SİYASET 30.05.2018 10:52:44 231 0

"Türkiye tarım ve hayvancılıkta yeniden dirilecek"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetinin Türkiye´de tarım ve hayvancılığı bitirdiğini, Niğde´ye ise özellikle teşvikler ve desteklemeler konusunda adeta üvey evlat muamelesi yaptığını söyledi.

Niğde´nin tarım kenti olmasına rağmen, IPARD kapsamına alınmadığını ve Lisanslı Depoculuk uygulamasından yararlanamadığını belirten Gürer, CHP iktidarında Türkiye´nin tarım ve hayvancılıkta yeniden dirileceğini, Niğde´nin ise desteklemelerden faydalanacağını vurguladı. 

AKP ÜRETİCİNİN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELDİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetlerinin 16 yıl boyunca çiftçisini ve besicisini görmezden geldiğini, üreticilerin sorunlarının çözümüne yönelik  ciddi sonuç veren adım atmadığını ifade etti. "Attık diyorlarsa tarım ve hayvancılıkta neden dışa bağımlıyız onu açıklamak zorundalar" dedi.

IPARD´A  İLLERE AYRIM 

Türkiye´de 42 ilin Avrupa Birliği (AB) Hibe Projesi olan IPARD´dan yararlandığını ancak Niğde´nin de aralarında bulunduğu tarım kentlerinin IPARD kapsamına alınmadığını hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "en az bu kapsama alınan 42 il kadar IPARD desteği almayı hak eden tarım kentleri  olmasına rağmen, AKP hükümeti  bu illeri oyaladı. Kırsal kalkınma diye bir uygulamayı öne sürerek IPARD tepkisini ötelenmeye çalıştı. Üreticilerin sorunlarına kulak asmadı.  CHP olarak konuyu defalarca kez gündeme getirmemize rağmen ne yazık ki sorunlara kulak tıkayan hükümet, çiftçinin talebi için en küçük girişimde dahi bulunmadı" dedi.

LİSANSLI DEPOCULUK BİLE ÇOK GÖRÜLDÜ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sade IPARD´ta değil, Lisanslı Depoculuk uygulamasında da  hükümet ayrımcı bir yaklaşım sergilediğini Niğde gibi illerin bu kapsama alınmadığını ifade etti. Gürer, Tarımsal ürünlerde hasat dönemi ve sonrasındaki fiyat dalgalanmalarını engellemek ve fiyat istikrarını sağlamak için uzun süreli depolanabilen tarım ürünlerinin ticaretine yönelik olarak uygulamaya konulan Lisanslı Depoculuk sisteminden Niğdeli üreticilerin faydalanamadığını anlattı. Ömer Fethi Gürer, "Bu uygulamanın geçerli olduğu bölgelerdeki üreticiler lisanslı depoculuk sistemine yönelik sağlanan vergi, kira sübvansiyonu, depolama maliyetlerinin düşürülmesi gibi desteklerden yararlanırken, Niğdeli üreticiler yararlanamadı. Bunun en büyük zararını bu yıl gören patates üreticilerinin ürünleri eski tip depolarda çürüdü. Patates üreticisi 55 kuruşa mal ettiği ürününü, depolarda çürüdüğü için 20-30 kuruşa satmak zorunda kaldı. Lisanslı Depoculuk Sisteminden Yılda ortalama 1 milyon 500 bin ton patates, 500 bin tona yakın elma, lahana ve kiraz üretiminin yapıldığı Niğde ilinin Lisanslı Depoculuk uygulamasından yararlanamıyor olması da AKP´nin Niğdeli üreticilere bakış açısını ortaya koymaktadır" dedi. 

CHP´NİN TARIM POLİTİKALARI...

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan ve Türkiye´nin beş temel sorununun hak, hukuk, adalet, eğitim, ekonomi, toplumsal barış ve dış politika başlıklarında topladığı "Seçim Beyannamesinde" yer alan tarım politikalarıyla ilgili detaylı açılama yaptı.  24 Haziran seçimlerinin ardından, CHP´nin iktidara gelmesi ve Muammer İnce´nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlara köklü çözümler üretileceğini anlatan Ömer Fethi Gürer, ülkemizin tarım ve hayvancılıkta yeniden dirilecek politikaları hayata geçireceklerini söyledi.

Tarımsal üretimde tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerin düşürerek, maliyeti indireceklerini belirten Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının tamamının silineceğini, şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerinin iptal edileceğini, şeker pancarı üretimini artıracaklarını, tarımsal sulamada su kullanımına desek sağlayacaklarını bildirdi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarına tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini vereceklerini, bu kapsamda 40 bin ziraat mühendisi ve veteriner hekim ile tekniker istihdam edeceklerini anlattı. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üreticilerin yaşadığı tüm problemleri çözeceklerini, tarıma yönelik her türlü destek ve teşvikten illerin faydalanmasının önünü açacaklarını da sözlerine ekledi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı