SODES Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi
EĞİTİM 28.06.2018 11:05:48 765 0

SODES Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) yürütücülüğünde çalışmalara başlayan "Adana İlinde Kadınlara Yönelik Şiddeti Önleme ve Toplumsal Cinsiyet Bilinç Yükseltme Eğitimi" projesi açılış toplantısı Tarımsal Yayım Haberleşme Araştırma ve Uygulama Merkezi-Proje Ofisinde

Amaç, Şiddete İlişkin Farkındalığı Artırmak.

Toplantının açılış konuşmasında projeye ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Davran, "Projede aile içi şiddettin önüne geçebilmek için, Adana nüfusunun yaklaşık %72´sini oluşturan Yüreğir, Seyhan ve Çukurova ilçelerinde yaşayan 15 yaş ve üstü kadınlar ve erkeklere şiddet ve toplumsal cinsiyet konularında bilinç yükseltme eğitimi verilmesi planlanmaktadır." dedi.

Aile içi şiddetle baş etme yollarının hukuk, iletişim ve kadın hakları boyutu ile ele alınacak projede bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının Çukurova Öğretim üyeleri tarafından verilecek eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ile gerçekleştirileceğini söyleyen Doç. Dr. Davran, projede 180 kadın ve erkeğe eğitim verilmesinin planlandığını belirtti. 

Dört Başlıkta Verilecek Eğitimler 12 Ay Sürecek.

Toplantıda Doç. Dr. Davran projede dört alt başlık kapsamında katılımcılara eğitimler verileceği belirtti. "Toplumsal boyutuyla şiddet", "Aile içi iletişim ve şiddeti önleyici davranışlar", "Hukuksal boyutuyla şiddet" "Şiddete ilişkin çözüm yolları" başlıklı eğitimlerin ise ÇÜ Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler MYO müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Olcay Karacan, Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Püren Veziroğlu ve AKDAM´dan Avukat Muhal İkikardeş tarafından verildiğini belirten Doç. Dr. Davran projenin 12 ay süreceğini söyledi.

Proje sonunda ulaşılan katılımcıların hedeflenen bilinçlendirme eğitimine ilişkin tepkilerinin ise anket yöntemiyle değerlendirileceğini belirten Doç. Dr. Müge Kantar Davran, projenin amacının kadına yönelik şiddetin farkındalığını arttırarak çözüm yolları aramaya yönelik olduğunu ifade ederek;
"Hedef kitleye, bireysel görüşmelerle yapılacak olan durum saptamasından sonra eğitim verilecek ve sonrasında farkındalık ölçümleri yapılacaktır. Eğitim içeriğini, toplumsal cinsiyet, aile içi iletişim, şiddet türleri ve nedenleri, şiddet karşısında başvuru yapılabilecek yerler, şiddetle ilgili yasal kurumların ve hakların anlatılması oluşturacaktır. Bu eğitim içerikleri aynı zamanda eğitim merkezindeki personele de verilecek ve proje bitiminden sonra gelecek kursiyerlere de bilgi aktarımı yoluyla süreklilik sağlanacaktır." dedi. Etkinlik katılımcıların söz alması ile devam etti.

Toplantı, Adana Valiliği Koordinasyonunda Çukurova Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen SODES (Proje No: 2017-01-0046) projesine ilişkin soruların cevaplandırmasıyla sona erdi.

Proje koordinatörlüğünü Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Kantar Davran´ın yaptığı projede Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü/ŞÖNİM, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Sarıçam Belediyesi ve AKDAM paydaş olarak yer alıyor. Projenin açılış toplantısına Adana Valiliği Sosyal Politikalar Müdürü ve SODES Proje Koordinasyon Birim Temsilcisi, AKDAM Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Seyhan ve Sarıçam Belediyesi temsilcileri ve projede aktif rol alan öğretim üyeleri ile davetliler katıldı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli