Adana Barosu
EĞİTİM 21.01.2019 10:35:10 407 0

Adana Barosu "Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Semineri" yaptı

Adana Barosu tarafından avukatlara yönelik ?Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk´ konulu seminer bir otelde gerçekleştirildi

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ticari davalara arabuluculuğun dava şartı olmasının ardından düzenlenen seminere yoğun katılım oldu.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, "Seminerimizin çok faydalı olacağı salonumuzun doluluğundan belli oluyor. 2019 yılında meslektaşlarıma iyi bir eğitim dönemi diliyorum? diye konuştu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 2018 yılı Kasım ayında Ankara?da düzenlediği ?Yargı Reformu Stratejisi ve Stratejik Plan? toplantısında, "Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları" ve "Adli Yardım" konularının ele alındığı "yuvarlak masa" da, yargı ve adalet mekanizmasının sorunları, çözüm yolları ve avukatlık sınavıyla ilgili görüşlerini dile getirdiğini anımsattı.

BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK; 
?MÜCADELECİ RUHUMUZLA MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ?

Baro Başkanı Av. Küçük, ülkemizin adalet sistemine ilişkin onarıcı hususlara da dikkat çekti.

Türkiye´de yargı kurumunun zedelendiğini belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük, "Avukatlık mesleğini ifa ederken; yasalardan, ülke ekonomisinden, açıklanan yargı paketlerinden ve uygulamalardan kaynaklanan sorunlar yaşamaktayız. Ayrıca, ekonomik, sosyal, sağlık, hukuk eğitimi sorunlarının yanı sıra bürokrasiden, hâkim-savcı keyfiyetinden kaynaklanan bir yığın olumsuzlukları da görmekteyiz.

Üzülerek belirtmek gerekirse; mesleki sorunların her geçen gün artarak büyüdüğü bir dönemden geçilmektedir.

Yıllardır çözülemeyen ve üzerine ciddi bir şekilde gidilmeyen bu sorunlara çözüm getirmek ve kimseyle polemiğe girmeden sonuçların alınmasından yanayım.

Biz;mücadele ruhumuzu kaybetmeden siz değerli meslektaşlarımla omuz omuza ve yönetim kurulu üyelerimle mesleğimizin sorunlarını çözmek için çaba harcamaktayız?diye konuştu.

Ayrıca yapımına kısa sürede başlanması planan yeni hizmet binamız hakkında bilgi verdi, tahsisin tamamlandığını, proje çalışmalarına başlandığını paylaştı.

13.Ekim.2018 tarihinde yapılan 30. Genel Kurulumuzda alınan karar uyarınca yapılan CMK görevlendirilmelerinde yaşanan sıkıntıların, çözümüne değindi.

Av. Küçük, ?Genç meslektaşlarımızla iki kez biraraya gelerek toplantı yaptık, düşüncelerini bizlere aktardılar, Yönetim kurulunun ve CMK komisyonunun mensuplarımıza, genç meslektaşlarımıza adalet ve hakkaniyet ölçüsünü yansıtan bir uygulamanın yaşama geçmesini istediklerini, genç meslektaşların yazılı müracaatların olduğunu, inceleme ve değerlendirme yaparak sonucun kısa sürede paylaşılacağını ? ifade etti.

Emniyet müdürlüğüne müdafi görevi için giden meslektaşların girişlerde yaşadıkları sıkıntıları da dile getiren Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ?Bu konuda baro olarak görevlendirme yapmadığınız için benim ve yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma açıldı, bakanlıktan soruşturma izni istendi. Önemli değil biz hukuka uygun olanı ve doğru bildiğimizi, meslek onuruna yakışanı yapacağız.? diye konuştu.

Daha sonra, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, yönetim kurulu üyeleri Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Timur Ortatepe, Av. Duygu Özgüven, avukatlar ve stajyer avukatların katılımıyla gerçekleşen ve Moderatörlüğünü Arabuluculuk Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Furkan Kılıç´ın yaptığı seminerde Av. Arb. Gürkan Uysal, (Dava Şartı Arabuluculuk Uygulaması ve Etkili Taraf Vekilliği? ve YTF İİBF Ticaret Hukuku ABD Öğretim Üyesi/Arabulucu Dr. iur. Gökmen Gündoğdu ?Ticari Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk? konularındaki sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdi.

Katılımcıların soru ve cevaplarla seminer interaktif olarak devam etti.

Seminerin sonunda konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli