ARÇELİK´İN ZİYARETÇİ SAYISI TÜRKİYE NÜFÜSUNDAN FAZLA
EKONOMİ 30.03.2018 14:37:01 997 0

ARÇELİK´İN ZİYARETÇİ SAYISI TÜRKİYE NÜFÜSUNDAN FAZLA

1955 yılında kurulan ve genel müdürlüğü İstanbul´da olan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ile Adana´da Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmeler ile sektörü konuştuk. Dinçer, ?Türkiye´nin nüfusu 80 milyon. Ama bizim 3 bin bayimize yılda 100 milyo

-          Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, ?6 ay boyunca tüm Türkiye´de aynı sanatçıların yaptığı gibi biz de turneye çıktık. Son olarak Adana´dayız. Tüm Türkiye´de 3 bin adet bayimiz bulunmaktadır. Bu toplantılarımızla bayilerimize dokunma fırsatı yakaladık. Dünya´daki, Türkiye´deki ekonomik gelişimleri takip ederek, sektörümüzü ve Arçelik´i anlattık? dedi.

-          Dinçer, ?2017 yılında Adana ili özelinde; Geçtiğimiz yıl içerisinde Adana´daki her bir bayimizi ayda yaklaşık 5500 tüketici ziyaret etti. Mağazalarımızdaki geniş ürün gamı ve yeni perakende uygulamalarımız sayesinde satışa dönüş oranımızı istikrarlı bir şekilde artırıyoruz? dedi.

-          Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ,?Derin Dondurucu özelinde 2018 yılında Adana ilinde satış adetlerimizi arttırmaya devam edeceğiz. Daha önce Adana iline özel yaptığımız derin dondurucu paro kampanyalarında 5 çekmeceli derin dondurucularımız çok tercih edildi. Adana ilinde toplam 79 noktada, Arçelik ve Beko markalarımızla tüketicilerimizle buluşuyoruz?diye konuştu.

RÖPORTAJ: FEHMİ İNCEOĞLU

FOTOĞRAF: VAHİT ŞAHİN

1955 yılında kurulan ve genel müdürlüğü İstanbul´da olan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ile Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmeler ile sektörü konuştuk.

Arçelik A.Ş. bugün; dünya çapında 30.000 çalışanı, Türkiye, Romanya, Rusya, Çin, Güney Afrika, Tayland ve Pakistan´da olmak üzere 7 ülkede 18 üretim tesisi, 32 ülkede 34 satış ve pazarlama ofisi ve 11 markasıyla 145´ten fazla ülkede ürün ve hizmet sunmaktadır.

Bayiler toplantısı için Adana´ya gelen bu devasa kuruluşun başında bulunan olan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ile yaptığımız röportajı sunuyoruz:

YENİ ADANA- Tüm Türkiye´de bayiler toplantısı gerçekleştirdiniz. Bu toplantıların amacı nedir ve kaç bayiniz var?

/resimler/2018-3/30/1440411760451.jpgCAN DİNÇER- 6 ay boyunca tüm Türkiye´de aynı sanatçıların yaptığı gibi biz de turneye çıktık. Son olarak Adana´dayız. Tüm Türkiye´de 3 bin adet bayimiz bulunmaktadır. Bu toplantılarımızla bayilerimize dokunma fırsatı yakaladık. Dünya´daki, Türkiye´deki ekonomik gelişimleri takip ederek, sektörümüzü ve Arçelik´i anlattık.

Bütün Dünya dijital dönüşümü yaşıyor. Bunu sizler de biz de yaşıyoruz. Arçelik olarak hep ilkleri yapmış bir şirketiz. Bayilik sistemimizi koruyarak onları güçlendirecek şekilde bayilerimizi ileriye hazırlamak için Dünya´daki değişimleri çok iyi takip ediyoruz.

82 ülkede görev aldım. Yurtdışındaki tecrübelerimizi yurtiçi ile birleştirmeye başladık.

Perakendecilik- bayilik sistemi gelişiyor. Tüm bayilerimiz çok uzun yıllar illerde, ilçelerde dürüst bir şekilde hizmet vermişlerdir. Dünyada tüketici değişiyor. Eskisi gibi marka bağlılığı yok. Bir şey almadan önce araştırıyor. Artık cep telefonları ile farklı mağazaları görüyorlar. Artık mağazalarda ayakkabılar olmayacak. İnternet üzerinden alınabilecek. Biz de Arçelik olarak tüketiciler gelsinler mağazamızda ürünlerimi görsünler, deneyimlesinler, yemeklerini pişirip alsınlar istiyoruz. Müşterilerimiz mağazamıza gelip saatlerce kalabiliyorlar. İnternete giriyorlar. Mağaza içine girdiklerinde kendilerinden bir şeyler bulabiliyorlar. Adana´da bir mağazamızda mutfak yaptık. Burada kebabını dahi pişirebilirler. Beş dakikada Pizzalar pişirilmektedir. İtalya´da bir aile çocuklarına dışarıda pizza yemeğe götürmektedir. Türkiye´de ise etli pide ve lahmacun yedirilmektedir. Artık bunlar da ürünlerimiz ile kendi evlerindeki mutfaklarında yapılabilmektedir.

YENİ ADANA-  Bu teknolojik gelişmeleri Arçelik olarak nasıl avantaja dönüştürüyorsunuz?

