KILIÇDAROĞLU, ?SALİH MÜSLİM´E KİM KIRMIZI HALI SERDİ??
SİYASET 7.02.2018 10:42:20 1761 0

KILIÇDAROĞLU, ?SALİH MÜSLİM´E KİM KIRMIZI HALI SERDİ??

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?100 sefer söyledim, bir daha söylüyorum, bunlar (PYD-YPG/PKK) terör örgütüdür? dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM CHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, ?Benim merak ettiğim şey şu: ?Ey Amerika? diye bağıran Sayın Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp size şunu sorsa, ey Recep Tayyip Erdoğan, sen PYD´nin liderini Ankara´ya davet ettin, kırmızı halı serdin, sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Eğer bu terör örgütüyse, senin onu tutuklatman, gözaltına alman, yargının önüne çıkarman gerekmiyor muydu? Madem terör örgütü geldi, yakala çıkar? Yine devam ediyorum; ?AKP´nin yöneticileri iktidar sahipleri, terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa delil, bütün delilleri önlerine koymaya hazırız? dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Vallahi de billahi de ben yiğidim, Anadolu´nun yiğidiyim, Anadolu´nun Köroğlusuyum, Anadolu´nun efesiyim. 50 sefer söyledim, 100 sefer söyledim, bir daha söylüyorum, bunlar (PYD-YPG/PKK) terör örgütüdür. Eğer sen de yiğitsen karşıma çıkarsın Recep Bey, karşıma çıkarsın! Lafla peynir gemisi yürümez, oturmuşsun ahkâm kesiyorsun. Gelsene karşıma, sen reissin, sen cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal etmişsin,

SEN HANGİ VATANSEVER DUYGULARLA SALİH MÜSLİM´İN AYAĞINA HALILAR SERDİN?

Şimdi ben ona bir soru sorayım izin verirseniz, ama sorudan önce küçük bir açıklama yapayım. Efendim, bu PYD´yle ilgili, PYD´nin terör örgütü olduğuna ilişkin ilk karar Mardin 2.Ağır Ceza Mahkemesinde çıkıyor. Kararın tarihi 17.09.2014. Karar bu arkadaşlar, bu karar. Bunu da arzu ederse kendisine gönderirim. Burada PYD terör örgütü olarak tanımlanıyor. Arkasından olay Yargıtay´a geliyor. Yargıtay kararı da bu, Yargıtay 16.Ceza Dairesinin. Burada da diyor ki, ?evet PYD YPG PKK terör örgütüdür? diyor. Hangi tarihte? Yargıtay´ın ilamına bakalım, 21.05.2015´te. Bir mahkeme kararı PYD´nin terör örgütü olduğunu kabul ediyor; hem alt mahkeme, hem Yargıtay.

Şimdi bu karardan sonra, Yargıtay´ın bu kararından sonra bunlar PYD´nin Başkanı Salih Müslim´i Ankara´ya davet ediyorlar, altına kırmızı halı seriyorlar. Şimdi ben sana soruyorum Bay Recep, sevgili Recep, gözlerinden öptüğüm Recep, şimdi sana soruyorum. Sen mahkeme kararına rağmen, Yargıtay kararına rağmen, terör örgütü saymasına rağmen, sen hangi vatansever duygularla Salih Müslim´i Ankara´ya davet ettin, ayağına halılar serdin? Bana bir açıkla bakayım, yiğitsen açıkla. Yiğitsen, şerefliysen açıkla. Açıklayabilir mi? Emin olun tık çıkmaz, emin olun tık çıkmaz. 

?SALİH MÜSLİM´İ BURAYA KİM DAVET ETTİYSE, ONLAR TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEDİRLER?

Söyledim. Bakın ben bir şey daha söylemiştim. Bu soru bana sorulduğunda 2016´da, ?Amerika PYD´ye de destek veriyor? diye soruluyor. Ben şöyle bir açıklama yapıyorum. Diyorum ki, ?Kim PKK´ya destek veriyorsa, biz onu PKK´nın bir yan unsuru olarak görürüz. İster meşru bir organ olur, ister gayrimeşru organ olur. Meşru organların ?ki, buradan Amerika´ya kastediyorum, soru öyle çünkü Amerika´nın tavrını soruyor- terör örgütleriyle ilişki kurmalarını asla ve asla kabul etmeyiz. Bunu her yerde ve her ortamda söyledik? ve sonra şu açıklamayı yapıyorum. ?Benim merak ettiğim şey şu: ?Ey Amerika? diye bağıran Sayın Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp size şunu sorsa, ey Recep Tayyip Erdoğan, sen PYD´nin liderini Ankara´ya davet ettin, kırmızı halı serdin, sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Eğer bu terör örgütüyse, senin onu tutuklatman, gözaltına alman, yargının önüne çıkarman gerekmiyor muydu? Madem terör örgütü geldi, yakala çıkar.? Yine devam ediyorum; ?AKP´nin yöneticileri iktidar sahipleri, terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa delil, bütün delilleri önlerine koymaya hazırız.? 2016´da söylüyorum ben bunları.

Şimdi her ağzımı açtığımda dünya kadar laf eder, her türlü hakareti eder, yakışmayacak bir üslup kullanır, önemli değil benim için. Ama ben ona diyorum ki, sen FETÖ´ye, sen PKK´ya, sen YPG´ye, sen El Nusra´ya, sen IŞID´a yardım ve yataklık yaptın tık yok, mahkemeye dahi veremiyor. Niye vermiyor? Mahkemeye versin beni! Bir laf ediyorum mahkemeye veriyorsun, sana en ağır suçlamayı yapıyorum, sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın diyorum, tık yok. Mahkemeye veremiyor.

Mahmut Tanal karşımda oturuyor, salı günü dilekçeni ver. Salı günü Cumhuriyet Savcılığına, Erdoğan´ın terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığından dilekçeni ver. Bu mahkeme kararlarını da vereceğim, hem Yargıtay kararını, hem Mardin´deki ağır ceza mahkemesinin kararını, o karardan sonra Salih Müslim´i buraya kim davet ettiyse, onlar terör örgütleriyle işbirliği içindedirler. Bunu ver, bakayım ne diyecekler."

(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı