TRT´den Adana´ya 5 Ocak özel yayını
9.01.2018 13:46:35 796 0

TRT´den Adana´ya 5 Ocak özel yayını

Milli Mücadelede Çukurova´nın kurtuluşunda basının önemi konuşuldu

/resimler/2018-1/9/1347422248185.jpgTRT Çukurova Radyosu Adana´nın kurtuluş gününe özel yayın yaptı. TRT Haber Adana Bölge Müdürlüğü´nde gerçekleştirilen yayına, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ile Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Saygıdeğer katıldı.

TRT Çukurova Radyo Müdürü Fethiye Kılıç, Prodüktör Atilla Özuğur ve TRT Radyo 5 Ocak Özel yayını programını hazırlayan ve sunan Alper Yetgün, ?Adana´lıların mutluluğu ve heyecanına ortak olup tüm Türkiye ile buluşturmak için TRT Çukurova Radyosu canlı yayınlarını Adana´dan gerçekleştiriyor? dediler.

Milli Mücadelede Çukurova´nın kurtuluşunda basının öneminin ve rolünün konuşulduğu canlı yayında, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, ?Bugün tabi bizler için çok önemli bir gün. Adana´nın düşman işgalinden kurtuluşunun, yani Fransızların Adana´dan Güney Bölgesinden kovuluşunun yıldönümü. Bu milli günümüzde tabiki medyanın çok büyük bir önemi vardı. Toros Dağları´ndan Adana´ya Kurtuluş Mücadelesine destek veren Ahmet Remzi Yüreğir´in yönetimindeki Yeni Adana Gazetesi. Ve bugün 100. yaşını dolduran bu gazetemiz, yayın hayatını hala sürdürüyor. 1918´li yıllarda Yeni Adana Gazetesi, Toros Dağları´nda zor şartlar altında soba islerinden oluşturduğu yöntemle, gazeteyi basarak, Kuvayi Milliyeciler ile birlikte Adana´da yayınlarını dağıtıyordu, vatandaşlarımızı düşmanlara, yurdumuzu işgal edenlere karşı, ayaklanmaya çağırıyordu.  O zaman bunlarla baş edemeyenler, gazete sahibini tutuklama kararı dahi çıkarmışlardı.

/resimler/2018-1/9/1348496468256.jpgKurtuluş Savaşı´ndaki bu mücadeleyi rehber edindik

Kurtuluş Savaşı yıllarında Yeni Adana gazetemizin bu çabasını, bu mücadelesini biz hiçbir zaman unutmayacağız. Kurtuluş Savaşı´ndaki bu mücadeleyi biz kendimize rehber edindik. Ve Ahmet Remzi Yüreğir´in yaptığı bu mücadeleyi, Adana´da her zaman anıyor, hatırlıyoruz ve meslekteki bu heyecanı her toplantıda, her seminerde aşılamaya özen gösteriyoruz.

Bizler Ahmet Remzi Yüreğir´lerin gazetecilik yaptığı bir şehirde görev yapmanın mutluluğunu taşıyoruz. Kurtuluş Savaşı´nda mücadele veren bir gazetenin ayakta kaldığını görünce, bunun da ülkemizdeki tüm yerel medyaya örnek olmasını diliyorum ve yayın hayatlarını sürdürmelerini temenni ediyorum.  Ben burada tekrar Yeni Adana Gazetesi´nin bizlerle buluşturan başta Ahmet Remzi Yüreğir ve hala yayınını sürdürmesinde emeği olan Çetin Remzi Yüreğir, Yalçın Remzi Yüreğir´e huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ayrıca Yeni Adana Gazetesi´nin 100. yılı için büyük bir mücadele veren bir Kurulumuz var bu kurul hala çalışıyor. Sadece bir gecelik bir tören için bu kurul çalışmasını bitirmedi. Yeni Adana Gazetesi´nin 100.yılını en etkin şekilde Türkiye´ye Dünyaya bugün Avusturya´daki bazı gazeteler bile Yeni Adana Gazetesi´nden bahsediyor şu anda. Sayın Ziya Yergök, Hulusi Güvel, Sadi Sürenkök, Ali Kaya, Ahmet Duman ve Hasan Yapıcı, Cemil Denli, Ahmet Erdoğdu,Nurettin Çelmeoğlu, İsmal Başkan , Efsun Tekyeten,Fehmi İnceoğlu, Ahmet Yahşi , Vahit Şahin ve diğer arkadaşlarımız hala çalışmalarını sürdürüyor. Bizler Yeni Adana Gazetesi´ni yaşatmaya çalışıyoruz. Yeni Adana Gazetesi´ne sadece bizler sahip çıkmıyoruz. Adana´daki Tüm STK´lar, Belediyelerimiz, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü olmak üzere, Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanımız Bilal Uludağ, vatandaşlarımız, herkes sahip çıkıyor, bunlar da bizi gururlandırıyor.? dedi.

Her dönemde meşakkatli bir meslek olan Gazeteciliğin zorluklarını,   gazeteciliğin nasıl bir meslek olduğunu anlatan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Saygıdeğer, ?Gazetecilik hakikaten, her dönemde zor bir meslek olmuştur. Gazeteciliği seviyorsanız yapabilirsiniz. Sevdiğiniz işi yapıyorsanız, o işte başarılı olursunuz. Biz de sevdiğimiz işi yapıyor olmamız vesilesiyle başarılı olmak için ilerliyoruz. Bu dönemde de gazetecilik zor, hele yerel medyanın ayakta durması gerçekten çok zor ülke olarak da zor bir süreçten geçiyoruz. Ülke olarak asimetrik saldırılarla mücadele ediyoruz, dolayısıyla yerel medya da bundan nasibini alıyor. Yerel Medyada ayakta durabilmek için, ilkeli, haklıdan yana taraf olmak için, zor şartlar altında gazetecilik mesleğimizi yapmaya çalışıyoruz. Mesleğimiz her dönemde zorlukları çok büyük olan bir meslek, ama her dönemde olduğu gibi gelecekte de müthiş keyifli bir meslek olmaya devam edecek? dedi. 

/resimler/2018-1/9/1351068658417.jpgSaygıdeğer, ?Gazetecinin bir tavrı olmalı, bir tarzı olmalı, bir çizgisi olmalı ve bir hedefi olmalı? diyerek devam ettiği konuşmasında şunları kaydetti;

?Tavrımız her zaman haklıdan yana ve şahsımıza münhasır, tarzımız da her daim nezaketli, çizgimiz doğru bildiklerimiz ve hedeflerimiz hep daha iyisine ulaşmak bunları ilke edindiğimiz sürece bir gazetecinin başarı merdivenlerini tırmanmaması için hiçbir neden yok? diye konuştu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´ni, Çukurova Postası özel sayısı manşetinden dolayı kutlayan TRT Radyo 5 Ocak Özel yayını programını hazırlayan ve sunan Alper Yetgün, ?Muhteşem bir sayfa mizanpajı, sizin şahsınızda yürekten kutluyorum meslektaşlarımı. 96. Gurur gününüzü kutluyorum ve aman lütfen tavrı, tarzı olan ve hedefi zirve olan gazetecilik bayrağını sakın ellerinizden bırakmayın? dilekleriyle programı sonlandırdı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı