Cezaevi firaristi ailesini rehin aldı
VİDEOLU HABERLER 22.11.2017 09:52:57 494 0

Cezaevi firaristi ailesini rehin aldı

Adana´da cezaevinden firar eden ve 9 yıl hapis cezasıyla aranan bir kişi, polisin evine baskın yapması üzerine ailesini rehin alıp direndi. Olaydan 2 saat sonra firari, eve biber gazı atılarak etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Gazipaşa Mahallesi´nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri cezaevi firarisi ve 9 yıl hapis cezasıyla aranan Fatih Bal´ın Gazipaşa Mahallesi´nde evine geldiğini öğrendi. Polis firariyi yakalamak için eve baskın düzenledi.

Polisin geldiğini gören Bal, ruhsatsız tabancasını kafasına dayayıp yanında bulunan ailesini öldürmekle tehdit etti. Bunun üzerine polis geri çekilip olay yerine özel harekat polisi çağırdı. Özel harekat polisleri evin bulunduğu sokağı ulaşıma kapatıp geniş güvenlik önlemi aldı. Ancak cezaevi firarisi bir türlü ikna olmadı. Bunun üzerine eve operasyon için düğmeye basan özel harekat polisi, balkondan girip içeri biber gazı atarak firariyi etkisiz hale getirdi. Cezaevi firarisi özel harekat polisi tarafından yakalandı. Balkondan çıkartılan firari gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Evde bulunan 3 kadın da çıkarıldı. Gazdan etkilenen kadınlardan birine ambulansta müdahale edildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Adana´da polise teslim olmamak için ablası ve iki yeğenini rehin alan cezaevi firarisi Fatih Kahya, adliyeye sevk edildi. Firari hükümlünün polise verdiği ifadesinde, "Her şeyi göze almıştım, polis beni almasa herkesi öldürecektim" dediği öğrenildi.

 

Olay, Seyhan´a bağlı Gazipaşa Mahallesi´nde meydana geldi. İddiaya göre, gasp ve hırsızlık suçlarından hüküm giyen Fatih Kahya, 12 yıl Niğde Kapalı Cezaevi´nde yattıktan sonra aynı cezaevinin açık kısmına geçti. Hükümlü 16 Eylül´de 35 ayrı suçtan 72 yıl 10 ay 27 günlük hapis cezasının onandığını öğrenince firar etti. Polis, her yerde aranan Kahya´nın Adana´daki ablası Belgin Unutkan´ın (36) evinde gizlendiği bilgisine ulaştı. Asayiş Şube Müdürlüğü´ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, bu bilgi üzerine harekete geçti.

 

POLİSE ATEŞ ETTİ TABANCA TUTUKLUK YAPTI

 

Söz konusu adrese şafak vakti şok bir baskın düzenleyen polis, direnişle karşılaştı. Baskını fark eden Fatih Kahya, karşısında gördüğü polislere ateş etti ancak tabanca tutukluk yaptı. Daha sonra da eve giren hükümlü, ablası Belgin Unutkan (36) ve yeğenleri 14 yaşındaki İnci Semanur Kahra ile 13 yaşındaki Melike Kahra´yı rehin aldı. Başlarına silah dayadığı yakınlarını öldürmekle tehdit eden suç makinesi infaz polisine ateş etti ancak silah tutukluk yaparak ateş almadı. Bunun üzerine polis geri çekildi ve devreye de özel harekat ekipleri girdi.

 

BAŞKOMİSER KOLUNDAN YARALANDI

 

Evin bulunduğu caddeyi yaya ve araç trafiğine kapatan ekipler, gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra eve tırmanıp, balkondan içeriye biber gazı attı, ardından da eve girdi. Bir anda panikleyen zanlı, elindeki silahı bu kez polise doğrulttu. O esnada zanlıya müdahale etmeye çalışan bir başkomiser de Fatih Kahya´nın silahından çıkan kurşunla elinden hafif şekilde yaralandı. Zanlı da evin balkonundan dışarı çıkartılıp, zırhlı araçla emniyete götürüldü.

 

Elinden yaralanan polis memuru da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı ve sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi. Kahya´nın rehin aldığı ablası Belgin Unutkan ile yeğenleri İnci Semanur ve Melek Kahra da olaydan hiçbir zarar görmeden kurtarıldı.

 

"FİRARİ ADAM TESLİM OLUR MU"

 

Fatih Kahya´nın emniyetteki ifadesinde "Polis beni almasa her şeyi göze almıştım herkesi öldürecektim" dediği öğrenildi. İfadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürülen hükümlü, burada basın mensuplarının "neden teslim olmadın" sorusu üzerine "firari adam teslim olur mu" diye yanıt verdi.

 

Kahya, "Polise mukavemet, adam yaralama, kişi hürriyetinden yoksun bırakma" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edildi. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false