3 MART DEVRİM YASALARININ YILDÖNÜMÜNDE ?TEHLİKEYİ GÖRÜYORUZ? UYARISI
SİYASET 3.03.2018 20:33:48 574 0

3 MART DEVRİM YASALARININ YILDÖNÜMÜNDE ?TEHLİKEYİ GÖRÜYORUZ? UYARISI

3 Mart Devrim Yasalarının kabulünün 94. Yılı ile ilgili panel, Eğitim İş ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Çukurova/Seyhan Şubeleri tarafından gerçekleştirildi.

Kurmay Albay Ali Maralcan ve Eğitim İş Adana 1 nolu şube Başkanı Galip Reha Ertekin, Adana CKD Seyhan Şube Başkanı Av.Hatice Nesrin Kılıçay´ın yönetiminde yaptıklaı sunumda şu görüşleri vurguladılar:

" 3 Mart 1924 tarihli, hilâfetin kaldırılması, Tevhid-i tedrisat Kanunu´nun kabul edilmesi , Erkân-ı harbiye vekâleti ile şer-iye ve evkaf vekâletinin kaldırılması" Lâik Türkiye cumhuriyeti için önemli bir gündür. Yaşamımızı buna göre düzenler.
*Hilâfetin kaldırılması 
Saltanat kaldırıldıktan sonra zamanın şartları gereği " halifelik " Osmanlı soyundan Abdülmecid efendiye verildi ve ondan saltanat iddiasında, bulunmaması istendi. Böylece Laik düzene geçişin önü açıldı.Ulusal egemenliğin önü açıldı. Osmanlı hanedanı sınır dışı edildi .Ümmetçilik anlayışı sona erdi.
* Şeriye ve Evkaf vekâletinin kaldırılması: Din işleri ve vakıflar bakanlığı kaldırıldı. Yerine diyanet işleri başkanlığı ve vakıflar genel müdürlüğü kuruldu. Günümüzde Diyanet işler başkanlığı verdiği rahatsız edici ve günümüz yaşamına uymayan fetvalar ile şiddetle tepki gösterdiğimiz bir kurum haline dönmesi, hepinizin malumudur. Lâik Türkiye cumhuriyeti´nin bir kurumu olma vasfını yitirmiş cahil din bezirgânlarının düşünce sistemine hizmet eder hale gelmiştir. Bu şartlar altında diyanet işleri başkanlığını da , devlet aklıyla hizmet etmeye davet ediyoruz. 
*Erkân-ı harbiye Reisleri kaldırıldı. Yerine Genel Kurmay Başkanlığı getirildi. Böylece Peygamber ocağı ordumuz vicdanlardaki onurlu yerini aldı. Şu günlerde Mehmetçik´in vatan savaşı verdiği zamanlar da, biz Cumhuriyet Kadınları, evlâtlarımızı aziz vatanımızın savunması için Allah´a emanet ediyoruz. 
* Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile eğitim birleştirilerek Maarif Bakanlığına bağlandı.Böylece eğitim Laikleşmesi sağlandı. AKP iktidarının bu konuda " Dindar ve Kindar nesil" yetiştirmek için eğitim proğramında yaptığı; Atatürk´süz müfredat, mahalle aralarında açılan sübyan mektepleri, her köşe başında açılan imam hatip liseleri, askeri 
Okulların kapatılması, sonucu eğitim birtakım neidüğü belirsiz vakıfların eline geçiyor . Adana´da yurt yangınlarında çocuklarımız ölüyor. Ensar ve diğer vakıflarda istismar ediliyor .
Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak tehlikeyi görüyoruz ve kararlılıkla devrim kanunları uygulansın diyoruz.

3 Mart Devrim Yasalarının kabulünün 94. yılı kutlu olsun.
3 Mart 1924 tarihli, hilâfetin kaldırılması, Tevhid-i tedrisat Kanunu´ nun kabul edilmesi , Erkân-ı harbiye vekâleti ile şer-iye ve evkaf vekâletinin kaldırılması, Lâik Türkiye cumhuriyeti için önemli bir gündür.?

Toplantıya Eğitim İş Adana 2 nolu Şube Başkanı Emin Erkan Şenol, ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker, CKD Çukurova Şube Başkanı Ayşe Soylu, CHP Kadın Kol. Baş. Yasemin Yılmaz Sarıeroğlu, DP Başk.Yar. Canan Özalp, Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan,Vatan Partisi İlçe Başkanları,Halil Kaymaz, Rıza Beke, Vahdet Şimşek´e ve Öncü Kadın Başk.Emine Coşkun  katıldılar.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı