BARO´DA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI
EĞİTİM 20.10.2017 10:03:24 2343 0

BARO´DA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan genç hukukçular; Murat Çengin, Abdulsamet Gürbüz, Gülce Gül, Beyza Aşkın, Hande Yüksel, Dilara Talay, İbrahim Ugun ve Okan Yüce´ye düzenlenen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.

 /resimler/2017-10/20/1007264920593.jpg"AVUKATLIK SORUMLULUK MESLEĞİDİR"

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda geniş katılımla gerçekleştirilen ruhsat töreninde konuşan Baro Başkanı Av. Veli Küçük ; " Avukatlık dünyada hiçbir mesleğe verilmemiş hak ve sorumluluklara sahip bir meslektir. Hukuk devletine, hak ve özgürlüklere sahip çıkma ve bu kavramları savunma ve işlevsellik kazandırma noktasında da sorumluluklar yüklemektedir. Avukatlık toplumda saygın, ekonomik olarak belirli ölçülerde ve iyi bir düzeyde yaşam standardı sunmasının yanı sıra en önemli yanı ise kamusal yönüdür.

Ve bu kutsal meslek yurttaşın adalete erişimin en önemli unsurudur. Yargının kurucu unsuru olan  mesleğimiz her zaman iktidara, hükümranlara, dönemin güçlerine karşı ne şartta olursa olsun evrensel hukuk kurallarını  savunan meslektir.

/resimler/2017-10/20/1008200390277.jpgUluslar arası Sözleşmeler, Havana Kuralları, Turin İlkeleri avukatlığı yaşadıkları dönemin ve toplumun tanıkları olarak nitelemektedir. İyi bir hukukçu insanını, vatanını, ülkesini severek bu unsurları mutlak suretle dikkate alan kişidir. Biz ilk göreve geldiğimizde staj eğitimlerini çok önemsedik. Bu eğitimleri haftada iki gün yarım günlük, ayda tam gün olmak meslek etiği ve kişisel eğitimler olmak üzere ciddi çalışmalarla  sürdürdük. Göreve başladığımız 23 Ekim 2016 gününden itibaren bugüne kadar 206  meslektaşımız ruhsat alarak aramıza katıldı. Bugün cübbe giyen genç hukukçularımız şu an itibariyla avukat, ruhsat bekleyen meslektaşımız ve stajyer avukat olmak üzere toplam 2bin 822 kişilik büyük bir ailenin bir  mensubudurlar.  Hepinizin başarılı birer Avukat olacağına inancım tamdır. Şimdiden onurlu, keyifli, kazançlı ve sağlık bir meslek hayatı diliyorum. Ayrıca bu ruhsatın gerçek sahibi olan aileleri de kutluyorum" diye konuştu.

/resimler/2017-10/20/1006229628692.jpgHUKUK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Türkiye´de hukuk sistemi ile ilgili çok büyük sıkıntılar yaşandığına da dikkat çekti. 
Av. Küçük kendisi de dahil olmak üzere 10 meslektaşıyla birlikte 16 Ekim 2017 Pazartesi günü ? görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar vermek? iddiasıyla açılan  ilk duruşmada beraat ettiklerini hatırlatarak, ?17 Nisan 2015 tarihinde baromuz mensubu meslektaşlarımızın Adliye girişinde x-ray cihazından geçmeden içeriye girmek istedikleri esnada polislerin aldıkları talimat gereği bu şekilde almayacaklarını söylemeleri sonrasında yaşanan arbedeyi dile getirdi.

Av. Küçük, "Adana Barosu Yönetim Kurulu üyesi olduğum o dönemde sorunu çözme ve hukuksuz  uygulamayı Adalet Komisyonu Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmeler yaparken adliye girişindeki x-ray cihazının zarar görüldüğü belirtilerek şahsım ve 10 meslektaşım hakkında hiç olmayacak bir şekilde ?görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar vermek ? iddiasıyla ceza ve tazminat davaları açıldı. 16 Ekim 2017 Pazartesi günü görülen ilk duruşmada da TBB Yönetim Kurulu Üyeleri, 20 baro başkanı, milletvekilleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile büyük bir dayanışma sergileyerek iddiaya konu  davraşınımızın suç unsuru taşımaması gerekçesiyle beraat kararı verildi. Bizler bu kanunsuz ve hukuksuz  uygulamaya karşı cesur, ilkeli ve dik bir duruş sergiledik. Bu büyük bir kazanımdır ve emsal teşkil edecek bir karardır. Avukatlar, yapılmak istenen uygulamanın tek kişinin iki dudağının arasından çıkan, yerelde bunu emir telakki edenlerin başlattığı parti devleti uygulaması ve korku imparatorluğu yaratma çabası olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Biz bu duruşumuzu her platformda göstermeye devam edeceğiz" dedi.

"OLAĞAN GÜNLERE DÖNMEYİ BEKLİYORUZ"

Bugün de ülkemizin içinden geçtiği OHAL sürecinde çıkarılan 28 Kanun Hükmünde Kararname ile maalesef yasama meclisinin ve halk iradesinin devre dışı bırakıldığını belirten Av. Küçük, " Biz, adres olarak yasama meclisi TBMM´yi gösteriyoruz. Yargı denetiminden kaçırılmaya çalışılarak ve yargının etkisiz hale getirildiği, savunma hakkının ve adil yargılanma ilkesinin zedelendiği düzenlemeleri ve uygulanmaları doğru bulmuyoruz. Bundan sonraki süreçte umudumuz ve beklentimiz olağan hukuk kurallarının uygulanması, yasama meclisinin ve TBMM´nin sorumluluğu ele almasıdır. Bundan sonraki süreçte yaşanan olumsuzluklardan dersler çıkartılarak kamu hizmetlerinde ve görevlerinde cemaat ve menfaat grupları yapılanması olmaksızın liyakat esas alınmalıdır. Umuyorum ki en kısa zamanda normalleşme sürecine gireriz. İşte o zaman hep beraber ülkemizin yarınlara daha umutla bakabiliriz"

Cübbe giydirenler; Av. Cumali Akbulut, Av. Tayfur Şavgın, Av. Demet Ertem, Av. Kemal Koyuncu,  Av. Ceyhun Bora Kahyalar, Av. Bülent Büyükdağ ve Ahmet Gani Küçük ve Av. Semih Gökayaz. (Fİ)/resimler/2017-10/20/1008033358641.jpg

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false