ATİLLA KART, ?YENİ ADANA, ÖNDER ROLÜNÜ YERİNE GETİRECEKİTİR?

ATİLLA KART, ?YENİ ADANA, ÖNDER ROLÜNÜ YERİNE GETİRECEKİTİR?

22, 23, 24. Dönem Konya Milletvekili Atilla Kart, ?Yurttaşları arasında kimlikler, inançlar, bölgeler üzerinden ya da başka dinamikler üzerinden ayrımcılık yapmayan bir yönetim anlayışına şiddetle ihtiyaç vardır. Bu misyonu yerine getirme konusunda ?Yeni

Türkiye Cumhuriyeti, temelleri Çanakkale Savaşındaatılan, 1919´da başlatılan Kurtuluş ve Kuruluş mücadelesi sonucunda, Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde çağdaş uygarlığı hedef alan bir yönetim anlayışını tercih etmiştir. Bu yönetim anlayışında laiklik esas alınmış, kadın hakları, kadın-erkek eşitliği, hukuk ve eğitim devrimi, harf devrimi, köy enstitüleri heyecanıyla modernleşme ve aydınlanma devrimi başlatılmıştır. ?Kimsesizlerin Cumhuriyeti? olma hedefi öncelikle uygulanmıştır. Bu temel tercihler üzerinden, bir taraftan ekonomik gelişim, bir taraftan da eğitimin yaygınlaştırılması yoluyla kurumsal çalışmalar başlatılmıştır.

               Türkiye, kesintilere rağmen; 1980 yılına kadar bu hedefler doğrultusunda ciddi mesafeler almıştır. Ancak, 1980 darbesiyle birlikte ?birey olma? sürecinde kırılma yaşamaya başlamış, bireyin, iktidara ?tâbi olma? anlayışı yönetimlerde egemen olmaya başlamıştır. Sivil toplum, çoğulcu yapılanma ve meslek örgütlenmelerinin giderek etkisini kaybetmesi süreciyle birlikte; son 15 yıldaki AKP iktidarlarında, Cumhuriyetin kazanımları yok olmaya başlamıştır. Anayasal kurumlarımız, önce siyasi iktidarın kurumlarına dönüşmüş, bu da yetmemiş, devamında ?Şahsın Kurumlarına? dönüşmeye başlamıştır. Anayasal Kurumlarımız işlevini kaybetmeye başlamıştır. Böyle bir sürecin yarattığı kaos, fetret ve ayrışma hali toplumda etkili olmaya başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak; demokrasimize, hukuka, hak ve özgürlüklerimize, Ülkemizin barışına sahip çıkma sorumluluğuyla karşı karşıyayız.

               İnanıyorum ki; Yeni Adana Gazetesi 1918´lerde üstlendiği misyonunu bugün de, yarın da yerine getirecektir. Cumhuriyetin kazanımlarına, eşit yurttaş hukukuna, demokrasiye, modernleşme ve aydınlanma devrimine hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye; bu kazanımlarına sahip çıkarken; liyakati ve uzmanlığı esas alarak, idari ve adli yapılanmasını yeniden inşa etmek zorundadır. Yurttaşları arasında kimlikler, inançlar, bölgeler üzerinden ya da başka dinamikler üzerinden ayrımcılık yapmayan bir yönetim anlayışına şiddetle ihtiyaç vardır. Bu misyonu yerine getirme konusunda ?Yeni Adana Gazetesi? önder rolünü bundan böyle de yerine getirecektir. Bu değerlendirmelerle, Yeni Adana Gazetesi yetkililerini yürekten kutluyor, nice yüz yıllar diliyorum.

 

 

Atilla KART

22, 23, 24. Dönem

Konya Milletvekili


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

GAZETEMİZİN 105. YILI KUTLANDI

YENİ ADANA GAZETESİ 104. YAYIN YILINI DOSTLARIYLA BİRLİKTE KUTLADI

Yeni Adana Gazetesi´ne Evrensellik Ödülü

25 ARALIK 1918´DEN GÜNÜMÜZE YENİ ADANA GAZETESİ-AHMET ERDOĞDU Araştırmacı/Yazar

YENİ ADANA GAZETESİ ADANANIZIN SİMGESİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut

DR.MÜZEYYEN ŞEVKİN CHP ADANA MİLLETVEKİLİ

Orhan Sümer Adana Milletvekili

Yeni Adana Gazetesi´nin 101. Yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

MİLLİ MÜCADELE VE YENİ ADANA GAZETESİ

YENİ ADANA GAZETESİNİN KUVAYI MİLLİYE RUHUYLA 100. YILI

NAZIM ALPMAN, ?HIFZI TOPUZ 95, YENİ ADANA 100 YAŞINDA ?

Zeki Sarıhan,"Yeni Adana Gazetesi´ nin Yeni Türkiye´de sağlam bir harcı var"

YENİ ADANA Gazetesi 100 yaşına girdi. Kutluyorum

OKTAY EKŞİ, ?YENİ ADANA SADECE OKUYUCUYA DAYANAN GAZETEDİR?

Olcayto,"Yeni Adana Gazetesi´nin 100.Yaşı Basın Tarihimizin övüncüdür"

MUSTAFA GAZALCI, ?YENİ ADANA TOPLUMUN GERÇEK SESİDİR?

KAHRAMANLARIMIZI ASLA UNUTMAYIN!?

ATİLLA KART, ?YENİ ADANA, ÖNDER ROLÜNÜ YERİNE GETİRECEKİTİR?

Yeni Adana ?Temiz Hava?

OKTAY EKŞİ,?YENİ ADANA İFTİHAR KAYNAĞIDIR?

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false