CAN DİNÇER Müşteri deneyimini ön plana çıkaran yeni nesil mağazacılık atağımıza devam ediyoruz. Yeni konsept mağazalarımızda tüketicilerimizi yüksek teknolojiye sahip yenilikçi tasarımlarla buluştururken müşteri deneyimini de zenginleştiriyoruz. Tüketici odaklı ayrıcalıklı uygulamalarımızla donatılan mağazalarımız dijital perakende dönüşümü yolculuğumuzda önemli adımlar teşkil ediyor. Hedefimiz ülkemize Dünyanın en modern perakende mağazalarını kazandırmak. Yetkili satıcılarımızı bu konuda destekliyor ve teknolojik anlamda en ileri perakende uygulamalarını hayata geçiriyoruz.

Yeni bir konseptle başlıyoruz. Adana´dan bir müşteri arzu ederse Amerika´dan, Çin´den sipariş verebiliyor. Bu durumda Adanalı esnaf kaybeder. 2000´li yıllardan sonar doğan çocukların yüzde 50´si başka mağazalardan alış- veriş yapacağım diyor. Arçelik olarak bunu avantaja dönüştürmeye çalışıyoruz. İstanbul´daki bir vatandaş, Adana´nın Akçetekir yaylasındaki yazlığına çamaşır makinesi istiyor. Biz onlara 24 saat içinde kurarız demiyoruz, 2 saat içende kuruyoruz.

YENİ ADANA ? Adana´daki bayileriniz ve müşterileriniz için neler söyleyeceksiniz? 

CAN DİNÇER -Yeni müşterilerimize alışmamız ve onları tanımamız gerekiyor. Dijital teknoloji ile bayilerimizi de tanıştırıyoruz ve onları Dünya´daki gelişmelere hazırlıyoruz. Türkiye´de çok değişik müşteri var. Kültürler farklı, alışkanlıklar farklı.  Örneğin Adana´da evler büyük, mutfaklar büyük, ihtiyaçlar da büyük. Adanalılar mutfağa girecek büyük buzdolabı istiyor. Biz 720 litrelik buzdolabı ürettik. Diğer firmalardan 40 litre daha fazla. Üç tencerenin gireceği şekilde raflarımız var. Hatta düdüklü tencerenin dahi gireceği şekilde ayarlanabiliyor. Buzdolabı içinde aydınlatma sistemimiz bile farklı. Eski buzdolaplarında tüketici dolabına koyduğu gıdaların tamamını göremiyor idi. Buzluk içerine yerleştirdiğimiz LED aydınlatma sistemi ile dolabının her tarafı görülebiliyor. Enerji tasarrufu sağlayan teknolojinin en iyi ürünleridir ürettiklerimiz. Adana´da klimalar çok kullanılıyor ve özellikle de güçlü klimalar isteniyor.

YENİ ADANA- Türkiye´deki müşteri trafiğiniz nasıl? 

CAN DİNÇER - Türkiye´nin nüfusu 80 milyon. Ama bizim 3 bin bayimize yılda 100 milyon kişi ziyaret ediyor. Müşteri trafiğimiz oldukça fazladır.

YENİ ADANA ? Sayın Dinçer, son olarak Adana´daki bayileriniz ve tüketicilerle buluşmanızı anlatır mısınız?

CAN DİNÇER - 2017 yılında Adana ili özelinde;· Geçtiğimiz yıl içerisinde Adana´daki her bir bayimizi ayda yaklaşık 5500 tüketici ziyaret etti. Mağazalarımızdaki geniş ürün gamı ve yeni perakende uygulamalarımız sayesinde satışa dönüş oranımızı istikrarlı bir şekilde artırıyoruz. Derin Dondurucu özelinde 2018 yılında Adana ilinde satış adetlerimizi arttırmaya devam edeceğiz. Daha önce Adana iline özel yaptığımız derin dondurucu paro kampanyalarında 5 çekmeceli derin dondurucularımız çok tercih edildi. Adana ilinde toplam 79 noktada, Arçelik ve Beko markalarımızla tüketicilerimizle buluşuyoruz.Adana ilinde geniş evler tercih ediliyor. Bu sebeple geniş hacimli beyaz eşyalar (Lt. hacmi yüksek buzdolapları, 8 kg ve üzeri çamaşır makinesi) tercih ediliyor. Yayla evleri ve yazlık evlerde, büyüklüklerin azalmasına paralel olarak ürün tercihlerinin de daha küçük hacimli ürünlere kaydığını gözlemliyoruz. Buralarda da giriş seviyesi ürünler daha çok tercih ediliyor. Bu sebeple yayla ve yazlık dönemi öncesinde Adana iline özel kampanya yaptığımızda olumlu geri dönüşler alıyoruz.· Adana´da yazları çok sıcak olması nedeni ile klima ürün grubumuz çok tercih ediliyor.· Geçen yıl içerisinde kurutma makinesinde önemli satış adetlerine ulaşıldı. Kurutma makinesinin faydasını gören tüketicilerimiz yakınlarına öneriyor ve kurutma makinelerine yönelik talebin arttığını gözlemliyoruz. Adana ilinde Portakal Çiçeği Festivali döneminde markalarımızda kampanya yapıyoruz. 2017 yılında bu dönemde özellikle Adana ili için 7 kg ve üzeri çamaşır makinesi alan müşterilerimize KEA hediye kampanyası düzenlemiştik.2017 yılında Adana ilinde Gizerler firmasında bulunan Beko Mutfağımızda yapılan yemek pişirme etkinliklerimizin de etkisiyle Ankastre ürün grubu satışlarımızda artış yaşandı. 2018 yılında mağaza içi deneyimleme etkinliklerimiz devam edecek.


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli