SARIÇAM BELEDİYESİNDEN 1´NCİ NAR FESTİVALİ KUTLANDI
GÜNDEM 29.10.2017 13:46:48 346 0

SARIÇAM BELEDİYESİNDEN 1´NCİ NAR FESTİVALİ KUTLANDI

Başkan Uludağ, ?Artan coşku ile geleneksel hale getirilecek?

Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen ?1´nci Nar Festivali? gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ekim ayı içinde hasadına başlanan ve ilçelerinde yetişen narların daha çok tanınması adına böyle bir festivali organize ettiklerini belirterek,? ilk kez düzenlenecek festival bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirilecek. Festivalin ana amacı ise nar üreticisini teşvik etmek, ürünlerini daha iyi tanıtmaktır. ?dedi.

Nar Festivali Sarıçam İlçesine bağlı Çiçekli Mahallesinde yapıldı. Festivale MHP Adana Milletvekili ve MYK üyesi Muharrem Varlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, CHP İlçe Başkanı Celal Güven, MHP Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çelik, Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener, Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, İlçe Tarım Müdürleri,  Ziraat Odası Başkanı Ali Mehmet Sarsal, Sarıçam Muhtarlar Derneği Başkanı M. Tevfik Karabudak, Sarıçam Belediyesi Meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı.

COŞKU İÇİNDE YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan 1´nci Nar Festivali, Akdeniz Mehteran Takımının gösterisi ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Halk oyunlarının gösterilerine festivale katılanlar coşku içinde eşlik ettiler. Cumhuriyet Bayramı öncesi yapılan etkinlik nedeniyle ise vatandaşlar ellerinde bayraklarıyla çalınan Bando takımının çaldığı marşlara eşlik etmeyi de ihmal etmedi.

Daha sonra ise protokol konuşmaları yapıldı. Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü M. Ali Tekin, Narın önemini anlatarak, bölgelerinde Nar üretiminin oldukça fazla olması nedeniyle böyle bir festivalin yapılmasının çok faydalı olacağını belirtti.

CUMHURİYET BAYRAMINI DA KUTLADI

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Cumhuriyet Bayramını karşıladıkları bu günde kendileri için ilk olan festivalde, ilçe halkıyla birlikte olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Uludağ, ?Bize Cumhuriyeti armağan eden Ulu Önder Atatürk diyor ki;  ? Türk milleti varlığını derin ve sağlam kültür sınırlarıyla çizdikten sonra yüksek kapasitesi ve fazileti ile milletlerarasında tanınır´  Bu anlamda önce kültür diyen önderimizden miras kalan bilinçle bizde kültürel anlamda ilçemizi en yüksek kapasiteye taşımak için çalışıyoruz. Festivalimiz de bunun bir eseridir. İlçemizin bereketli topraklarında yetişen Narımız da festivalimizin ismi için biçilmiş kaftan oldu. Diliyorum ki; her yıl artan coşku ile Nar Festivalimizi geleneksel hale getireceğiz.  Festivalin nar yetiştiren çiftçilerimize büyük katkısı olacağı inancını taşımaktayız. Buradan ilçemiz topraklarını işleyen, emek veren, ürettikleri kaliteli Narlar ile ilçemizin adını duyuran çiftçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Varlıklarıyla bize güç katan değerli hemşerilerime ve değerli katılımcılara teşekkürlerimi sunuyor ve Cumhuriyet Bayramını da kutluyorum.? diye konuştu.

Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan ise narın çok kıymetli bir meyve olduğunu, hem üretimini, hem de tüketimini artırmak amacıyla düzenlenen bu festivalin çok faydalı olacağını vurguladı. Kayhan,? İlçemiz konumu ve toprağı ile nar yetiştirmeye oldukça müsait. Bu gibi festivallerle üretici ile tüketiciyi bir araya getirerek tanıtımının daha iyi yapılması gerekli. Festival tam bir şenlik havasında yapılıyor. Çok güzel sonuçlar getirmesini diliyor ve emeği geçenleri kutluyorum? şeklinde konuştu.

MHP Adana Milletvekili ve MYK üyesi Muharrem Varlı ise böylesine güzel ve üretici açısından önemli olan festivali yapanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Nar ürününün faydalarının saymakla bitmeyeceğini ifade etti. Muharrem Varlı, üreticinin ürettikleri ürünlerin para kazanma noktasında diledikleri gibi olmasını istedi.

SÖZLÜ ?ÇUKUROVA´DA ÜRETİMDE ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR?

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, Çukurova tarımında üretimde çeşitliliğinin her geçen gün daha arttığını belirterek, narında bu çeşitlilikte önemli bir yere sahip olduğuna değindi. Hüseyin Sözlü, nitelikli tarımla ilgili çeşitli destekler sunulduğunu da anlatarak, ?Yetiştirilen ürünü pazara sürme konusunda çaba sarf etmeliyiz.  Nitelikli tarım dünyada önemli. Bizim içinde önemli bir gelir kaynağı olmalı ve bizi geleceğe taşımalıdır. Üretimi daha verimli hale getirmeliyiz. Nar bir cennet meyvesi ve bereket sembolüdür. Toprağa talip olmak, berekete talip olmaktır. Tüm üreticileri cani gönülden kutluyor ve bu festivali düzenleyen Başkanımız Bilal Uludağ´a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyet bayramınız da kutlu olsun.? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İlçede bulunan bir Nar Bahçesine giderek hasat kesimi yaptılar. Sözlü ve Uludağ, kestikleri narı ellerindeki sepete koyarak, bereketli olması dileğinde bulundular.

YEREL SANATÇILAR RENK KATTI

Konuşmaların ardından ise Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, katılan protokole ve Tertip Komitesine birer çiçek takdim etti. Katılımcılar daha sonra ise ilçede üretilen ürünlerinde sergilendiği stantları gezdi. Bu arada festivalde sahne alan yerel sanatçı Ali Turaç söylediği birbirinden güzel parçalarla  renk katarken, aşıkların atışması da ilgi ile izlendi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false