CHP ADANA İL BİNASINDA ?DELEGE SEÇİMLERİ´ GERGİNLİĞİ
SİYASET 17.11.2015 15:55:49 376 0

CHP ADANA İL BİNASINDA ?DELEGE SEÇİMLERİ´ GERGİNLİĞİ

ÇUKUROVA İLÇESİ DELEGE SEÇİMLERİNİN İPTAL EDİLECEĞİ İDDİASI CHP´Yİ BİR ARBEDENİN EŞİĞİNE GETİRDİ ? İL BAŞKANI YAĞ, ?SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI PARTİYİ BASTI? DERKEN ZEYDAN KARALAR, ?KAOSU ENGELLEDİM? AÇIKLAMASI YAPTI

Dün Cumhuriyet Halk Partisi il binasında yaşanan ve neredeyse karakolluk olacak gerginlik Adana´nın CHP´li çevrelerinde büyük tartışmalara neden oldu.  

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar´ın beraberindeki 200 kişilik kalabalık grupla il yönetim kurul toplantısını bastığını iddia ederken, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ?Ben dün bir kaosu engelledim. Eğer Çukurova İlçesinin  delege seçimleri iptal edilseydi biz bugün Adana´da başka işler yaşayacaktık. Çok olumsuz olayları engellemiş olduk aslında. Orada bir iptal çıksaydı görürdünüz Adana´da neler olacağını. Hiçbirimiz önünü alamazdık o işin,? diye konuştu.

CHP İl Başkanı Gökhan Yağ ilk açıklamasında ?Toplantı gündemimiz elbetteki yoğundu. Gündem içerisinde Çukurova ilçemizin hafta sonu yapmış olduğu delege seçimlerine ilişkin itirazlar da gündeme alınacaktı. Ne yazık ki toplantımızı gerçekleştiremedik. CHP gibi demokrasiyi savunan, içselleştirmiş, ön seçim yapan, delegelerini sandıkla belirleyen bir parti açısından hiç hoş olmayan bir tablo ile karşılaştık. Adana´da bir belediye başkanımız (Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar) beraberinde 150-200 kadar belediye personeli ile birlikte il binamıza geldiler ve toplantı salonumuza girdiler? diyerek fiili müdahale karşısında kaldıklarını ileri sürdü.

Toplantı esnasında can güvenlikleri olmadığı için Genel Merkezi aradığını da kaydeden İl Başkanı Yağ, ?Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´na ?Can güvenliğimiz yok efendim, toplantı halindeyiz, 200 kişi il binasını bastı´ dedim. Sayın Kılıçdaroğlu ?Hemen polis çağırın, parti binasını boşaltın´ dedi. Bunun ötesinde herhangi bir görüşmem yok. Konuyla ilgili genel başkan yardımcılarımızın da bilgisi var? dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, ?Dün sabahtan itibaren şöyle bir gelişme yaşandı; 8 il yöneticisi toplanıyor, kendi aralarında delege seçimlerinin iptali ile ilgili bir jimnastik yapıyor. Bu bize geldi. Biz de dedik ki; ?Bu son derece yanlıştır. Böyle bir şey olursa bir infial olur, Adana´da çok ciddi sıkıntılar olur, üyelerimizin önünü alamayız. Yani gereksiz bir arbede, gereksiz bir sıkıntı olur´ dedik. Gerekli mercileri de aradık; ?Böyle bir hazırlık var. Bilginiz olsun´ dedik. Aslında yönetim toplanmaya çalıştı. Ben de o arada ne var ne yok diye partiye gitmek istedim. Ben bu partinin neferiyim. Biz siyasetten geldik. Bu partinin il başkanlığını yaptım, siyaset yapacağız. Taraf da olacağız zaman zaman. Kimine göre yanlıştır, kimine göre doğrudur, o ayrı bir şey. Ben dün kalabalığın toplandığını duyunca partiye gittim. Yukarı çıktım.? diyerek  ?baskın iddiasını? yanıtladı ve şunları söyledi:

?Eğer delege seçimleri iptal edilseydi biz bugün Adana´da başka işler yaşayacaktık. Çok olumsuz olayları engellemiş olduk aslında?

Gün içinde gerek il Başkanı Yağ Başkanı Yağ, gerekse Belediye Başkanı Karalar yaptıkları basın açıklamaları ile olayları şöyle değerlendirdiler:

CHP İL BAŞKANI YAĞ: ?İL YÖNETİMİNE BASKI KABUL EDİLEMEZ?

Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, bir belediye başkanı, belediye bürokratları ve çalışanlarının il yönetim kurulu toplantısına izin almadan girmesinin ve il yöneticilerini tehdit yoluyla baskı altına alınmaya çalışmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Yağ, ?Belediye başkanlığı hizmet yeridir. Devletin verdiği gücü üyeye karşı, halka karşı siyaseten kullanmak hem etik değildir hem de CHP´li bir belediye başkanına yakışmamaktadır? dedi.

İl Başkanı Gökhan Yağ yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam saat 17.00´deki olağan İl yönetim kurulu toplantısına belediye başkanı ve beraberindeki yüzlerce belediye çalışanının toplantıya izin almadan girip yönetim kurulu üyelerini tehdit yoluyla baskı altına almaya çalışmasının kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti. Yağ, ?Bu tür davranışlar CHP´nin hiçbir üyesine yakışmamaktadır. Partimizin bu tür olaylarla kamuoyunda tartışılmasına neden olanları halkımızın takdirine bırakıyoruz? şeklinde konuştu.

?ÇUKUROVA İLÇE ÖRGÜTÜ´NÜN GÖREVDEN ALINMASI SÖZKONUSU DEĞİLDİ?

İl Yönetim Kurulu´nun iddia edilenin aksine ?olağan? toplantısını gerçekleştirdiğinin altını çizen Yağ, ?Çukurova İlçe Örgütü?  yönetimini görevden alma konusunun ise toplantı gündeminde yer almadığını vurguladı.

?DELEGE SEÇİMLERİYLE İLGİLİ İTİRAZLARI İNCELEMEK İL YÖNETİMİNİN GÖREVİ?

Delege seçimleriyle ilgili itirazların incelenmesinin gündem maddelerinden biri olduğunu dile getiren İl Başkanı Yağ, ?Kongre yönetmeliği gereği itirazları incelemek il yönetiminin görevleri arasındadır? diye konuştu.

?BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİYASET DEĞİL HİZMET YERİDİR?

CHP kimliğiyle seçilerek göreve gelen bir belediye başkanının bu tür bir davranış içinde olmasının daha vahim bir durum olduğuna işaret eden CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, ?Belediye başkanlığı hizmet yeridir. Devletin verdiği gücü üyeye ve halka karşı siyaseten kullanmak hem etik bir davranış değildir hem de CHP´li bir belediye başkanına yakışmamaktadır? ifadelerini kullandı.

/resimler/2015-11/17/1601287073570.jpg

?BASKILARA KARŞIN GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YAPACAĞIZ?

?İl Yönetim Kurulu´nun parti tüzüğüne aykırı bir karar almasının söz konusu olamayacağının altını çizen Yağ, her bir CHP üyesinin yapılan delege seçimleriyle ilgili yasal itiraz hakkı olduğunu anımsatarak şöyle konuştu:

?Delege seçimleriyle ilgili itirazları inceleyip tüzüğe aykırı bir durum olup olmadığını saptayıp, parti  tüzüğü ve kongreler yönetmeliği doğrultusunda nihai kararı vermek il yönetiminin yükümlülükleri arasındadır. Ancak ne yazık ki, dün bu görevimizi yerine getirmemiz engellenmiştir. Baskılara karşın doğruyu, hakkı ve hukuku savunacağımızdan, görevimizi layıkıyla yerine getireceğimizden ve her bir partilimizin hakkını sonuna kadar koruyacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.?

ZEYDAN KARALAR: ?BEN KAOSU ENGELLEDİM?

Adana´da CHP il yönetim kurulu toplantısını bastığı iddia edilen CHP´li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ?Ben dün bir kaosu engelledim. Orada bir iptal çıksaydı görürdünüz Adana´da neler olacağını. Hiç birimiz önünü alamazdık o işin? dedi.

/resimler/2015-11/17/1602423637500.jpg

CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ´ın, beraberindeki kalabalık grupla il yönetim kurulu toplantısını bastığını iddia ettiği Seyhan Belediye Başkanı Karalar, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Pazar günü Çukurova ilçesinde yaklaşık 4-5 bin kişinin oy kullandığı parti içi delege seçimi yapıldığını belirten Karalar şöyle konuştu:

 ?Beyaz liste benim desteklediğim listeydi. Öbür renklerde parti içinde başka arkadaşlarımızın desteklediği listeydi. Pazar ve cumartesi olan 8 büyük mahallenin seçimlerinin tamamında beyaz liste kazandı. Son derece demokratik, demokrasi şöleni içerisinde bir seçim geçirildi. Dün sabahtan itibaren şöyle bir gelişme yaşandı; 8 il yöneticisi toplanıyor, kendi aralarında delege seçimlerinin iptali ile ilgili bir jimnastik yapıyor. Bu bize geldi. Biz de dedik ki; ?Bu son derece yanlıştır. Böyle bir şey olursa bir infial olur, Adana´da çok ciddi sıkıntılar olur, üyelerimizin önünü alamayız. Yani gereksiz bir arbede, gereksiz bir sıkıntı olur´ dedik. Gerekli mercileri de aradık; ?Böyle bir hazırlık var. Bilginiz olsun´ dedik. Aslında yönetim toplanmaya çalıştı. Ben de o arada ne var ne yok diye partiye gitmek istedim. Ben bu partinin neferiyim. Biz siyasetten geldik. Bu partinin il başkanlığını yaptım, siyaset yapacağız. Taraf da olacağız zaman zaman. Kimine göre yanlıştır, kimine göre doğrudur, o ayrı bir şey. Ben dün kalabalığın toplandığını duyunca partiye gittim. Yukarı çıktım. Kapı kilitli değildi, kapıyı çaldım. ?Merhaba arkadaşlar´ dedim. Erdoğan diye bir arkadaşım vardı; ?Bir saniye gelir misin´ dedim. Geldi, aşağı indim. Benim partiye çıkmam, aşağı inmem 1 dakika bile sürmedi?

?ORADA İPTAL ÇIKSAYDI GÖRÜRDÜNÜZ NELER OLACAĞINI?

Parti binası önünde toplanan gruba herhangi bir olay çıkarmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu da aktaran Başkan Karalar, şöyle devam etti:

?Aşağıda arkadaşlara, ?Ben Çukurova delege seçimlerinin iptal edileceğini düşünmüyorum. Böyle bir girişim var, ama bunun olacağını düşünmüyorum. Siz tabi ki burada hakkınızı arayacaksınız ama benim olduğum yerde arbede, şiddet, hakaret asla olmaz. Hiçbiriniz kimseye en ufak bir şey söylemeyeceksiniz. İstiyorsanız demokratik olarak tepkinizi göstereceksiniz´ dedim. Hatta ben inince dağılın da dedim.

 Biz geldik, basına ?Zeydan Karalar partiyi bastı´ diye bir haber düşüyor. Sevgili il başkanımızın açıklaması var. ?Sayın Zeydan Karalar partiyi bastı, bağırdı, hakaret etti, arbede çıktı, toplantıyı yapamadık´ gibi. Arkadaşlar ben bu partide doğmuş adamım. Benim partime gitmem kadar doğal bir şey olabilir mi? Yani ben partime gidemeyecek miyim. Bu açıklama talihsiz bir açıklamadır. Doğrusu değildir. CHP´yi basmak benim de haddim değil, kimsenin de haddi değil.?

?Gerçekten delege seçimlerinin iptal edilme girişimi olmuştur, bizim ricalarımızla başaramamışlardır? diyen Başkan Karalar, ?Bu son derece kaostur. Demokrasi şöleninde olan delege seçiminin iptal edilmesi düşünülmesi bile manidardır. Zeydan Karalar olarak ben dün bir kaosu engelledim. Eğer delege seçimleri iptal edilseydi biz bugün Adana´da başka işler yaşayacaktık. Çok olumsuz olayları engellemiş olduk aslında. Orada bir iptal çıksaydı görürdünüz Adana´da neler olacağını. Hiçbirimiz önünü alamazdık o işin? şeklinde konuştu.

(İHA-HABER MERKEZİ

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı