Sözlü Adana kasketi giyerek basın mensuplarına poz da verdi.

Başkan Sözlü: ?Mühim olan başlamaktı. Adana İşi bunu başardı.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı konuşmada, Adana´da tanıtım amaçlı hediyelik ürün alanında büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayarak, ?Adana İşi ekibini kutluyorum. Mühim olan başlamaktır. Adana´nın turizm potansiyeli ile öne çıkması gerektiğini düşünüyorum. Adana İşi de bu anlamda olumlu katkı sağlayacaktır.? dedi.

Vali Büyük: ?Adana İşi eserlerin hepimize faydalı olacağına inanıyorum.?

/resimler/2016-2/24/1201297843242.jpgAdana Valisi Mustafa Büyük ise konuşmasında, Adana İşi´nin en çok kendilerinin işini kolaylaştırdığının altını çizdi. Vali Büyük, ?Güzel bir teşebbüsü tebrik etmek için buradayız. Gelişmiş toplumlarda şehirlerin belirgin simgeleri ön plana çıkar, dışarıdan gelenler ve şehri yeteri kadar tanımayanlar o kenti belirli simgelerle tanırlar. Alışkanlıklar ve kültürel miraslar da şehirler için önemli unsurlardır. Şehrimizde bunun sıkıntısını en çok biz yöneticiler yaşıyorduk. Çünkü Adana´yı anlatan, simgeleyen hediyelik ürünler bulamıyorduk. Bunun için Efsun hanıma ve ekibine teşekkür ederiz. Bu Adana İşi eserlerin hepimize faydalı olacağına inanıyorum. Şehrin algısına da olumlu katkıda bulunsun, faydalı hale gelsin isterim. Böyle güzel başlayan bir işin devamı da güzel gelecektir diye düşünüyorum.? şeklinde konuştu.  


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false