Baro´dan 10 Kasım mesajı
GÜNDEM 9.11.2015 15:36:21 194 0

Baro´dan 10 Kasım mesajı

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, ?Tüm dünyanın saygısını kazanmış bir lideri; Mustafa Kemal Atatürk´ü sevgi ve saygıyla anıyoruz? dedi "Atatürk´ü ve O´nun düşünce arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet´in kazanımlarına sahip çıkacak ve aziz hatıralar

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 77. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

  Çıtırık ;."Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ü; ülkesi ve dünya için yaptıkları, başarıları, reformist ve yenilikçi kişiliği, fikirleri, öngörüleri, barışa ve insanlık değerlerine katkıları ve bağlılığıyla, tüm dünyanın saygısını kazanmış bir lideri; Mustafa Kemal Atatürk´ü sevgi ve saygıyla anıyoruz." dedi
  Yabancıların gözüyle Atatürk´ü anlatırken, O´nun büyük bir deha, evrensel bir lider olduğunu da vurgulayan Çıtırık,  yaptığı tüm çalışmalarında akıl ve kuşkuculuğu esas aldığını, değeri ve yaptıkları ile kendi ülkesinde yeterince kavranamayan , eleştirilmesi bir yana aşağılanma ve hakaretlere varan ifadeler sarf edilen Atatürk´ün, ´ulusal mücadele ve çağdaşlaşma lideri´ yönünde evrensel niteliklerini ortaya koyan 27 Kasım 1978 Tarihli UNESCO Genel Kurulu´nun kararında:
  "UNESCO Genel Konferansı; Uluslararası anlayış işbirliği ve barış yolunda çalışmış üstün kişilerin gelecek kuşaklar için örnek olacakları inancıyla, Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün doğumunun 100. Yıldönümü´nde, 1981 yılında anılacağını hatırlatarak, UNESCO´nun ilgilendiği tüm alanlarda olağanüstü bir reformcu olduğunu göz önünde tutarak, özellikle sömürgecilik ve emperyalizme karşı en önce açılan savaşların ilk liderlerinden biri olduğunu kabul ederek, dünya ulusları arasında karşılıklı anlayışın, sürekli barışın kurulması için çalışmalarının olağanüstü bir örnek olduğunu ve tüm yaşamı boyunca insanlar arasında hiçbir renk, din ve ırk ayrımını gözetmeden, bir uyum ve işbirliği çağının doğacağına olan inancını anımsatarak, eylemlerini her zaman barış uluslar arası anlayış ve insan haklarına saygı yönünden yapmış olan Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu Atatürk´ün kişiliğini ve eserinin çeşitli yönlerini ortaya çıkarmak üzere, 1980 yılında yapılacak sempozyum hazırlıkları için Türk Hükümeti ile UNESCO´nun işbirliği yapmasına karar verilmiştir? denildiğini anımsattı.
  Türk ordularının zaferi neticesi Anadolu´daki emelleri gerçekleşmeyen İngiltere´nin Türk düşmanı olarak bilinen Başbakanı Lloyd George, 1922 yılında Parlamento´da kendisine yöneltilen suçlama ve tenkitleri şöyle cevaplandırmıştır: "Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti´ne nasip oldu. Mustafa Kemal´in dehasına karşı elden ne gelirdi."
  Atatürk´ün ve 10 Kasım´ın bütün Türkiye için öneminin çok büyük olduğunu dile getiren Çıtırık, 10 Kasım´larda bizler onu her seferinden daha da iyi anlayarak, düşüncelerinden en üst düzeyde istifade edilmesi gerektiğini söyledi.
  Atatürk, Milli Mücadele sonrası sağlanan başarının asla yeterli olmadığını düşünerek bir benzerinin dahi yapılması çok güç hatta imkânsız olan bir çok devrimler gerçekleştirdiğini belirten Çıtırık, ? O´nun Türk ulusuna en büyük hediyesi ise Türkiye Cumhuriyeti´ni kurmak olmuştur. Hayata geçirdiği devrimler ile ulusuna çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti´nin dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesine neden olmuştur. İçine birçok şeyi sığdırdığı kısa yaşamının en son anına kadar  ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük lider; ?Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar? diyerek kurduğu cumhuriyete sahip çıkılmasını ve bunun ise çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılması suretiyle gerçekleşeceğini ifade etmiştir? diye konuştu.
  Av. Çıtırık, sözlerini şöyle tamamladı:
 ?Atatürk´ü aramızdan ayrılışının 77. ölüm yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.
  Fikri hür, vicdanı hür bir nesil özlemiyle kurduğu ve çağdaşlaşmanın en önemli atılımlarını başlatan Türkiye Cumhuriyeti; Atatürk´ün açtığı yolda ve gösterdiği hedefte ilerlemeye devam edecektir.
  Adana Barosu olarak Ülkemizde de­mok­ra­si ve öz­gür­lük­le­ri yükseltecek, Büyük Önder Atatürk´ü ve O´nun düşünce arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet´in kazanımlarına sahip çıkacak ve aziz hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz."
(Haber Merkezi)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı