Başbakan ´Terörle Mücadele Eylem Planı´nı açıklıyor
SİYASET 5.02.2016 11:26:02 276 0

Başbakan ´Terörle Mücadele Eylem Planı´nı açıklıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ´Terörle Mücadele Eylem Planı´nı açıklıyor.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin ´Terörle Mücadele Eylem Planı´nı  açıklıyor.  Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin´de düzenlenen kardeşlik buluşmasında yaptığı açıklamada, yüzyıllardır bölgede birleştirici bir ruh ile parçalayıcı bir ruh olduğunu, bunun günümüzde de devam ettiğini belirterek, ?Birleştirici ruhu hayata geçirmek için çalışacağız? dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu´nda kardeşlik buluşması programına katıldı. Davutoğlu, açıklamalarına Mardin´in medeniyetini methederek başladı. Mardin´in kadim kültürü ve medeniyetlerinden söz ederek konuşmasına başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 düvele karşı 7 iklim ile mücadele ettiklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yüzyıllardır birleştirenler ve parçalayanlar şeklinde iki ayrı ruhun olduğunu dile getirdi. Hazreti Ömer´in Mardin´i fethettiği günden bu yana bölgede birleştirenler ve parçalayanların olduğuna dikkat çekerek, birleştirici ruhun her zaman daha etkin ve başarılı olduğunu kaydetti. Davutoğlu, yüzyıllardır devam eden parçalayıcı ruhun şimdilerde terör örgütü PKK tarafından sürdürüldüğünü dile getirdi. Başbakan Davutoğlu, ?Alparslan´ın ordusunda bir Kürt ile Selehattin-i Eyyübi ordusunda bir Türk olmak arasında fark var mıdır? Ben bir Türkmen çocuğuyum sol yanımda Mehmet Şimşek bir Kürt, sağ tarafımda Karadenizli Numan Kurtulmuş, en uçta da Rumelili biri Mehmet Müezzinoğlu oturuyor. Hamd olsun bu topraklarda bütün çocuklar birleşti işte Türkiye harmanı bu. Sultan Alparslan´ın ordusunda bir Kürt Selahattin-i Eyyubi´nin ordusunda bir Türk omuz omuza vererek bu günlere geldik. Bugün yaktıkları Fatih Paşa Camisi de bir Türk ve bir Kürt tarafından yapılmıştır. Bu camiyi yıkanlar bu kardeşliği yıkmaya çalışmıştır. Bu parçalayıcı ruhu son zamanlarda PKK terör örgütü üstlenmiştir? diye konuştu.

Hiç kimsenin bu birleştirici ruhu yok edemeyeceğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, birleştirici ruhu hayata geçirmek için çalışacaklarını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün dillere değer verdiklerini ve hiç birini yok saymadıklarını da söyledi. Davutoğlu, AK Parti hükümetleri tarafından atılan adımlarla Türkiye´deki bütün dillere büyük destek verildiğini belirterek, ?Biz dilleri yok saymaya değil, mübarek kılmaya geldik? şeklinde konuştu. 

Mardin her zaman söylendiği gibi 7 kültürün, 7 dinin, dilin yaşandığı bir yer. Ben bir Türkmen aşireti çocuğuyum. Sol tarafımda bir Mezopotamya çocuğu, bir Kürt çocuğu oturur; Mehmet Şimşek. Sağ tarafımda Karadeniz´den vatan evladı Numan Kurtulmuş. Batı Trakya´dan, Rumeli çocuğu Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanımız. Baktığım zaman hamd ediyorum ki, Mezopotamya, Balkan, Anadolu çocukları birleşti, işte Türkiye´nin harmanı bu. 

1 Ekim´de kamu düzenini bozacak hiçbir şey yapılmayak diye bize söz verildi. Biz çözüm iradesine bağlıydık ama daha çok milli iradaye bu milletin birliği ve beraberliğine bağlıydık. 

23 Temmuz´dan bu yana terörle mücadelede ciddi bir sınavdan geçiyoruz. Kim vatandaşlarımızın hayatını, malını tehdit ederse her türlü karşılığı göstereceğiz. Devletin varlığı, milletin birliği sınav altındaydı. Büyük bir mücadele başlattık ve bu mücadele başarılı şekilde yürüyor. Bugün bu mücadele yeni bir aşamaya gelmiş bulunuyor. Kırsalda umduklarını bulamayanlar şehirlermizi barikatlarla bombalarla yaşanmaz hale getirmeye çalışıyorlar. Biz halkımızın destekleriyle başarılı olduk. 

10 TEMEL ESASA DAYANAN EYLEM PLANI

PSİKOLOJİK UNSUR

Millet vicdanı ve hizmetiyle davlet aklını birleştireceğiz. Birleştirici millet anlayışını benimseyeceğiz. Millet ile devlet arasındaki farklar ortadan kalkacaktır. İnsan odaklı devlet anlayışı olacak. 

KAMU DÜZENİ İNŞA EDİLECEK

Kamu düzenini kim zedelemeye çalışırsa kim olursa olsun, ister IŞİD, ister PKK, ister DHKP-C kim olursa olsun durdurulacaktır. 

KAPSAMLI DEMOKRATİK REFORM SÜRECİ

Başta gelin anayasayı değiştirelim diyoruz. 

Ayrıntılar geliyor...

(Fİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli